Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



BantBoru CEO’su Sinan Gider: “Küresel rekabet arenasında sadece şirketler değil, ülkeler de yarışıyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.02.2018 10:05:00

2013 yılında Almanya’da gerçekleştirdiğimiz yatırımla, Saarbrücken kentinde toplam yaklaşık bin metrekarelik bir depo ve ofis alanını hayata geçirdik. Avrupa’daki müşterilerimize bu nokta üzerinden hizmet veriyoruz.

Entegrasyon sürecini 2017 yılı içerisinde tamamlamış olduğumuz TURQUALITY® desteği ile, özellikle uluslararası rekabet gücünü artıracak, uluslararası ayak izini büyütecek adımları daha hızlı ve güvenli bir şekilde atıyoruz. Otomotiv sektöründe yakıt ve fren hidroliği gibi performans ve güvenlik açısından kritik öneme sahip sistemler için kendi geliştirmiş olduğumuz teknolojiyle çift katlı boru üretimi gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda, buzdolaplarında kondenser sistemlerinde kullanılan tek katlı boruları üretiyoruz.
Her iki sektörde de ülkemizin ve dünyanın önde gelen üreticilerinin rekabetçi performansına, günlük hayatla doğrudan ilişkili, rekabetçiliğin, güvenilirliğin ve kalitenin ön planda olduğu sektörlerde önde gelen ulusal ve küresel markaların ürün kalitesi ve güvenilirliğine, rekabetçi performansımızla katkı sağlıyoruz.  Ar-Ge ve üretim gücümüzle, gerek otomotiv, gerek beyaz eşya sektörlerinde küresel üreticilerin küresel programlarında iş ortağı olarak yer alıyoruz. Bu bağlamda, lojistik ve rekabet avantajları açısından yurt dışı yatırımlarını gündeme alıyoruz.
2013 yılında Almanya’da gerçekleştirdiğimiz yatırımla, Saarbrücken kentinde toplam yaklaşık bin metrekarelik bir depo ve ofis alanını hayata geçirdik. Avrupa’daki müşterilerimize bu nokta üzerinden hizmet veriyoruz.
Diğer yandan, günümüzde hızla gelişen teknoloji, her alanda rekabeti yeniden tanımlıyor. Küresel rekabet arenasında sadece şirketler ve markalar değil, ülkeler de yarışıyor. Ülkemizin markalarının uluslararası ticaretteki gücünü artırmak, küresel rekabet performansını desteklemek, ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşıyor.
Küresel ticaretin ve rekabetin bir parçası olmak, firmalara ticaret hacmini geliştirme ve ciroyu büyütme imkanı sağlıyor; kendi kurumsal ve üretim güçlerini daha ileriye taşıma gücü veriyor. Büyümeye ve aynı zamanda ülke ekonomisini büyütmeye öncelik veren tüm firmalar için dünyaya açılmak bir önceliktir. Bu adımlar aynı zamanda kurumsallaşma, üretim kalitesi ve verimliği gibi alanlarda firmayı daha güçlü kılmaktadır.
Şirketler küresel ayak izlerini büyütürken, yeni pazarlarda geçerli bürokratik ve hukuki koşullar ve regülasyonlar hakkında bilgi edinme gibi zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Diğer yandan, farklı ülkelerde, farklı toplumlarda nitelikli istihdam da bir zorluk oluşturabiliyor. Bu zorlukları aşmada, farklı ülkelerin teşvik politikaları, yerel yatırım, kalkınma ve benzeri ajanslardan alınan danışmanlıklar fayda sağlıyor.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz