Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Doğru İşveren ve Çalışan Eşleşmesi Verimlilik Sağlayacak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.11.2021 13:02:00

Yeni iş ortamı sürekli geribildirim almaya ve vermeye odaklı bir çalışma prensibiyle yürüyecek.

 

Nurgül YENİGÜN URAS
Opaş Otomotiv
Yönetim Kurulu Üyesi   

 

COVID-19 normalleşme süreci ile birlikte kurumlar, kısmen veya tamamen ofislere dönüş yaparken bir yandan da yenilikçi çalışma modellerini hayata geçiriyor. Uzaktan veya yarı zamanlı çalışma, dijitalleşen araçların kullanımı ve otomasyon gibi birçok unsur iş yapış şeklimizi değiştiriyor. Geçmişten günümüze çeşitli krizler ve teknolojik gelişmelerle dönüşüme uğrayan çalışma hayatı ve iş gücü dinamikleri, yeni bir kırılmanın eşiğinde.  


Ayrıca, Y kuşağına mensup çalışanların çoğu esnek çalışma koşularını tercih ediyor. Çalışan bağlılığını artırdığı gözlemlenen esnek çalışma koşulları, diğer yandan organizasyonel verimliliği de olumlu yönde etkiliyor. Esnek çalışma şartlarının yaygınlaşmasıyla, bilinen çalışan kavramı da birçok açıdan değişti. Artık çalışan kavramını tanımlamak için tam veya yarı zamanlı, uzaktan çalışan, konu uzmanı gibi terimler kullanılıyor. 2021  yılında itibaren her  dört kurumdan birinin iş gücünün yüzde 30’unu dış kaynaklardan sağlaması bekleniyor. Yeni iş ortamı sürekli geribildirim almaya ve vermeye odaklı bir çalışma prensibiyle yürüyecek. Örneğin, foursquare'de nerede olduğunuzu ‘check-in' yapar gibi, kişiler ve performansları hakkında anında yorum yapabileceğiniz sistemler devreye girecek..
Şirketler doğru çalışanları işe almak için öğrencilerin yeteneklerini sergileyen sosyal medya sitelerinden kendi ihtiyaçlarına uygun yetenekleri belirleyebilecekler. Doğru işveren ve çalışan eşleşmesi ile verimli bir çalışma ilişkisinin kurulabilecek.

 

Başaran YEYGÜN  
Satış Pazarlama Müdürü 

Pandemi dönemi sonrası, gerek yurtiçi aftermarket pazarı, gerek yurtdışı pazarlarda, ürün tedariğinin hızlı ve hatasız olması önem kazanmıştır. Firmaların istihdam edeceği nitelikli iş gücü sayesinde, kaliteli ürün üretimi, hızlı sevkiyatı ülkemizin dış pazarlarda sahip olduğu önemi daha da arttıracaktır. Firmaların şu an arayışı nitelikli iş gücüdür.

 

Engin ÇOBAN
İnsan Kaynakları Sorumlusu

Salgın ile birlikte işyerimizde bir çok önlem alındı. Verimliliği kaybetmeden, işe ara verilmeden, en hijyenik ve sağlıklı şekilde üretim ve satışlarımız devam etti. Alınan önlemlerimizin arasında dezenfektan ve maske kullanımı,  fabrika ilaçlaması, servislerin 2 katına çıkarılması, yemekhanede oturma düzenleri, girişlerde ateş ölçümleri, HES sorgulama, ofis masalarına teması sınırlandırmak için dahil edilen koruyucu camlar, tek kullanımlık çatal, bıçak, bardak vb. yoluna gidilmesi gibi aksiyonlar sayılabilir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz