Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Müşteri İlişkilerimizde Kesintisiz Bir Süreç Yönettik

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 22.07.2020 10:06:00

Türkiye’de iş dünyasının kısa sürede uzaktan çalışma sistemine geçtiğini görüyoruz. Otomobil satışları online kanallar üzerinden yapılmaya, satış ve pazarlama aktiviteleri için video konferanslar tercih edilmeye başlandı. Yeni kurallarıyla var olan bu yeni düzende, süregelen bütün süreçlerde gerek müşteri gerekse operasyonel verimlilik tarafında dijitalleşmenin kaçınılmazlığı, tüm oyunculara yeniden ispat edildi.

 

Cömert Varlık

Omsan Lojistik Genel Müdürü

 

Pandemi dönemi sonrasında iş yapış şekillerinizde ve alışkanlıklarınızda ne gibi değişiklikler yapmayı planlıyorsunuz?
OMSAN Lojistik olarak, sürecin başından itibaren tüm birimlerimizle, gelişebilecek farklı durumları analiz ederek, olası senaryolar için hazırlandık ve merkeze daima insan sağlığını ve sürdürülebilirliği koyduk. Bu dönemde; birçok farklı sektörde faaliyet gösteren müşterilerimiz, krizden etkilenme ölçülerine göre verdikleri bir takım stratejik kararlarını tekrar gözden geçirdiler. Biz de müşteri odaklı anlayışımızla yeni iş yapış şekillerini, verimliliği ve ihtiyaçları göz önüne aldık. Yaptığımız teknolojik altyapı yatırımlarımızla, post-pandemi sürecine hızlıca adapte olduk ve rakiplerden bu anlamda farklılaştık. Salgın sürecine baktığımızda, dünyada ve Türkiye’de iş dünyasının kısa sürede uzaktan çalışma sistemine geçtiğini görüyoruz. Otomobil satışları online kanallar üzerinden yapılmaya, satış ve pazarlama aktiviteleri için video konferanslar tercih edilmeye başlandı. Yeni kurallarıyla var olan bu yeni düzende, süregelen bütün süreçlerde gerek müşteri gerekse operasyonel verimlilik tarafında dijitalleşmenin kaçınılmazlığı, tüm oyunculara yeniden ispat edildi. Biz de bu dönemde pek çok farklı alanda kritik iş süreçlerimizi gözden geçirdik ve teknolojik çözümler ürettik. Kritik iş süreçlerimizi dijitalize ederek, uzaktan çalışma döneminde sürdürülebilirliği sağladık. Müşteri ilişkileri anlamında kesintisiz bir süreç yönettik, her an erişilebilir ve hizmet sağlayabilir olduk. Saha yönetiminde stok giriş çıkışlarını kayıt altında tutup, takip edebilen insansız araçlarla verimliliğimizi artırıcı teknolojileri hayata geçirdik. OMSAN Lojistik; şeffaflık, hesap verilebilirlik ve güvenilirlik ilkeleriyle hizmet veren, dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, sektöründe öncü bir şirket. Bu nedenle pandemi sonrası dönemde de bu ilkeleri teknolojinin sunduğu yeni yöntemlerle artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.


Tüm gelişmeleri yakından takip etmenin dışında, öngörü ve hızlı aksiyon alabilme kabiliyetimizi artırmak her zamankinden daha önemli oldu. Araç lojistiği ve otomotiv yedek parça operasyonlarımızda aldığımız tedbirler başarıyla uygulandı.


Bulunduğumuz süreçte tüm çalışanlarımızın yenilikçi, proaktif ve üretken olmasını teşvik ediyor, çalışanlarımızı online eğitimlerle destekliyor ve hizmetlerimizi yeni ihtiyaçlara yönelik olarak geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz.


Bu döneme ilişkin diğer firmalar ile paylaşabileceğiniz örnek uygulamalarınız nelerdir?
Pandemi sürecinde “önce insan – önce sağlık” merkezci kampanyalarımız ve sosyal medya mesajlarımızla virüsün yayılmasını engelleme amacıyla çalışmalar yaparak, toplumsal sorumluğun parçası olduk. Normalleşme döneminde, görev yerlerine dönmeden önce personelimize sağlıklı ortamda çalışabilmeleri için aldığımız tedbirler hakkında bilgilendirmeler yaptık, bilinç seviyesini her kademede yükselttik ve normale dönüş sürecini de gayet başarıyla yürütüyoruz.  
Bu dönemde yenilik olarak, iş gücü ve ekipman kaynağımızın yeni ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirilmesine yönelik çalışma grupları oluşturduk. Yeni ürün ve hizmetler geliştirerek farklı alanlarda bulunan kapasitemizi oyuna katarak post-pandemi sürecini dizayn etmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürdük. Bu süreçte müşteri odaklı çözümlerimizi her zamankinden fazla ön plana aldık. Bayilerden araç alan müşterilerin bayiye gelmesine gerek kalmadan araçlarını ev adreslerine teslim ettik.  


Uzaktan çalışma, gelecekteki iş gücü planlarınızı etkileyecek mi?
Dünya genelinde süreçlerini ofisten evlere taşıyan şirketler gibi OMSAN Lojistik olarak biz de teknolojik altyapımızı tam kapasite kullanarak çalışmalarımızı kesintisiz yürüttük. Evden çalışma modelinin çıktılarının ölçülebilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sonuçlardan bağımsız olarak, önümüzdeki dönemi “her duruma hazırlıklı olma” dönemi olarak görüyoruz.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz