Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Gerçek Ürün Deneyimini Sanal Ortama Taşıdık

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2020 15:17:00

Geliştirdiğimiz tamamı yerli ve milli sanal gerçeklik yazılımımız RoT (Realization of Things) ile, ürün geliştirme yapan ekiplerin bir araya gelmelerine gerek olmadan, farklı şehir ya da ülkelerden aynı tasarım üzerinde eş zamanlı çalışmalarını mümkün hale getirebilmekteyiz. 

 

Esra ÖZTEZCAN
infoTRON
Genel Müdürü  


Salgın, dünyada ve Türkiye’de şirketlerin çalışma tarzlarında ani değişiklik ihtiyacı yarattı. infoTRON olarak biz de, uzaktan yönetilebilir teknolojilerle donanımlı bir firma olarak hızlı adaptasyon avantajımızı sürecin başından itibaren uygulamaya aldık.  


Geliştirdiğimiz tamamı yerli ve milli Sanal Gerçeklik yazılımımız RoT (Realization of Things) ile, ürün geliştirme yapan ekiplerin bir araya gelmelerine gerek olmadan, farklı şehir ya da ülkelerden aynı tasarım üzerinde eş zamanlı çalışmalarını mümkün hale getirebilmekteyiz.   


RoT ile geliştirilen ürünün renk, doku, fonksiyon ve malzeme özellikleri 1:1 boyutta 3D dijital ortamda deneyimlenebiliyor, kalıp üretimi ve seri üretime geçiş öncesindeki birçok ürün konsepti, alternatiflerin değerlendirilmesi, testi gerçekleştirilebiliyor.  


Aslında, RoT ile gerçek ürün deneyimini sanal ortama taşıdık da diyebiliriz.  Farklı lokasyonlardaki ekipler bu yöntemle, sanal ortamda aynı sahne içerisinde bir araya gelerek, ürün geliştirme süreçlerinde ortaya çıkabilecek birçok hatayı erken aşamalarda tespit edebiliyor, karar alma süreçlerini kısaltıyorlar.  Sonuç olarak, Ür-Ge ekiplerinin fiziksel prototip ihtiyacı azalırken, ürünün pazara çıkışı da hızlanmış oluyor.


Pandemi süreciyle birlikte seyahatlere gelen kısıtlamalar ve seyahat sırasındaki potansiyel sağlık risklerini düşündüğümüzde, ertelenebilecek birçok projeye, RoT çözümümüzle süreklilik sağlıyoruz.  


Buna ek olarak, +90 3B Dijital Fabrikamız ile pandemi döneminde şirketlerin prototiplemeden az adetli üretime kadar acil parça ihtiyaçlarını hem 3D printing, hem de hızlı kalıplama teknolojilerimizle karşılarken, yerel üretim ve kaynak kullanımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha deneyimledik.  


Tüm Avrupa ve Uzak Doğu sınırları kapatmışken, üretimi durdurmuşken +90  3B Dijital Fabrikamız 7/24 aralıksız çalışarak hem yurtiçi hem de yurtdışındaki müşterilerimizin tedarik zincirlerinde önemli bir devamlılık sağladı.  Hızlı tasarım değişiklikleri ile maskeleri medikal cihaza dönüştüren esnek ürün geliştirme yöntemleri ile, ve yüksek kapasiteli 3D baskı makinalarımızla, toplum sağlığına önemli katkıda bulunan ürünlerin acil olarak üretilmesini sağladık. Pandemi döneminde başka bir müşterimiz için, üretim tesislerinde ve ofislerindeki hijyeni sağlamak adına el temassız kapı açma aparatlarını sadece 7 iş gününde tasarımı ve üretimi bitmiş şekilde teslim ettik.  Böyle hassas bir dönemde, çalışan ve toplum sağlığı için oldukça  önemli bu çözümleri kısa sürede tamamlamak bizim için gurur kaynağı oldu.  


Bu tarz uygulamalarımızın, yeni normalde birçok sektördeki alışkanlıkları kalıcı olarak değiştireceğini ve ürün geliştirme, üretim ve tedarik süreçlerini hızlandıracağını öngörüyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz