Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



“Satış Sonrası Hizmetler Değişim İçinde”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.01.2019 15:55:00

Araç sahipleri teknolojinin gerek geleceğin araçlarına gerekse satış sonrası hizmetlere getirdiği kolaylıklara ve konfora çok çabuk alışacaklardır.

 

Aydın Kuntay

BİAS Mühendislik Ltd. Şti.
Genel Müdürü

 

Gelecekte diğer sektörlerde olduğu gibi otomotivi de en çok etkileyen dijitalleşme olacak. Satış sonrası servis de bu değişimden mutlaka etkilenecektir. Araç sahipleri teknolojinin gerek geleceğin araçlarına gerekse satış sonrası hizmetlere getirdiği kolaylıklara ve konfora çok çabuk alışacaklardır. Araçlar dijitalleşerek parçalarının durumlarını, bakıma ne zaman ihtiyaç duyacaklarını merkeze bildirecektir. OEM, tedarik sanayi ve servislerin bu bilgilere erişimi mümkün olacak ve kestirimci bakım, zamanında bakım çağrıları araç sürücüsüne ulaştırılacaktır.
Servis süresi, ücreti gibi bilgileri internetten seçeceği veya abone olduğumuz servis hizmetinden otomatik olarak alacağız. Belki aracı servise kendimiz götürmek yerine adresimizden alınıp servise bırakılacak ve servis süresince bize geçici araç sağlanacak. Bunların hepsi bir cep telefonundan birkaç tuşla ayarlanacak.
Eşdeğer parça kullanımı, akredite kurumlarca onaylanmış muadil ürünlerin yetkili laboratuvarlarda test edilmesini gerektirecektir. BİAS TOSB Otomotiv Test Merkezi olarak konuyu yakından takip etmek ve eşdeğer parça testlerini yapmak istiyoruz. Dijitalleşmenin araca takılan parçanın araçla uyumlu yani eşdeğer olup olmadığını tespitte de etkili olacağını düşünüyorum. Araç bakım ve servisi dijitalleştikçe OEM’in eşdeğer parça içeren uzun garanti seçeneği uygulamalarının artacağını düşünüyorum.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz