Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tırsan Kardan ve Kamaz ortak tesis kuracak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 2.11.2017 08:45:00

Tiryakiler Şirketler Grubu’nun üretici firması Tirsan Kardan ile Rusya’nın dev kamyon üreticisi Kamaz şirketi, Tataristan Cumhuriyeti’nde ‘kardan mili’ üretim tesisi kurulması için iyi niyet mektubu imzaladılar.

Tiryakiler Grubu ile Rus kamyon devi Kamaz’ın Rusya’da ‘kardan mili’ üretim tesisi kurma anlaşmasının ilk adımı İzmir’de atıldı. Türk otomotiv tedarik sanayisinin önde gelen firmalarından Tiryakiler Şirketler Grubu’nun üretim firması olan Tirsan Kardan ile Rusya’nın dev kamyon üreticisi Kamaz firması, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde ortak olarak kardan mili üretim tesisi kurulması için iyi niyet mektubu imzaladılar.
Bu ortaklık anlaşması ile kurulacak şirket ‘Tirsan Kamaz’ adını alacak ve Rusya Federasyonu ve bağımsız devletler topluluğunda üretilen orta ve ağır tip kamyonlarda kullanılacak kardan millerinin üretimini yapmayı hedefliyor.
Orijinal ekipman üretimi yapılacak.
Düzenlenen imza törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ve Rusya Enerji Bakanı Alexandr Novak eşlik etti. Ortaklık iyi niyet mektubunu Tiryakiler grubu adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki ile Kamaz Genel Müdürü Sergei Kogogin imzaladılar.
Bu ortaklık ile otomotiv sanayisi giderek gelişen ve dünya çapında bir üretici konumuna gelen Rusya’daki kardan mili ihtiyacına yönelik orijinal ekipman üretimi yapılacak.
Yapılan anlaşma ve Rusya Otomotiv Sanayi hakkında bilgi veren Tiryakiler Başkanı Mehmet Tiryaki, bu ülkede 2012’de üretim faaliyetine geçirdikleri grup firması Tirsan olarak, Rusya ile ilk yatırımı yaptıklarını, bu yatırımlarından memnun olduklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Her şeyden önce, yatırımımızda bizleri en başından beri destekleyen, her zorlukta yanımızda bulduğumuz kıymetli insan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’a özel bir teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin destekleriyle, ülkesindeki yatırımlarımızda kendimizi adeta ülkemizde hissettik. Hiçbir zaman yabancılık çekmedik. Kendisine ve ülkesine müteşekkiriz.
Diğer yandan Naberezhnye Chelny’deki bu ülkedeki fabrikamızı ziyaret etme nezaketi gösteren Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye de şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Tataristan Cumhuriyeti’nin ticaret ve ekonomi yönetiminde görevli tüm dostlarımıza her konuda gördüğümüz desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı nezdinde teşekkür ediyorum.
Bunun yanında Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanı ve ekonomi yetkililerine de Tiryakiler Gurubumuzun Rusya ile olan ticari ilişkilerindeki yapıcı ve işbirliğine yönelik pozitif yönlendirmeleri dolayısıyla burada içten teşekkürlerimi arz ediyorum. Rusya’nın otomotivde ve ticari araç üretiminde gerçekleştirdiği ve bundan sonra da yapacağı büyük atılımlara olan büyük saygımızın yanında, bu büyük ülkenin otomotiv endüstrisi bağlamında geleceğine olan inancımız her zaman en üst düzeydedir. Dolayısıyla bu ülkedeki yatırımlarımız bundan sonra da devam edecektir” dedi.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz