Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Yeşilova: “Değişimi öğrenen değil, hazır olan ve uygulayan iş gücü en önemli ihtiyaç”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 15:17:00

Müşteri odaklı çalışmak günümüzde işletmelerin en önemli konularından biridir. Dolayısıyla hizmet odaklı olmak ana prensibimizdir. Satış öncesi, sırası ve sonrasındaki iletişimin sağlıklı yürümesi için iletişim kanallarımızı etkin kullanarak destekleyici çalışmalar sürdürüyoruz.

Yatırımlarımızı planlarken otomasyon ve dijital dönüşüme uygun olmasına özen gösteriyoruz
Dijital dünya artık hayatımızın bir parçası olmaktan çıkarak vazgeçilmezi haline geldi. Kişisel veri hacminin bulut iletişimi içinde gün geçtikçe artması bir yana, bağlı bulunduğumuz dijital donanımların dahi hızına yetişmek oldukça zor. Dolayısıyla geleneksel modellerin, dijitalleşen dünya içine entegre olması bugün kaçınılmaz bir gerçektir. İş dünyası özellikle 2000’li yıllarla birlikte otomasyon sistemlerinin hayatımıza girmesiyle dijital iş modellerini öğrenmeye başladı diyebiliriz.
Yeşilova Holding olarak biz de yatırımlarımızı planlarken öncelikle otomasyon ve dijital dönüşüme uygun olmasına özen gösteriyoruz. Otomotiv kültürünü yaşayan bir grup olarak kalite ve zamanında üretim gibi kıstaslarımız kendimizi dijital dönüşüme daha hızlı adapte etmemizi sağladı. Bugün geldiğimiz noktada kendi içinde yazılım ekibiyle hareket eden, tüm sistemlerini ERP altyapısıyla yöneten ve sonuçlarını değerlendiren bir yapıya sahibiz. Tabi ki dijitalleşme sadece iş süreçlerini kapsayan bir mekanizma değil, biz grup olarak iç iletişim ve İnsan Kaynakları süreçlerimizi de yine dijital dünyanın bize sunduğu yeniliklerle yönetiyoruz. Daha hızlı ve ölçümlenebilir çalışmalarımızı çalışanlarımızla buluşturup etkin sonuçlar elde ediyoruz. Dijitalleşmenin bizim en önemli misyonlarımızdan biri olan “Çevrecilik” ilkemize de bir araç olması ayrıca dikkat ettiğimiz bir konudur. Özellikle iç iletişim duyurularımız, tebrik kartlarımız, çalışan ve müşteri anketlerimiz, iş başvurularımız, faturalarımız ve bir çok alanda ciddi kağıt sarfiyatı yapılan konularda tümüyle dijitali kullanarak kurumsal vatandaşlık görevimizi de yerine getiriyoruz. Dijital çağ bize birçok kolaylık sunuyor ve yaşıyoruz. Biz de dijital dünyanın araçlarını en iyi şekilde kullanmaya devam edeceğiz.
Fonksiyonel ve verimli ürünlerle oluşturulan katma değer bizi farklılaştırıyor
Ana sanayinin Bursa’da yer almasının bizler için çok değerli olduğunu düşünüyorum. Özellikle otomotiv kültürünün oluşturduğu atmosfer hizmet konusunda otomotiv yan sanayicilerine çok önemli katkılar yaptı. Müşteri odaklı çalışmak günümüzde işletmelerin en önemli konularından biridir. Dolayısıyla hizmet odaklı olmak ana prensibimizdir. Satış öncesi, sırası ve sonrasındaki iletişimin sağlıklı yürümesi için iletişim kanallarımızı etkin kullanarak destekleyici çalışmalar sürdürüyoruz.
Burada en önemli nokta bizim ürünlerimiz son kullanıcıya ulaşmayan ve üzerinde markamızın/logomuzun olmadığı ürünler. Dolayısıyla son kullanıcıya hitap etmeyen ürünler olduğu için algısal olarak farklılaşmak çok kolay değil. Bu sebeple hizmet farkındalığı ile farklılaşmak en fazla önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Otomotiv grubu ürünlerimizde en önemli farkımız Ar-Ge destekli çalışmaları hayata geçiriyor olmamız.  Ana sanayide araçların seri üretime geçmeden önce görsel ve güvenlik parçalarının dizaynları bize gelir ve biz de co-design desteğimizle fonksiyonel ürün tasarlayarak ana sanayinin taleplerine yönelik özel çözümler üretiriz. Otomotiv kültürünü iyi bilen bir yapıda oluşumuz fonksiyonel ve verimli ürünlerle oluşturduğumuz katma değer bizi farklılaştıran en önemli özelliklerimizdendir.
İnovasyon kültürünü şirketlerimizde yaygınlaştırıyoruz
Aslında bakarsanız gelecek dediğiniz şey çok uzakta değil, dünya trendlerini incelersek konuşulan yapay zekalar, sanal gerçeklik gibi kavramlar geleceğe şimdiden ışık tutan önemli göstergelerdir. Yarının göstergelerini bugünden kolları sıvayarak yorumlayabiliriz. 4. sanayi devrimi olarak adlandırılan yaşadığımız dönemde en önemli konular; “hız, esneklik ve verimlilik”. Dolayısıyla özellikle üretim işletmelerinin gelecek planlarını kurgularken bu uygulamaları programlarına almaları çok önemli bir başlık. Uzmanlaşmış insan kaynağının buradaki fonksiyonelliği çok önemli. Yetişmiş ara eleman ve nitelikli iş gücü için meslek liseleri ve teknik okulların daha çok önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Değişimi öğrenen değil, değişime hazır olan ve değişimi uygulayan iş gücü en önemli ihtiyacımız olacaktır. Biz tüm üretim şirketlerimizde yaptığımız inovasyon toplantılarıyla sektörümüze yönelik trendleri, dünyadaki gelişmeleri değerlendiriyoruz. Her toplantıda aldığımız kararlara istinaden araştırma grupları oluşturup bir sonraki toplantıda değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Biliyoruz ki inovatif düşünme zamanla kazanılacak bir alışkanlık, biz de inovasyon kültürünün şirketlerimizde yaygınlaştırarak değişimleri yakından izliyoruz.
Eğitim ve gelişim programlarıyla çalışanlarımızın yetkinliklerini geliştiriyoruz
“Liderlik” tanımsal olarak üzerinde çok dikkat edilmesi gereken bir kavramdır. Biz İnsan Kaynakları perspektifinde “Lider kim?” Sorusu yerine “Lider ne iş yapar?” sorusunu soruyoruz. Dolayısıyla üretimdeki bir operatör aldığı inisiyatif ile önemli bir iş geliştirme yaparken idari binada bulunan bir uzmanımız da aldığı kararla fark yaratabilir.
İK politikası olarak bakış açımız tam da bu noktada etkili olmak. İnisiyatif alan, katılımcı, katkı sağlayan, rehberlik eden, etkili olan ve herkesi oyuna dahil eden çalışanlar yetiştirerek liderlerden oluşan bir atmosfer oluşturmak en önemli başlıklarımız arasındadır. Tabi ki burada en önemli konu eğitim ve gelişim programlarıyla çalışanlarımızın bu yönlerine katkı yapmak. Yıllık planlarımız dahilinde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizle yönetimsel becerilerin geliştirilmesine katkı yapmaya devam ediyoruz.
Karbon salınımının azaltılması çevrecilik çalışmalarımızın başında geliyor
“Gelecek nesilleri ve doğayı önemsiyoruz” mottomuz aslında bu sorunun tam karşılığı oluyor. Çalışanlarımız ve çevremiz odaklandığımız en önemli gündemlerimizden. Çalışanlarımızın mutluluğu ve sağlığı ile çevremize duyarlı bir şirket olmak için bir çok projeyi aynı anda yürütüyoruz. Örneğin bu yıl şirketlerimizde “Sağlıklı Yaşam Hareketi” başlattık.
Günlük hayat koşuşturması içinde çok kez unuttuğumuz ve yeterli özeni göstermediğimiz bedenimizin en önemli sermayemiz olduğu bilincinde olarak “Sağlıklı Yaşama İmzamı Atıyorum” sloganıyla projelerimize devam ediyoruz. Sağlıklı beslenme, spor, uyku, stresle başa çıkma, su tüketimi, sigara bırakma gibi ana başlıklarda hazırladığımız aktvitelerle uygulamalı farkındalık çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda alüminyum gibi çağdaş ve çevreci bir metalle ilgilenen bir grup olarak çevrecilik konusunda önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.
Özellikle otomotiv sektöründe giderek önem kazanan karbondioksit salınımının azaltılmasına yönelik olarak çok önemli bir misyon sahibiyiz. Araçların hafifletilmesinde çok önemli bir konumda bulunan alüminyum üretim parçalarımızla çevrecilik bilincinde üretimler gerçekleştiriyoruz.
Ayrıca sonsuz kere geri dönüştürülebilen alümimyum ile çevreye zarar vermemenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Tabiki çevrecilik yeni yatırımlarımızda da önemsediğimiz bir konu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Mart ayında faaliyete başlayan Holiday Inn Bursa City Centre otelimiz Bursa’nın ilk ve tek Leed sertifikasına sahip çevreci otelidir.
Bunların yanı sıra her yıl ağaç dikimleri gerçekleştirdiğimiz Yeşilova Ormanı projesi de yaşayarak devam ediyor. Biz geleceğe dair en önemli yatırımlarımızı İnsan ve Doğa olarak belirledik ve buna uygun çalışmalarımıza devam edeceğiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz