Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Kässbohrer Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken: “Yurtdışı yatırımları, geniş bir pazara ve müşterilere ulaşma şansı getiriyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.02.2018 10:34:00

Şirketlerin faaliyet gösterilen bölgelere özel rekabetçi ürünler ve hizmetler sunması gerekmektedir. Uluslararası kalitede üretim, yüksek bir Ar-Ge ve inovasyon gücü, pazarların ihtiyaç ve beklentilerini görüp ona cevap verebilecek bir yapı ve organizasyon şirketleri başarıya taşır.

Fransa ve İtalya pazarları bizim için öncelikli ülkelerdir
Tırsan bünyemizde olan ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen treyler markası Kässbohrer olarak 2020 için belirlediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu sene Fransa ve İtalya pazarları bizim için öncelikli ülkelerdir. Kendi şirketlerimizi kurarak Avrupa’daki gücümüzü artırmayı hedefliyoruz. Avrupa’nın en büyük semi-treyler pazarlarından olan Fransa ve İtalya’daki müşterilerimizin tüm ihtiyaçları Kässbohrer ekiplerimiz tarafından tam anlamıyla karşılanmış olacak.
Tırsan olarak, ihracatta rekorlar kırarken Avrupa’daki yapılanmamızı ve üretimimizi de artırmaktayız. 1998’de Almanya Goch, 2012’de Rusya Tula ve son olarak Almanya’da ikinci üretim tesisimiz olan Ulm’deki fabrikamızı da devreye aldık. Yeni üretim tesisimiz ile Güney Avrupa başta olmak üzere müşterilerimizin taleplerine çözüm ortağı olmaya devam ederek, etkinliğimizi ve gücümüzü daha da artıracağız.
Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri ile Avrupa treyler sektörünün en prestijli yarışmasında ‘Trailer Innovation 2017’ ödülünü kazanan Kässbohrer müşterilerinin her ihtiyaç duyduklarında yanında olmaya ve teknolojik gelişmeleri sağlamaya devam edecek.
Taşımacılık ve lojistik sektörlerine yönelik 70 yıldır yayınlanan Alman Dergisi VerkehrsRundschau’nın (VRA) önde gelen sektör temsilcileriyle yaptığı araştırmada Kässbohrer tüm ticari araç kategorisinde imajını en çok artıran marka olarak birinciliği elde etti 2017 yılında. Bu sene Kässbohrer markamızın 125. Yılını kutluyor olacağız.
Tedarikçilerin dünyaya açılmasının getirileri
Yurtdışı yatırımları, geniş bir pazara ve müşterilere ulaşma şansı getirmektedir. Şirketlerin faaliyet gösterilen bölgelere özel rekabetçi ürünler ve hizmetler sunması gerekmektedir. Uluslararası kalitede üretim, yüksek bir Ar-Ge ve inovasyon gücü, pazarların ihtiyaç ve beklentilerini görüp ona cevap verebilecek bir yapı ve organizasyon şirketleri başarıya taşır.
Bugün bir şirketin başarılı bir şekilde yurtdışında faliyet göstermesi için faliyet gösterdiği bölgelere özel rekabetçi ürünler yaratabilmesi gerekir. Bunun için de gerektiğinde teknoloji transferi yapması ve en önemlisi inovasyonu etkin bir şekilde uygulaması gerekecek. Bu şekilde de küresel rekabet gücüne kavuşabilmesi mümkün olacaktır. Birbirinden farklı ürün ve hizmet ihtiyacı olan müşteriler için çözümler sunmak şirketler bünyesindeki endüstriyel ve ticari bilgi birikimini artırırken kuruldukları ülkelerdeki iş yapış şekillerinin ve ekonominin gelişmesine katkı sağlar.  
Yatırımlarımızın başarısı uzun vadeli planlama ile doğru adımların sonucu
Her ülkenin koşulları, dinamikleri ve ihtiyaçları kendine özgüdür. Kapsamlı bir ön araştırma, pazar dinamiklerinin ve müşteri beklentilerinin iyi analiz edilmesi, saha araştırmalarının önceden yapılması yatırımların uzun vadede başarıya ulaşmasını sağlar. Kültürel farklılıkların dikkate alınması önemli bir konudur. Bunun için yerel yetkililer ile ilişki geliştirmek ve yerinde saha çalışması yapmak faydalı olacaktır.
Tırsan olarak yaptığımız yatırımların başarılı olmasında tüm bu çalışmaların ve uzun vadeli planlama ile doğru adımların sonucudur. Tırsan yüksek rekabet gücüne sahip bir şirkettir. Üretim teknolojisi, ürün teknolojisi, ürün çeşitliliği, Ar-Ge ve inovasyon, satış sonrası hizmetlerdeki performansı ile Avrupa’da önde gelen treyler markasıdır. Satış sonrası ile ilgili olarak örnek vermem gerekirse Tırsan, devreye aldığı Tırsan Yol Yardımı hizmeti ile Türkiye ve Rusya dahil olmak üzere Avrupa’nın 27 ülkesinde 7 gün 24 saat müşterilerine hizmet veriyor. Yol Yardım hizmeti Avrupa’da 12 bin servis noktasında ve 23 dilde hizmet imkanı sağlıyor. K-Advance Care hizmetiyle, Avrupa genelinde 16 ülkede 6 bin servis noktasında Kässbohrer marka treylerlere ihtiyaca yönelik olarak belirlenebilen sabit ücret avantajı sunabiliyoruz.
Müşteri beklentilerini doğru anlamak gerekiyor
Yurt dışına yatırım yapmayı düşünenlerin öncelikli olarak uzun vadeli planlama yapması gerekir. Yatırım yapılacak bölgenin araştırılması yapılarak, bölgede iş yapabilmenin özel koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Müşteri beklentilerinin doğru anlaşılması, doğru ürün ve hizmetlerle planlama yapılması yatırımların başarı oranını artıracaktır. Diğer taraftan ilgili bölgenin mevzuatlarının araştırılması ve söz konusu sektörle ilgili tüm parametrelerin kıyaslanması sonrasında stratejik yol haritasının detaylı bir şekilde çıkarılması ve geniş katılımlı bir ekip tarafından uygulamaya alınması da fayda sağlayacaktır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz