Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Ecoplas Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yazıcı: “Tedarikçilerin teknoloji seviyesi, iş yapış biçimi giderek gelişecek”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.03.2017 16:33:00
Ecoplas Otomotiv 2009 yılında oluşturduğu 2023 Vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor.
Ecoplas Otomotiv 2009 yılında oluşturduğu 2023 Vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. 2023 Vizyonuna ulaşabilmek için hazırlanan 5 yıllık Stratejik Planı, değişen çevresel faktörler, teknolojik gelişmeler, müşteri ihtiyaçları, şirket içi dinamikler ve ekonomik gelişmeler paralelinde her yıl yeniliyoruz. Stratejik Plan ile uyumlu yıllık şirket Hoshin’i hazırlıyoruz ve şirket çalışanlarımızın her biriyle tüm detayları paylaşıyoruz. Yani tüm şirket aynı yönde geleceğe yürüyor diyebiliriz.
 
Genç olan şirketimiz ilk aşama hedeflerine başarıyla ulaştı, artık Ar-Ge grubumuzu kurarak mevcut teknolojileri kullanan şirket modelinden yeni teknolojileri geliştiren şirkete doğru ilk adımlarımızı atıyoruz. 2023 yılında otomotiv plastik parça ve sistemleri için özgün teknoloji ve ürün tasarımları olan, Türkiye’de en az 4 OEM ile çalışan ve ilk 750 sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firma olma yolunda ilerliyoruz.
 
Ecoplas Otomotiv kendi alanında Teknoloji Yol Haritasını oluşturdu ve Proje Yönetimi ve Mühendislik ekibini desteklemek üzere 2017 yılında Ar-Ge yapılanmasını oluşturmak üzere çalışmalara başladı.  2023 vizyonuna ulaşmak için artık önceliğimiz Ar-Ge olacaktır. Biz ürün Ar-Ge çalışmalarına  paralel olarak rekabette avantaj getirecek üretim teknolojilerini de kapsayacak şekilde planlama yapıyoruz.
 
Otomotiv sektöründe gelecek, bir tarafta çevre bilincinin artışı ile oluşturulan kanuni zorunluluklar ve diğer tarafta petrol sorunu ile oluşan alternatif enerji kaynakları tarafından şekillendiriliyor. CO2 seviyesinin iyileştirilmesi için araçların hafifletilmesi gereği, yüksek mukavemetli çeliklere, alüminyum, magnezyum veya kompozit malzemelere yönelim de arttıracak. Petrol, gaz ve kömür en büyük enerji kaynağımız olmasına rağmen 2050 yılları sonrasında, bu üç tip enerji kaynağında radikal azalma olacak.
 
Potansiyel petrol sorununa karşılık, elektrikli araçlar ve bu araçlar için gerekli bataryaların geliştirilmesi gittikçe önem kazanıyor. Güvenlik beklentileri her geçen gün artıyor, otonom araçlar yani kritik bir durumda sürücüden bağımsız ilgili fonksiyonların devreye gireceği araçlardaki çalışmalar hızla devam ediyor. Araçlar diğer araçlarla ve altyapıyla haberleşirken aynı zamanda araç üreticisi veya servis merkezleriyle de temas halinde olması için değişik çalışmalar yürütülüyor.
 
Otomotiv sektörü ve tedarikçiler tüm bu gelişmelerden büyük oranda etkilenecekler. 20 yıl sonra tedarik sanayinin teknoloji seviyesi, iş yapış tarzı ve insan kaynağı mevcut seviyesinden çok ileride olacak.
 
Bilindiği üzere insanlığın önünde büyük problemler var;  2050 yılında dünya nüfusu 9 milyara ulaşacak ve nüfusun yüzde 70’i şehirlerde yaşayacak, ortalama yaş 26’dan 36’ya yükselecek yani nüfus daha yaşlı olacak, sıcaklık bugüne göre 2 derece artacak ve tüm enerji kaynakları azalıyor olacak. Biz mühendislerin ve sanayicilerin görevi,  bu problemlerin ortadan kal- dırılması için bıkmadan usanmadan çalışmak olmalıdır. Otomotiv sektörü bu açıdan öncü sektörlerden birisidir ve tüm sektör gelecek için çalışmaya devam ediyor, biz de Ecoplas Otomotiv olarak üzerimize düşeni mutlaka yerine getireceğiz.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz