Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



'İş Güvenliğinin Yıldızları' Ödüllendirildi

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 26.02.2024 09:45:00

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 2015 yılından bu yana düzenlediği İş Güvenliğinin Yıldızları Ödülleri ile üye işyerlerinde geliştirilen örnek uygulamaları ödüllendirdi. TAYSAD üyesi Aka Otomotiv, MESS ve TİSK tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği alanında düzenlenen yarışmalarda 3 farklı proje ile 3 ödüle layık görüldü.

65 yılı aşan tecrübesi ile tasarım, geliştirme ve üretim faaliyetleri ile otomotiv sanayisine güvenlik seviyesi yüksek metal bileşenler ve mekanizmalar üreten AKA OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş. MESS ve TİSK tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği alanında düzenlenen yarışmalarda 3 farklı proje ile 3 ödüle layık görüldü.
Merkezine insanı alarak; iş sağlığı ve güvenliği konusunda “Sıfır Risk” hedefiyle hayata geçirilen proje ve uygulamaların ödüllendirildiği Türkiye’nin en kapsamlı ve en prestijli İSG ödül organizasyonu olan MESS İş Güvenliğinin Yıldızları Ödüllerinde Aka Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sac Rulo Algoritması projesi ile İSG Özel Ödülü kategorisinde TAVSİYE EDİLEN UYGULAMA ve Lazer Sensörlü Kontrollü Kavşak projesi ile İSG Elçileri kategorisinde İSG ELÇİSİ ödüllerinin sahibi oldu. Divan Kuruçeşme’de düzenlenen görkemli davette MESS Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından takdim edilen İSG Özel Ödülünü Aka Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin ÖZDEN ve projenin lideri Teknoloji ve Dijitalizasyon Direktörü Hamza KOLAY alırken İSG Elçisi Ödülünü Genel Müdür Hüseyin ÖZDEN ve proje ekip üyeleri Abdullah KILIÇ, Cihan MAMATİ, Sn. Ersoy ONBAŞI, Şamil ULUSOY aldı.
 
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından her yıl düzenlenen ve bu yılki odağı “Cumhuriyet’in 100. Yılında Çalışma Hayatı” olan Ortak Yarınlar Ödül Programı’nda Aka Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş, sanat, basın ve akademi dünyasından oluşan değerli jürilerin titizlikle değerlendirdiği ve sonrasında gerçekleşen halk oylaması ile yapılan değerlendirme sonucunda Yalnız Çalışan Sistemi Projesi ile İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖZEL ÖDÜLÜ’nü kazandı.
Açılış konuşmalarını T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Vedat IŞIKHAN ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak AKKOL’un yaptığı ödül töreninde ödül plaketi Aka Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Genel Müdür Hüseyin ÖZDEN’e takdim edildi." 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz