Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Biz Bir Aileyiz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 14.10.2019 12:42:00

Biz bir aileyiz ve çalışanlarımız bizim için çok değerli. İnsan kaynağına yatırımın en önemli yatırım olduğunun bilincindeyiz.  Çalışanlarımız için güvenli ve mutlu bir iş ortamı oluşturmayı hedeflerken, nitelikli iş gücü tarafından da ‘tercih edilen’ bir kurum olmayı önceliyoruz.  
 

Ali Hakan Süalp

İnsu Teknik
Genel Müdürü

 

Firmalarda insan kaynakları departmanları, çalışanlarının yeteneklerini ve niteliklerini ön plana çıkarmak ve bu özellikleri firmanın yararına olacak şekilde geliştirmek için çalışmalar yapmaktadır.  İşletmelerin yüksek potansiyele sahip çalışanları bünyesine katması, bu kişileri elde tutması ve iş hayatında başarılarına katkı sağlayacak şekilde eğitimlere destek olması için yetenek yönetimi uygulamalarına ihtiyaç duyulmaktadır.
Firma çalışanlarının yetenekleri, performansları ve becerileri mutlaka kurumu başarıya götürecektir. Bu nedenle son yıllarda özellikle değişen iş koşulları ve şirketler arasında hızla artan rekabetin etkisiyle insan kaynağı ve buna bağlı olarak yetenek yönetimi kavramı sıkça karşımıza çıkıyor.
Kısacası yetenek yönetimi, işletmelerin faaliyetlerini sürdürmesinde ve sürdürülebilir bir başarı yakalamasında oldukça önemli bir yere sahip.
Bu noktada; gelişmek, değişen çağa ayak uydurmak, firmalar arasında fark yaratmak, büyümek ve sürdürülebilir bir başarı sağlamak isteyen işletmeler için yetenekli çalışanlar vazgeçilmez koşullardan biridir.
Yetenekli kişi, çalıştığı firmada kendisi için bir gelecek gördüğü sürece kalıcı olabiliyor. Kendisine gelecekte firma içerisinde uygun bir yer göremeyen kişi bir süre sonra firmadan ayrılma kararı alabiliyor.  Bu yüzden, günümüzde firmalar çalışanlarının yeteneklerini ortaya çıkarma ve bu kişileri firmalarında tutmanın önemini fark etmeye başladı. Kendini yenilemeyen, teknolojiyi takip etmeyen, içinde bulunduğu günün koşullarına uyum sağlayamayan, rakipleri arasında gözle görülür bir fark yaratamayan, çalışanlarına uygun çalışma ortamı sunamayan firmalar artık yetenekli kişiler tarafından tercih edilmiyor.
Yani rekabette üstünlük sağlama çabasında olan firmalar yetenekli kişileri istihdam etme ve onları elde tutma çabası içindeler diyebiliriz. Bunun için de çok fazla çaba harcanmaya başlandı.
Bu aşamada kariyer planlaması, kişisel ve mesleki gelişim olanaklarının sağlanması, çalışanların fikir ve önerilerine değer verilmesi, ücret politikası, etkili iletişim gibi faktörler önemli hale geliyor. Çünkü çalışanlar artık bu kavramlara önem veren ve çalışanlarını motive eden şirketlerde yer almak istiyor.  Diğer yandan yetenekli çalışanın firmada uzun yıllar çalışması firmaya olan bağlılığı ile de çok yakından ilgili. Mutlu, motive olmuş bir çalışanın işe olan bağlılığı da artar. Bu noktada çalışanları başarılara dahil etmek, çalışan başarısının şirket başarısına bağlantısını etkili bir iletişim ile anlatmak ve başarıyı ödüllendirmek oldukça etkilidir.
İnsu Teknik olarak, iyi bir kariyer planlaması yapıyoruz ve performans doğrultusunda çalışanlarımıza gelişim ve ilerleme fırsatı sunuyoruz. Çalışanlarımıza belirli aralıklarla eğitim desteği veriyoruz.
Biz bir aileyiz ve çalışanlarımız bizim için çok değerli. Bunu her fırsatta dile getirmeye özen gösteriyoruz. İnsan kaynağına yatırımın en önemli yatırım olduğunun bilincindeyiz.
Çalışanlarımız için güvenli ve mutlu bir iş ortamı oluşturmayı hedeflerken, nitelikli iş gücü tarafından da ‘tercih edilen’ bir kurum olmayı önceliyoruz. İleriye dönük güçlü hedeflerimiz doğrultusunda çalışan memnuniyetini üst seviyede tutarak, markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz