Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sağlık Tedbirlerinden Ödün Vermeden Üretime Devam Ettik

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.07.2020 14:35:00

Salgın, çalışma modellerinin dönüşümüne açılan kapıyı araladı ve bu sürecin sonrasında da etkilerini hayatımızda görmeye devam edeceğiz. Biz de Ditaş olarak çalışma modellerindeki değişim sürecini ve hali hazırda iyi bir şekilde yönettiğimiz dijital dönüşüm sürecini daha da iyileştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 

Osman SEVER
Ditaş Genel Müdürü


 

Pandeminin başından itibaren, gerek sosyal sorumluluk gerek çalışanlarımıza olan sorumluluğumuz gerekse müşterilerimizin faaliyetlerine gereken desteği verme yaklaşımımız çerçevesinde, bütünsel, sorumlu ve gereken tedbirleri derhal başlatan ve uygulayan bir yaklaşımla çalışıyoruz. Bu kapsamda İstanbul ofisimizde ve Niğde fabrikamızda önlemlerimizi en üst düzeyde alarak çalışmalarımızı sürdürdük.


Küresel düzeyde etkisini gösteren Covid-19’un ülkemizdeki gelişimine paralel olarak, biz de şirket olarak Mart ayı başından bu yana önleyici tedbirler aldık. Aldığımız tedbirlerdeki temel önceliğimiz; başta çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızın sağlığını korumak ve sürdürülebilir iş ortamını sağlamak oldu. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere otoritelerin hastalığın yayılımını kontrol altına almak üzere aldığı kararları yakından takip ettik ve hastalığın bulaşma riskini azaltmak için kurumsal önlemler aldık. Bu önlemler kapsamında mümkün olan birimlerde evden çalışma sistemine geçtik. Ofiste çalışmak durumunda olan çalışanlarımız ve fabrikada üretim sürecine katkı sağlayan çalışanlarımız için ise sosyal mesafenin korunması amaçlı uygulamalar ile yemekhane ve ofislerde oturma düzenlerini değiştirdik. Yemekhanelere yönelik tedbirler kapsamında gıda mühendisleri tarafından yemekhane personelimize eğitimler verdik. 30 Mart tarihi itibarıyla, fabrikamızda çalışmak durumunda olan mesai arkadaşlarımıza maske takması zorunluluğu getirdik. Operasyon devam ettiği sürece tüm çalışanlar maskeli çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Her çalışan için günlük maske dağıtımı yapılıyor.  Soyunma odaları, ofisler, atölyeler, ortak kullanım alanları ve personel servislerini düzenli olarak dezenfekte ettik ve iş yerine giriş esnasında çalışanlarımıza termal ateş ölçümü yaptık ve bu tedbirleri uygulamayı devam ettiriyoruz.  Bina ve atölye girişlerine sabit dezenfekte aparatları yerleştirdik. Yurt içi, yurt dışı tüm seyahatlerimizi, eğitimlerimizi ve etkinliklerimizi erteledik. Şirketimizde alınan tedbirler ve şirketimiz faaliyetleri hakkında başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızı düzenli olarak bilgilendirmekteyiz. Bu süreçte edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle acil durum yönetim planımızı güncelledik. Şirket doktorumuz tarafından tüm çalışanlarımıza bilgilendirme eğitimleri verildi. Alınan bu tedbirlerin sürdürülebilir olması adına tüm çalışanlarımıza alınan tedbirleri uygulamaları konusunda sürekli bilgilendirme yaptık ve e-posta ile bu bilgilendirmeleri hatırlattık. Tüm bunlara ek olarak çalışanlarımızla iletişimi sıcak tutmak adına yöneticiler olarak ekip arkadaşlarımızı telefonla arayarak seslerini duymaya ve iyi haberlerini almaya gayret ettik. Pandemi el kitapçığı oluşturarak tüm çalışanlarımızı süreç ile ilgili bilgilendirip  tedbirlere uymalarını kolaylaştırdık.


Şirketimizin farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürmesi ve ihracat pazarlarımızın genişliği dikkate alınınca, kurum kültürümüz yıllar içerisinde ihtiyaç odaklı esnek çalışma düzenine evrilmiş durumda. Pandemi öncesi Niğde fabrikamız ve İstanbul merkez ofisimiz arasında iletişimi uzaktan yürüttüğümüz için, pandemi ile birlikte sıkıntı olmadan faaliyetlerimizi uzaktan sürdürebildik. Altyapımız ise, farklı lokasyonlarda olma gereği, hazır idi. Bu ise bize çok hızlı davranabilme ve faaliyetlerde kesintiye uğramadan süreci yönetebilme imkanı verdi.  Dijital dönüşüme hazır olan bir kurum olarak bu süreçte ofise gidilmemesinden kaynaklı hiçbir iş kaybı yaşamadık.  Öte yandan üretimde ise, değişen talebe bağlı olarak üretim faaliyetlerinin yapılandırılması göreceli kolay oldu ve sağlık tedbirlerinden ödün vermeden üretime devam edebildik.


İşimizin üretim olması sebebiyle mevcut çalışma düzenimizde yakın / orta vadede bir değişiklik öngörmüyoruz. Bununla beraber gerek çalışan memnuniyeti gerek verimlilik gibi sebeplerle gelişen teknolojiyi hayatımıza aktarmak konusunda açık fikirli olarak çalışmaya devam edeceğiz. Teknolojik gelişmeleri, dijital dönüşüm sürecinde, uygun yerlerde ve doğru uygulamalarla devreye alacağız.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz