Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Baştan Önlem Almak En Büyük Strateji

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 3.12.2020 08:52:00

Vizyonumuz doğrultusunda otomotiv, savunma ve bilişim sektörlerinde küresel bir marka olmak en büyük stratejik hedefimiz.

 

ERSİN MERT
Ortem
Yönetim Sistemleri Direktörü

 

Beklenmedik durum planlarımızı her yıl yapılan stratejik planlama toplantılarında, PEST ve SWOT analizleri yaparak gözden geçiriyoruz. Ayrıca belirlenen her proses için risk analizleri yaparak, proses risklerimizi belirleyerek beklenmedik durum planlarımızı güncelliyoruz.


Bir şirketin dayanaklı olması konusundaki en büyük etkenin kurumsallaşma olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda firmamız dışından yetkin kişiler ile de görüşerek kurumsallaşma yönünde çalışmalarımızı sürdürmek, yapılan hatalardan ders alarak öğrenilmiş ders olarak kaydetmek ve bu doğrultu da iyileştirme çalışmaları yapmak benimsediğimiz yaklaşımlardandır.


Şirketimizde kullanılan ERP, SVN ve JIRA programları ile birçok konuda dijitalleşmeyi sağladık. Ayrıca ERP tarafında firmamıza özgü birçok iyileştirmeyi ilgili yazılımcı ekibimiz ile başarı ile gerçekleştirdik.


Hedefimiz MES, Endüstri 4.0 çözümleri konusunda süreçlerimizi olgunlaştırmak. Bu kapsamda ilgili firmalar ile görüşme sağlayarak, destekler tarafında gerekli başvurularımızı yaptık.


Belirsizlikler günümüzün kaçınılmaz bir parçası olduğundan ilgili analizler ile baştan önlem almak en büyük stratejidir ve şirketimizde bu doğrultuda periyodik yapılan PEST ve SWOT analizleri ile bu doğrultuda çalışmalar yürütülmektedir.


Belirsizlik ve kriz dönemlerinde en fazla gereksinim duyulan şey güvendir. Bu doğrultuda çalışanlarımızın motivasyonu konusunda elimizden gelen çabayı sarf ederek, açık sözlü olarak, personelimiz ile tüm belirsizlik durumlarını paylaşıyoruz. Personellerimizin bu konulardaki önerilerini en ince ayrıntısına kadar dinliyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz