Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İnsan Kaynağımız En Büyük Gücümüz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 30.11.2020 09:51:00

Geleceğe yönelik en önemli planlarının insan kaynağı etrafında şekillendiğini dile getiren Emre Dalgıç, "Stratejimiz, her an, her duruma ve zorluğa hazır, işinin ehli ve yaptığı işi severek yapan yöneticiler yetiştirmek" diye konuştu.

 

EMRE DALGIÇ
Dalgıç Group CEO

 

Beklenmedik durum senaryolarınızı nasıl oluşturuyorsunuz? Geleceğe yönelik stratejik planınızın önemli başlıkları neler?

Grubumuza bağlı her şirket ve bu şirketlerde görev alan çalışma arkadaşlarım zaman zaman iç rotasyon ile farklı şirketlerimize tamamen farklı pozisyonlara atanabiliyor. Bu sebeple şirkette genel olarak yönetici arkadaşların bir çoğu farklı alanlara, farklı zorluklara ve değişimlere hazır oluyor. Bu bizim çok uzun bir süredir uyguladığımız bir strateji. Geleceğe yönelik en önemli planımız ise yine insan kaynağımız etrafında şekilleniyor, her an, her duruma ve zorluğa hazır, işinin ehli ve yaptığı işi severek yapan yöneticiler yetiştirmek.

 


Şirketinizin dayanıklı olması konusunda benimsediğiniz yaklaşımlar ve yöntemler neler?

Şirket içi iletişimin kuvvetli olması için özellikle insan kaynaklarımız özveri ile çalışıyor. Bunun yanı sıra bizim en önemli kurumsal yaklaşımımız ise kişiye odaklılıktan ziyade pozisyona ve göreve odaklı iş anlayışı benimsiyor olmamız. Genellikle sistemler kurmayı ve bu sistemleri denetleyen bireyler yetiştirmeyi tercih ediyor olmamız bizi kişiye bağlılıktan uzaklaştırıyor. Kalıpçılık kökenli olduğumuz için, kalıbı da masa başında bitirmeyi kolaylaştıracak alanlara yatırım yapmayı tercih ediyoruz ve müşterilerimize daima T0’da parça garantisi sunmayı hedefliyoruz. Bu eksende lens ve reflektör gibi hassas mühendislik plastikleri ile de seri üretimler ve montaj operasyonları yönettiğimiz için bu işin başındaki arkadaşlardan muhakkak kurumsal hafızayı geliştirici ve diğer arkadaşları eğitici hizmetler alarak işin sürekli yüksek kalitede sürmesini sağlıyoruz.


Dijitalleşme ve otomasyon konusunda neler yapıyorsunuz?

Kasım 2020 içerisinde grup şirketlerimizden 2si DLG PLAST ve DALGIÇ KALIP için 2 ayrı proje yazdık ve KOSGEB’e sunduk. İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti konulu programa yazmış olduğumuz bu KOBİGEL projesi ile amacımız sahadan veri toplama operasyonlarımızı geliştirmek. Hali hazırda grup olarak bulut tabanlı bir ERP yazılımı kullanıyoruz. Malzeme planlama operasyonlarımızı da bu bulut tabanlı sistem desteği ile lokasyon fark etmeksizin yapabiliyor aynı zamanda kaynak yönetimini haftalık kuş bakışı izleyebiliyoruz. Amacımız bu operasyonlarda da insan ihtiyacını olabildiğince azaltmak ve sistemin denetlenmesini sağlamak.
 

Belirsizlik dönemlerinde yenilikçi ve esnek uygulamalarınız konusunda bilgi verebilir misiniz?

Herkes gibi biz de ciddi bir belirsizlik dönemi olan pandemi sürecini hala yaşamaktayız. Grup şirketlerimizin biri hariç tamamı metal, plastik, talaşlı imalat ve kalıpçılık gibi alanlarda üretim faaliyetleri sürdürdüğü için; bazı beyaz yaka çalışma arkadaşlarımızın dönüşümlü evden çalışması haricinde üretimi yavaşlatma şansımız maalesef bulunmuyor. Bu sebeple vardiya sayılarını arttırarak ve makine bazlı insana bağımlılığı minimuma indirerek çalıştığımız bir süreç geçiriyoruz. Tabi ki bunu belli ölçüde sağlayabiliyoruz. Özellikle bir süreliğine test ettiğimiz evden çalışma sürecini sonlandırarak ofise döndük. Genellikle toplantılarımızı buna rağmen çeşitli programlar kullanarak online yapıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz