Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Çelik Halat’a “Çelik İhracatının Yıldızları” ödülü

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 5.04.2018 15:52:00

Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş., Çelik İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve 2017 yılı ihracatında önemli pay sahibi firmaların ödüllendirildiği “Çelik İhracatının Yıldızları” arasında yer aldı.

Türk çelik sektörünün ulaştığı ihracat potansiyelinin artması ve küresel düzeyde sürdürülebilir bir rekabet gücü elde etmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Çelik İhracatçıları Birliği, 2017 yılında toplam ihracatın yarısına yakınını üstlenen sektör firmalarını başarılarından dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla “Çelik İhracatının Yıldızları Ödül Töreni”ni düzenledi. Yapılan törende 16 kategoride en fazla ihracat yapan 38 firmaya ödül dağıtılırken Türkiye’nin en büyük çelik halat üreticisi Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş, “Tel İhracatı” kategorisinde gerçekleştirdiği ihracat performansı ile 3. ödülünü almaya hak kazandı.
Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. adına ödülü Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Selim Baybaş ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Serdar Seylam, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel’in elinden aldı. 2017 yılında 4,5 milyon Euro üzerinde ihracatı ile bu ödülü kazanan Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş., ürünlerinin tamamını Kuzey Amerika ve Avrupa başta olmak üzere 45’in üzerinde ülkeye ihraç ediyor.
Kazandıkları bu ödülün çok anlamlı ve değerli olduğunu ifade eden Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Selim Baybaş, “Çelik Halat Sanayii, ülkemizin en eski sanayii kuruluşlarından bir tanesi. Üç önemli ürün grubunda çalışıyoruz. Bunlar, çelik halat, tel ve beton demeti. 50. üretim yılımızı kutladığımız bugünlerde kazandığımız bu ödül, yaptığımız işte doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Kalitemizle dünyada aranılan bir markayız. Son yıllarda giderek artan oranda dünyanın en gelişmiş ülkeleri tarafından tercih ediliyoruz. Bu nedenle de üretimimizin büyük miktarını ihraç ediyoruz ve ülkemiz ihracat rakamlarına olumlu katkımız nedeniyle gurur duyuyoruz. Çok yakında Ar-Ge merkezine sahip, Ülkemizin bulunduğumuz sektörde ilk Ar-Ge merkezine sahip bir işletme olma yolundayız. Yaptığımız üretimin yaklaşık yüzde 30’unu ihraç ediyoruz” dedi.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz