Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci: “Ortaya çıkan her yeni teknoloji başka bir çok değişime zemin hazırlıyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2017 18:06:00
İnci Holding olarak bu yıl 65. yaşımızı kutluyoruz.

İnci Holding olarak bu yıl 65. yaşımızı kutluyoruz. İnci Holding şirketleri köklü geçmişlerinden aldıkları güçle kesintisiz üreten, üretiminin yüzde 67’sini 80’in üzerinde ülkeye ihraç eden kuruluşlardır. Geçmişte olduğu gibi 2027’ye giden yolda şirketlerimiz stratejilerimiz doğrultusunda büyümeye devam edecekler. Akü ve jant üretimimizle ağırlık olarak yer aldığımız otomotiv yan sanayinde, ihracat gücümüzle de uluslararası pazarlarda rekabet ediyoruz. Önceliğimiz, yüzbinlerce kişiye doğrudan ya da dolaylı istihdam sağlayan ve küresel markalara hatasız üretim yapan bir sektörde sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve üretimlerimizle bu sektöre ciddi katkıda bulunmaya devam etmek. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz yeni ortaklıklar 2027 için hazırlık adımlarıdır.

 
İnci Holding, yıllardır sürdürülen başarılı yabancı ortaklıklar çerçevesinde, jantta dünyanın en büyük üreticisi Brezilyalı Maxion, aküde Japon devi GS Yuasa ile otomotiv yan sanayi sektöründe büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. İnci GS Yuasa ile 200 milyon TL’nin üzerinde yatırım hedefi açıkladık ve yatırımlarımıza 2016 yılında başladık. 
 
Bu gelişmeler, İnci Holding’in son 10 yıllık dönemde, yılda ortalama yüzde 15 büyümesini sağladı. 2027 stratejilerimizi de sürdürülebilir büyümenin devamlılığı ve verimlilik odaklı çalışmalar üzerine yoğunlaştırdık. 
 
Otomotiv sektörü tüm pazarlarda başarılı bir yılı geri bıraktı. Ancak dünya pazarlarının içinde bulunduğu ekonomik ve jeopolitik güçlükler temkinli olmamızı gerektiriyor. Teknolojide yaşanan baş döndürücü gelişmeler, insan hayatını ve beklentilerini hızla etkileyip değiştiriyor. Bunun sonucu tasarım ve tedarik sanayine yansıyan gelişmeler hem değişimi izleyip, hem de aynı hızda adapte olmamızı gerektiriyor. Dünyada otomotiv sektöründe birbirleriyle konuşan araçlar, sürücüsüz araçlar ve otonom sürüş teknikleri gibi konularda teknolojiler hızla gelişiyor. Türkiye tedarik sanayinde çok güçlü konumdadır. Bu gücünü kaybetmeden, yeni ihtiyaçlara cevap verecek alanlara yatırımları gerçekleştirerek, müşterilerinin taleplerine cevap vermek durumundadır. Yeni teknolojileri içeren ürünleri mutlaka geliştirmek ve üretmek durumunda yız. Otomotiv ve yakıt teknolojilerindeki değişim, uzun vadede sektörün genel dinamiklerinde sebep olacağı farklılaşma boyutu ile trend belirleyici bir faktör olacaktır. 
 
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yıkıcı teknolojilerin (distruptive technologies) ortaya çıkış hızları ve hayatımıza etkileridir. Son 10 yılda inanılmaz bir hıza ulaşmıştır ve her yeni ortaya çıkan teknoloji, başka bir çok yenisine zemin hazırlamaktadır. Hangi teknolojilerin hayatımızda kalıcı olacağını ayırt etmeye çalışırken, aynı zamanda bu teknolojileri kullanarak veya yenilerini yaratarak ürün geliştirmelerimizi, Ar-Ge çalışmalarımızı yapmamız gerekmektedir. Ucu açık bu alanda ya- tırım da yapmamız gerekmektedir. Yatırımlarımızı kısa ömürlü olabilecek bir alana yapma riski ise çok fazladır. Bu n e d e n l e her zamankinden daha fazla teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip etmeliyiz.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz