Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Fikri Yönetenin Kazanacağı Bir Gelecek Bizi Bekliyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.08.2021 10:34:00

İnovasyonu gerçekten anlayan ve hayata geçiren şirketlerin içinde bulundukları endüstrileri veya farklı endüstrileri zorlayarak değiştireceklerini düşünüyorum. Fikir yöneten kazanacak özetle. Ayrıca, farklı iş kollarındaki iyi fikirlerin; ana iş koluna aktarılabildiği nice örnek var önümüzde.

 

Dr. Deniz ŞEKER
Mutlu Akü
CEO

 

Herkesin basit yaklaşımı, dengeli olması adına yüzde 50-50 yaklaşımı ancak kendi adıma buna çok uyabildiğimi söyleyemem. Genelde iş daha baskın zaman alıyor, ancak gerek kendimle gerek ailemle kaliteli vakit geçirmeye önem verdiğimden kendimce bir denge yakalamaya çalışıyorum. Her gün kendime ayırdığım özel bir zaman var, bunun dışında eve girdiğim andan itibaren de ailemle ilgilenmeye çalışıyorum.


Müzik, benim için çok büyük bir tutku
Uzun yıllardır elektrogitar çalıyorum, kendimce sevdiğim grupların şarkılarını kaydediyorum. Ayrıca, makro fotoğraf yine büyük tutku, her yaz günlük kaçamaklarla ormana gidip tek başıma çekim yapmaya bayılıyorum. Bir de oğlumla çizgi film izlemek yeni tutkum. Polisiye diziler ve fantastik kurgu kitaplar, olmazsa olmazım.


Mobil çalışma ortamlarına hazır olmalıyız
Covid salgını, an itibarı ile aslında geleceği bir miktar hızlandırıp önümüze getirdi. Sanayi şirketlerinin teknik departmanlarında çok fazla değişiklik olacağını düşünmüyorum, ancak ofis çalışanları için ofis kavramının ortadan kalkacağı çok aşikar. Yeni dönemde, artık hazır plazalar veya ofisler yerine, tamamen mobil çalışma ortamlarına hazır olmalıyız.


Her zaman, iş hayatındaki en büyük becerinin ilişki yönetimi olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında; inovasyon her ne kadar yaygın bir kavram olarak literatürde kullanılsa da, inovasyonu gerçekten anlayan ve hayata geçiren şirketlerin içinde bulundukları endüstrileri zorlayarak değiştireceklerini düşünüyorum.

 

Kompleks problem çözme, aktif öğrenme, girişimcilik, sosyal zeka ve adaptasyon bence yeni dönemin asıl becerileri olacak.

Covid salgını, an itibarı ile aslında geleceği bir miktar hızlandırıp önümüze getirdi. Sanayi şirketlerinin teknik departmanlarında çok fazla değişiklik olacağını düşünmüyorum, ancak ofis çalışanları için ofis kavramının ortadan kalkacağı çok aşikar.

Uzun yıllardır elektrogitar çalıyorum, kendimce sevdiğim grupların şarkılarını kaydediyorum. Ayrıca, makro fotoğraf yine büyük tutku, her yaz günlük kaçamaklarla ormana gidip tek başıma çekim yapmaya bayılıyorum.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz