Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Bir Başarı Hikayesi: TKG Otomotiv – ABB İşbirliği

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.04.2020 16:31:00

TKG Otomotiv, proje geliştirme süreçlerine ABB’yi dahil ederek birlikte yarattıkları sinerjiyle rekabette fark yaratan, yenilikçi, verimli ve esnek otomasyon sistemleri geliştirdi.

 

TKG Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Tayyar Katrancı

 

TKG Otomotiv’in hedefi küresel oyuncu olmak


TKG Otomotiv, otomotiv endüstrisi için pres, kaynak parçaları ve ısı kalkanları üretimini, sahip olduğu 40 yılı aşkın otomotiv tecrübesi, yetkin çalışan profili ve yüksek kalite bilinciyle, müşteri odaklı üretim felsefesiyle gerçekleştirmektedir. 1977 yılında faaliyete başlayan şirket, takip eden yıllar içerisinde ana sanayilerin tercih ettiği, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, Ar-Ge faaliyetleri ile yeni çözümler sunmayı hedefleyen, alternatif ürün ve ürün gruplarında otomotiv endüstrisinde küresel ölçekte bir oyuncu olma hedefiyle, yeni yatırımlarla ilerlemeye devam etmektedir.
TKG Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Tayyar Katrancı ‘‘Günümüz otomotiv endüstrisinde artan rekabet nedeniyle maliyet ve kalite gerekliliklerinin konvansiyonel çözümler ile sağlanması oldukça güçleşmektedir. Bu durum mevcut tedarik sanayileri inovatif çözümlere, esnek üretim modellerine ve güvenilir çözüm ortaklarıyla çalışmaya yönlendirmektedir.
Bu doğrultuda TKG Otomotiv otomasyon seviyesi yüksek, müşteri kalite gerekliliklerini kusursuzca yerine getiren alternatif çözüm arayışları sonucunda ABB Türkiye ekibiyle hat otomasyonları, kaynak uygulama çözüm yöntemleri ve hat optimizasyonu konularında işbirliği yapmaktadır.
Yapılan robotik pres hatları, esnek pres – kaynak otomasyonları TKG Otomotiv‘in rekabet avantajını arttırıp farklı ürün gruplarına ve farklı müşterilere açılmasını sağlamıştır.

 

ABB Robot Otomotiv Yan Sanayi İş Birimi Müdürü

Gürsen Torum

 

ABB rekabette fark yaratan sistemler geliştiriyor
ABB, endüstrilerdeki dijital dönüşüme yön veren bir teknoloji lideridir. 130 yılı aşan inovasyon geçmişiyle ABB, yaklaşık 144 bin çalışanı ile 100’ün üzerinde ülkede faaliyet göstermektedir. ABB, imalat endüstrisindeki robotlaşma sürecine 1974 yılında dünyanın ilk satın alınabilen elektrikli robotunu geliştirerek öncülük etmiştir.
ABB Robot Otomotiv Yan Sanayi İş Birimi Müdürü Gürsen Torum ‘‘ABB Robot Bölümü olarak ürünlerimiz ile fark yarattığımız gibi çözümlerimiz ile de fark yaratıp hizmet sağladığımız firmalara değer katmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz müşterilerimizin beklentilerini anlayıp onlara en doğru ürün ve çözümleri sunmaktır. Otomotiv sanayinde her geçen gün daha da artan esneklik, yüksek üretkenlik, yüksek verim, düşük toplam sahip olma maliyeti gibi beklentileri karşılayabilmek amacı ile düzenli olarak müşterilerimiz ile görüşüyor, yenilikçi çözümleri beraber geliştiriyoruz.
TKG Otomotiv‘in kendi içerisinde yürüttüğü proje geliştirme süreçlerine ABB’yi de dahil ederek göstermiş olduğu bütünleştirici yaklaşım ve vizyon sayesinde; TKG Otomotiv ile işbirliği yapma fırsatımız oldu. Birlikte rekabette fark yaratan, yenilikçi, verimli ve esnek otomasyon sistemleri geliştirdik. TKG Otomotiv ve ABB’nin donanımlı mühendislik ekiplerinin bir araya gelmesiyle oluşan ekip değer katan üretim sistemleri geliştirdi. TKG Otomotiv‘in tüm proje süreçlerinde ABB’ye verdiği yoğun destek sayesinde projeleri beklentilerin de üzerinde sonuçlar ile tamamlayabildik. ABB ekibi olarak, TKG Otomotiv ile birlikte geliştirdiğimiz bu sistemleri anahtar teslim tedarik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.‘‘

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz