Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Belirsizliklere Karşı Daha Dirençli Olmak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 22.02.2024 17:08:00

2024 yılında değişimin yönetilmesi şirketler için önemli bir zorluk olmaya devam edecek. Yetkin-yetişmiş teknik işgücünün bulunması ve istihdamı, bu personelin ihtiyaçlarının doğru stratejilerle yönetilmesi ve değişen koşullara uyum sağlayabilmek şirketler için en önemli zorluklardan birisi olacaktır.

 

Gökhan Yurdumakan

PLG Labs
Kurucu Ortak & İcra Kurulu Başkan
 
2023 yılı Türkiye ekonomisi için çok zorlu bir yıl oldu. Yaşadığımız talihsiz deprem, küresel ekonomide yaşanan gelişmeler, özellikle de Rusya-Ukrayna savaşı ve sonrasında İsrail-Hamas/Filistin savaşı Türkiye’yi olumsuz etkiledi. 2024 yılında da bu savaşlarla birlikte enflasyondaki artışın devam etmesini ve büyümenin yavaşlamasıyla sektörel küçülmelerin devam edeceğini öngörüyoruz.
 
2024 yılında değişimin yönetilmesi şirketler için önemli bir zorluk olmaya devam edecek. Yetkin-yetişmiş teknik işgücünün bulunması ve istihdamı, bu personelin ihtiyaçlarının doğru stratejilerle yönetilmesi ve değişen koşullara uyum sağlayabilmek şirketler için en önemli zorluklardan birisi olacaktır. Rekabet avantajı oluşturmak- sürdürmek ve krizlere etkili bir şekilde müdahale etmek adına daha esnek yapılar, karar mekanizmaları geliştirmek zorunda olacağız.
 
2024 yılı belirsizliklerin oluşturduğu yüksek değişkenlere daha dirençli olmayı gerektirecektir. Bunun için kurumsal yönetim ve kurumsallaşma stratejilerine bağlı sürdürebilir iş modellerini geliştirmek zorundayız.
 
2024’ün zorluk ve fırsatların daha iç içe olduğu bir yıl olacağını öngörüyorum
Ülkemizdeki genellikle belirsizliğin hakimiyetindeki iş ortamı, yöneticileri çeşitli karmaşık konularla başa çıkmaya zorluyor. Bu dinamik süreçte, öncelikli ve stratejik konuları belirleyip; sürdürülebilir başarıyı sağlamak ise başlı başına büyük bir konu olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bu kapsamda şirketimizin büyüme stratejisi; müşterilerimize yeni iş modelleri; yeni teknoloji ve iş süreçleriyle daha etkili hizmet ve ürünler sunmaya odaklanmak olacaktır. Küreselleşme hız ve kapsamının artması rekabetçiliğin çok daha zorlayıcı ve etkili olacağı dönemler yaşayacağız.
 
Diğer kritik konu da inovasyon ve verimlilik. Müşteri ihtiyaçlarını hızlı yanıtlamak ve sürekli gelişen rekabetçi pazar koşullarında var olmak için inovasyonu canlı tutmak, operasyonel süreçlerde verimliliği artırmak ve rekabet avantajını korumak da gündemdeki önemli konulardan.

 

Dönüştürücü teknolojileri etkili yönetebilmek

Teknolojinin sunduğu fırsatları kullanabilmek için dijitalleşme stratejisini belirlemek ve yeni teknolojileri süreçlere entegre etmek alınabilecek önemli bir aksiyon olacaktır. 2024 yılında özellikle satış-pazarlama faaliyetlerimizde yeni teknolojik iş süreçlerini uygulamaya almak istiyoruz. Bu kapsamda yaptığımız geliştirme çalışmalarında yatırım finansmanını zorlaştıran ekonomik değişkenler, belirsizlik, yetişmiş teknik işgücü en önemli sorunlar arasındadır. Dönüştürücü teknolojileri etkili yönetebilmek için stratejileri geliştirmek bu yönde geliştirdiğimiz teknik işgücümüzle birlikte iş süreçlerimize entegrasyonu sağlamak istiyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz