Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Mobilite Pastası Yeniden Kuruluyor… Alacağımız Dilime Katkımız Gerekiyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 09:58:00

Çevre bilincinin öne çıkması, dünyanın ve evrenin geleceğine ve sonraki nesillerimize karşı sorumluluğumuzun gereği olarak araçların elektrikle tahrikini yeniden almayı gerekli kılmaktadır. Bu gündem ülkemize oyuna dahil olma fırsatı ve olanakları sunmaktadır.

 

Saffet ÇAKMAK
CDMMobil

 

Günümüzün en önemli konularından birisi olan sürdürülebilirlik, biz otomotivcilere değerli bir görev daha sunmaktadır.


İklim değişikliği konusundaki endişelerin artması, hızlı nüfus artışı ve kentleşme nedeniyle geleceğin nüfus merkezlerini ve ekonomik faaliyetlerini desteklemek için yeni mobilite biçimleri kritik önem taşıyor. Mevcut küresel mobilite sistemlerimiz; tıkanıklık, verimsizlik, kazalar ve yüksek fiyatlar gibi konularda zorluklar ile karşı karşıya. Temiz teknoloji ile desteklenen mobilite çözümlerinin benimsenmesi ise, sağlık ve çevre üzerinde daha az etkiye sahip, rahat, güvenli ve ekonomik mobilite çözümlerini mümkün kılabilmektedir. Nitekim dünya, inovasyonlar sayesinde otomotiv sektöründe teknolojik bir devrimin zirvesindedir.


Çevre bilincinin öne çıkması, dünyanın ve evrenin geleceğine ve sonraki nesillerimize karşı sorumluluğumuzun gereği olarak araçların elektrikle tahrikini yeniden almayı gerekli kılmaktadır. Bu gündem ülkemize oyuna dahil olma fırsatı ve olanakları sunmaktadır. 100 yılda bir karşılaşacağımız böylesi bir dönüşüm sadece ürünlerle kısıtlı kalmayıp mobilite çatısında farklı çözüm ve hizmetlerin de ortaya konmasına imkan tanıyacaktır.


Elektrikli araçların daha yalın tasarlanması, kolay üretilebilmesi, kolay bakım sağlanması  ve akıllanması TRAGGER markamızın konumlanmasında bizlere fırsat sunmakta ve geleceğimiz için yönlendirici olmaktadır. Artık araçlarımız bir platform ürün olarak, modüler yapıda ortaya konacaktır. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda biz veya üst yapıcı paydaşlarımız farklı işlevlerde araçlar ortaya koyabiliyor olacağız. Böylelikle kişiselleştirilmiş ve müşteri deneyimini tam uyum sağlayan çözümler kolaylıkla elde ediliyor olacaktır.


Araçların daha fazla elektronik hatta tam dijital olması, üzerlerindeki yazılımların şartlara ve ihtiyaçlara göre güncellenebilmesine olanak sunacaktır. Yeni deneyimleri öğrenen ve uygulayabilen yapay zeka (AI) yazılımlarıyla ürünlerimiz daha akıllı daha canlı olacaklar. CDMMobil -platform şirketimiz- modüler araç yapıları, güncellenen yazılım ve donanımlarla platform araçlar konusunda öncü bir marka olmayı misyon edinmiştir. Zira ileride daha fazla otonom araç ihtiyacı ve kullanımı olacağını öngörmekteyiz. Bu yaklaşım ile ürünler de kullanım şart ve ihtiyaçlarına hızla uyum sağlayacak; yeni bir araç satın almasına gerek bırakmayarak, müşterilerimize tasarruf sağlatıyor olacağız.


Yeni nesil araçların tasarım ve üretimi hepsi sürdürülebilirliği önceleyecek hatta merkeze koyacak şekilde kurgulanacak ve tasarlanıp, üretiliyor olacaktır. Bunları yapacak ve kullanacak potansiyel paydaşlar yani gelecek nesil kişiler olduğuna göre onların değerleri olan sürdürülebilirlik ve kaynakların adil paylaşımı da bu süreçlerin merkezine oturtulmuş olacaktır.


CDMMobil olarak bugün yerli ve milli yapımızla mobilite ürün ve hizmet platformu alanında faaliyetlerimizi sürdürerek Türkiye’yi gururlandırmaya; otomotiv sektörüne kullanıcı deneyimi odaklı rasyonel bakış açıları, fonksiyonellik, teknoloji, kalite ve yenilikçi yaklaşımlar getirmeye devam ediyoruz. CDMMobil ve TRAGGER markalarımızla hedef pazarımız tüm dünya…


Bu alandaki yeni girişimcilerin de böyle olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor.


Yeni nesil müşteri ve onların ihtiyaçları tüm dünyada bir dönüşüm geçiriyor ve yeni gelenlere fırsatlar sunuyor ya da atalet içindeki oyunculara büyüyen bir tehdit...

 

ZORLUKLAR VE FIRSATLAR

Mevcut küresel mobilite sistemlerimiz; tıkanıklık, verimsizlik, kazalar ve yüksek fiyatlar gibi konularda zorluklar ile karşı karşıya. Temiz teknoloji ile desteklenen mobilite çözümlerinin benimsenmesi ise, sağlık ve çevre üzerinde daha az etkiye sahip, rahat, güvenli ve ekonomik mobilite çözümlerini mümkün kılabilmektedir. Nitekim dünya, inovasyonlar sayesinde otomotiv sektöründe teknolojik bir devrimin zirvesindedir.

 

CDMMobil -platform şirketimiz- modüler araç yapıları, güncellenen yazılım ve donanımlarla platform araçlar konusunda öncü bir marka olmayı misyon edinmiştir. Zira ileride daha fazla otonom araç ihtiyacı ve kullanımı olacağını öngörmekteyiz. Bu yaklaşım ile ürünler de kullanım şart ve ihtiyaçlarına hızla uyum sağlayacak; yeni bir araç satın almasına gerek bırakmayarak, müşterilerimize tasarruf sağlatıyor olacağız.

 

Yeni nesil araçlar neredeyse bugünkü akıllı telefonlara benzer ürünler olacaklardır. Ancak ondan daha kapsamlı, detaylı olacak bu mobilite ürünlerinin içindeki ana sistem ve alt sistemlerinin her birinin de akıllı ve dijital alt yapıya uygun olmaları gerekiyor. Bunların bir kısmıyla bizler ilgilenirken bazılarında da tedarikçi paydaşlarımızda birlikte tasarlayıp geliştiriyoruz.
•    Taktik Sistemleri (motor, sürücü, aktarım organları)
•    Batarya ve bunların yönetim sistemleri
•    Dümenleme, direksiyon ünitesi ve alt sistemleri
•    Frenleme (pedal akıllı merkezler ve iletim organları)
•    Hızlandırma yavaşlama sistemleri
•    Enerji tasarrufu ve geri kazanım sistemleri,
•    Güvenlik ve konfor sistemleri
•    Bilgilendirme ve eğlence birimleri
•    Yeni nesil hafif, ekonomik ve ekolojik malzemeler
•    Döngüsel endüstriye  katkıda bulunacak başlıklar

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz