Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Zincir, En Zayıf Halkası Kadar Güçlüdür

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 20.09.2020 10:59:00

Kısıtlardan doğacak iyileştirme çalışmalarını fırsat olarak görüp, çevik iş gücü yönetimi ile operasyonel verimliliğimizi artırmak, dijital ek çözümlerle de süreci destekleyerek, firmamızı pandemi sonrası daha yukarılarda konumlandırmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

 

Ayşe KILIK
Maysan Mando
Tedarik Zinciri Kısım Müdürü

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisi süren Covid-19 pandemisi, tıpkı diğer sektörler gibi otomotiv sektörünü de yakından etkiledi. Dünya ticaretinin de ciddi hasar gördüğü bu süreçte, kuşkusuz küresel tedarik zincirinde de önemli kırılmalar yaşandı.


Yaşanan pandemi kaynaklı, özellikle dünya ticaretinde hızla gelişmekte olan ve kaliteli iş gücünün yanı sıra jeopolitik olarak da önemli bir konumda olan Türkiye için önemli fırsatlar da ortaya çıkmaktadır.


Dünyada yaşanan salgınla birlikte, iş yapış biçimleri ve anlayışlarının da değişime uğramasıyla, firmalar için fark yaratacak konulara eğilmek adeta zorunluluk haline geldi. Bu noktada da Ar-Ge faaliyetleri, dijitalleşme odaklı çalışmalar ve değişen taleplere hızlı çözüm üretebilme kabiliyeti, firmaları rekabette öne çıkaracak unsurlar olarak karşımıza çıkıyor.


Türkiye’nin en büyük amortisör üreticisi Maysan Mando olarak, Covid-19 salgınına karşı en erken tedbirleri uygulayan firmalardan biriyiz. Bu süreçte öncelikle çalışanlarımızın sağlığı başta olmak üzere müşteri ve tedarikçilerimizi korumak adına ilk günden itibaren bünyemizde farklı risk komiteleri oluşturarak, kısa ve orta vadede izleyeceğimiz yol haritalarını belirledik.
İçinde bulunduğumuz durumun etkisini minimuma indirmek için farklı senaryolar ile durum analizlerini gerçekleştirip, en doğru ve en sürdürülebilir kararları hızlıca alarak uygulamaya geçirdik.


İş gücünün devamlılığı için esnek çalışma modeli uygularken, firma içinde tüm temizlik, kişisel koruyucu ekipmanların kullanımını ve sosyal mesafe kurallarını titizlikle uygulamakla birlikte, virüste ikinci dalga riskine karşı proaktif yaklaşımlar sergileyip, ilgili uygulamalarımızın takibini ve düzenli toplantılarla da durum değerlendirmesini gerçekleştiriyoruz.
Dolayısıyla şirket olarak; proaktif yaklaşım, güçlü iletişim ve oluşturduğumuz sistematik altyapı ile yeni çalışma düzenine kendimizi en iyi şekilde adapte etmiş durumdayız.


Covid-19’un yarattığı etkiler nedeniyle, her alanda olduğu gibi tedarik zinciri olarak da tüm süreçlerimizi gözden geçirerek güncelledik. Maysan Mando olarak bu kriz ortamından daha güçlü çıkma hedefi ile değer zincirimizde yer alan tüm iç ve dış paydaşlarımız ile etkin bir iletişim ağı oluşturduk. Uçtan uca tüm tedarik zincirindeki alt süreçlerimizde ‘yeni normalimizi’ belirleyerek, ilgili süreçlerin izlenebilirliğini sorumluları tarafından düzenli raporlamalar ile sağladık.
Covid-19’un tedarik zincirine etkilerinde; pazardaki talebin düşmesi, müşteri taleplerindeki ani değişimler/iptaller, hammadde gecikmeleri, ithalat ve ihracatta yaşanılan sıkıntılar, lojistik faaliyetlerindeki kısıtlamalar ve üretimin durması gibi birçok olumsuz durumdan bahsedebiliriz.


Tüm bu kısıtlardan doğacak iyileştirme çalışmalarını fırsat olarak görüp, çevik iş gücü yönetimi ile operasyonel verimliliğimizi artırmak, dijital ek çözümlerle de süreci destekleyerek, firmamızı pandemi sonrası daha yukarılarda konumlandırmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
Globalde önemli bir ekonomik güç olan otomotiv endüstrisinde üretimin sürekliliğini sağlamak adına tüm riskleri göz önünde bulundurarak, değişkenliklere hızlı bir şekilde adapte olabilmemiz elzemdir.


Biliyoruz ki zincir, en zayıf halkası kadar güçlü olacaktır. Bu nedenle, tüm paydaşlarımız en yüksek seviyede bilgi ve farkındalıkla süreci başından itibaren örnek şekilde yönetmeye gayret etmektedir.
Her alanda sürdürülebilir bir büyüme yakalamak ve bunun devamını sağlamak adına sürekli iyileştirme anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz