Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Dijitalleşerek Süreçlerimizi Yönettik

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2020 15:33:00

Uzak Doğu seyahatlerimizden edindiğimiz tecrübe ile Covid-19 henüz pandemiye dönüşmeden önce önlemlerimizi almaya başladık. Bu önlemlerden belki de en önemlisi şirketimiz personellerinden oluşan Pandemi Kurulu’nu hayata geçirmek oldu.

 

Cumali ERTAŞ
Dönmez Debriyaj
Genel Müdür

İdari süreçlerimizi dijitalleştirdik

Pandemi sürecini sektörel ve küresel anlamda çok zorlayıcı, bir o kadar da eğitici bir süreç olarak algılıyoruz. Otomotiv sektöründe üretim yapan bir firma olarak, kıyasla çok daha hızlı adapte olmamız gereken bir dönemde olduğumuzun bilinciyle iş yapış şekillerimizde uyguladığımız değişimler sayesinde değil üretime ara vermek, vardiya bile azaltmadan tüm gücümüz ve hızımızla üretime devam ettik. Bu noktada dijitalleşme, idari süreçlerimizde gerçekleştirdiğimiz en etkili ve önemli değişiklik oldu diyebiliriz. Zira idari süreçlerimizi dijitalleştirebildiğimiz için üretim süreçlerimizde üzerimize düşen yalnızca alınması gereken tüm önlemleri almak oldu.


Dünya devlerinin üretimlerini durdurdukları noktada bizim üretime ve yatırımlarımıza devam ediyor oluşumuz ise yeni pazarlarda güçlenmemize olanak tanıdı.
Pandemi Kurulu’nu harekete geçirdik


Dönmez Debriyaj olarak Uzak Doğu seyahatlerimizden edindiğimiz tecrübe ile Covid-19 henüz pandemiye dönüşmeden önce önlemlerimizi almaya başladık diyebiliriz. Bu önlemlerden belki de en önemlisi şirketimiz personellerinden oluşan Pandemi Kurulu’nu hayata geçirmekti. Pandemi Kurulumuz haftalık olarak düzenlediği toplantılara istinaden şirket içerisinde gerekli olan tüm sağlık önlemlerini pek çok kurum ve kuruluştan önce aldı ve uygulamaya geçirdi.


Öncelikte idari personelimize kısmi izin uygulaması yaptık ve dönüşümlü çalışma sistemine geçtik. Mavi yakalı personelin ise fazla mesai yapmasına bir süre ara vererek önlemlerimizi güçlendirdik. İkincil olarak şirket içerisinde sosyal mesafeye ve maske kullanımına çok dikkat ettik. Şirket içerisinde sürekli maske dağıtımı yaptık. Servis kullanan personelin maske kullanımı teşvik edildi ve servislerimiz sabah akşam olmak üzere dezenfekte edildi. Yemek ve dinlenme zamanlarını tüm fabrika çalışanlarının sosyal mesafesine dikkat ederek yeniden organize ettik. Ortak kullanım alanlarında iki kişiden fazla kişinin bir araya gelmesini engelledik. Şirket içi toplantılarımızı askıya aldık ve sonrasında dijitalleştirdik. Uzaktan bağlanmaya destek olacak ekipman yatırımlarımızı yeniledik. Çevrimiçi kanallardan gerçekleştirdiğimiz toplantılara yurt içi ve yurt dışı partnerlerimizi de ekleyerek uzun bir süre şirket içerisine dışarıdan ziyaretçi alımını durdurduk ve müşteri ziyaretlerini dijitalleştirdik.


Dijital eğitim platformu kurup Yönetim Kurulumuz dahil tüm personelimize eğitimler atadık ve süreçlerimize dijital olarak devam ettik. Bu süreçte her akşam iş çıkışında fabrika ve idari binanın tüm bölümleri dezenfekte edildi. Personelimizin her birine her sabah fabrikaya girerken dijital termometre ile ateş ölçüm değerlendirmesi yapıldı ve 37 derecenin üzerinde ateşi olan herkes en yakın sağlık kurumuna yönlendirildi. Şirket doktorumuzun vardiya süresi sabah 08:00-09:45 iken pandemi süresince öğleden sonra da 15:00-16:45 saatleri arasında da bizimle olması sağlanarak önlemlerimizi en üst seviyeye çıkardık.


Uzaktan çalışabilecek özellikle Ar-Ge kadrolarımız için fizibilite çalışmalarımızı yaptık. Bu kadrolarımızı güçlendirerek altyapı çalışmalarımızın tümünü tamamladık fakat operasyonel birimlerimizdeki uzaktan çalışma yönetimi ile ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki süreçte dijital dönüşüm ve endüstri 4.0 etkisiyle operasyonel birimlerimiz için de süreç geliştirme çalışmalarımıza devam edeceğiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz