Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Verimlilik Odağımızda Olacak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 22.07.2020 10:10:00

İş dünyası en önemli paydaşının çalışanları yani insanlar olduğunu bu süreçte hem gördü ve hem de gösterdi. Çalışanlarını ön plana alarak, çalışanları nezdinde de itibarını korudu hatta yükseltmesini bildi.

 

Saffet ÇAKMAK
Cadem Kurucu Ortak


Covid-19 ile yaşadıklarımız bizim neslimizin gördüğü en büyük olaylardan birisi olarak hatırlanacaktır. Uzun süreli ve çok şiddetli bu salgının etkileri; uzun seneler hatırlanacak pek çok sıkıntının yanında, faydalı dersler çıkarmamızı da sağlayacaktır.


Yaşananlar tüm dünya çapında, coğrafya ve milletler üstü, iş ve sektörlerden bağımsız… sağlık, sosyal, psikolojik, ekonomik ve teknolojik değişimleri tetiklemiş ya da hızlandırmıştır.


Dönüşüm aşamasındaki pek çok olayı hızlandıracak, gelecek daha hızlı gelmiş olacak.
Büyük savaşlar, büyük felaketler ve buhranlar görmemiş yeni nesli de yakından etkilediğine şahit olduğumuz bu süreç, kriz yönetiminin herkes ve her yaş için ne kadar önemli olduğunu da bizlere gösterdi.


Belirsizlikle birlikte iletişim kirliliğini de dikkate alacak olursak, zorlu süreç başta sağlık sektörü olmak üzere her sektöre ciddi bir sınav yaşattı. Ancak öldürmeyen, yıkmayan her deneyim gibi bu da; başta sağlık sektörü olmak üzere iş dünyası ve sosyal hayatı daha da dayanıklı hale getirecektir.
İş dünyası en önemli paydaşının çalışanları yani insanlar olduğunu bu süreçte hem gördü ve hem de gösterdi. Çalışanlarını ön plana alarak, çalışanları nezdinde de itibarını korudu hatta yükseltmesini bildi.


Bir süre sonra pek çok şey unutulsa da birçok şey de eskisi gibi olmayacak. Kuruluşlar ve bireyler geçmişte düşünmediği ya da cesaret edemediği fikri ve eylemi denedi, test etti ve dersler çıkardı. Özellikle pek çok faaliyetin mekan ve zaman bağımsız da yapabileceğini gördü, denedi ve faydalandı. İnsanoğlu bu faydayı arttırmak isteyecektir.


Dijitalleşme ve getirdiği dönüşüm özel ve iş dünyamızın merkezine oturmuş durumda. Evden çalışma, gitmeden görme, kapıya teslim, parasız alışveriş gibi kavramlar vazgeçilmezlerimiz oluyor. İşletmeler bu kavramların uygunlarını, acilen uyarlayacak ve kendisine, paydaşlarına ve ekosistemlerine fayda üretebilecektir.
Asıl olan sürdürülebilir bir dünya ve ona hizmet eden işler yapmak ise, doğru sonuca odaklanan ve o sonuca hızla götüren doğru yolları öne alıyor olacağız.

 

YENİ İŞ MODELLERİ

  • İş modellerimizi gözden geçireceğiz. Süreçlerin yalınına odaklanıp, değer üretmeyen faaliyetlerden kurtulacağız.
  • Olabildiğince dijitalleşeceğiz.
  • Uzaktan iş görüşüyor olabileceğiz.
  • Çevrimiçi çalışma, satma, alma, gönderme, görüşme hiç olmadığından daha kolay olacak.
  • Mesai ve lokasyon bağımsız işleri seveceğiz. Hibrit (yani evden ofisten dışarıdan her yerden) çalışabileceğiz.
  • Proje bazlı çalışma kültürünü benimseyeceğiz.
  • Çalışan, çalıştıran arasındaki güven kültürünü -beyan esasına göre- yeniden tesis edeceğiz.
  • İşlerimizi standartlaştırıp, en iyileme metotları ile sistemler kuracağız. Verimlilik odaklı olacağız.
  • Uzaktan ve güvenli erişilebilir verilerle, bulut tabanlı iş süreçleri ve araçlarını daha fazla kullanacağız.
  • Görev odaklı çalışmalar ön plana çıkacak; şirket, bölüm ve kişisel bazlı hedeflerle iş yapmaya alışacağız. KPI netliğini ve ölçümünü öne alacağız.
  • Rutin işlerimizi yönetecek yapay zekalarla ilgileneceğiz.
  • Doğru işi, doğru yerde ve doğru zamanda yaparak maksimum fayda ve üretkenlik en büyük önceliğimiz olacak.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz