Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Mikro Girişimcilik Yeni Eğilimlerden Biri Olacak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.08.2021 10:29:00

Özel yaşamda prensiplerim var: Aileme, arkadaşlarıma, tutkularıma gün içerisinde mutlaka zaman ayırıyorum. Ayırmazsam önce kendim mutsuz bir insan olurum.

 

Can ACAR
Kurucu Ortak &
Mühendislik Müdürü
Autonom Teknoloji Yazılım

 

Çalıştığım her saniye bana iş olarak gelmiyor
İş ve yaşam dengem, Autonom'u kurduktan sonra çok değişti. Öncesinde iş ve yaşam dengem birbirinden kalın çizgilerle ayrılmışken, şu an Autonom benim için "iş"in çok ötesinde. Hayallerimizin ve ideallerimizin gerçekleşmesini, kendimi gerçekleştirmenin bir aracı olarak görüyorum. Bu yüzden çok acayip bir şekilde, çalıştığım her saniye bana iş olarak gelmiyor ve büyük zevk alıyorum. Bunun yanında özel yaşamda prensiplerim var: Aileme, arkadaşlarıma, tutkularıma gün içerisinde mutlaka zaman ayırıyorum. Ayırmazsam önce kendim mutsuz bir insan olurum.


Okuduğum her kitabın ve dinlediğim her albümün beni dönüştürdüğüne inanıyorum


Kitaplarım ve müzik benim için nefes almak kadar önemli. Özellikle caz benim için çok önemli. Okuduğum her kitabın ve dinlediğim her albümün beni dönüştürdüğüne inanıyorum. Zihin dünyamı şekillendiriyor ve çevremi daha farklı ve daha derin algılamamı sağlıyor. Bunun yanında amatör bir klasik gitaristim. İyi bir repertuarım var. Bunun yanında kızım Maya'ya aldığımız piyanoyu bazen ben de çalıyorum.


Geleceğin çalışma ortamı
​​​​​​​Bunun yapılacak işe çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Bir otomotiv yazılım şirketi olarak, yalnızca kendi açımdan bunu değerlendirebilirim. Kendi açımdan bunu değerlendirdiğimde gelecekte yazılım şirketleri için ofislerin küçüleceğini ve çoğu çalışanın yalnızca evinden çalışacağını ön görüyorum. Ancak şunu da söylemem gerekiyor: Telefonda bir şeyler anlatmak, yüz yüze anlatmaktan çok çok daha yorucu. Çoğu teknik ve sosyal problem yüz yüze çok hızlı çözülüyor.


Yeni dönemin becerileri
​​​​​​​Artık herkesin de dilinden düşmediği gibi: Yazılım. Otomotiv sektöründe bir otomobil üretiminin maaliyetinin yüzde 50'si elektronikten ve dolayısıyla yazılımdan ibaret olacak. Bunun yanında beceri midir bilmem ancak her çalışanın, şirket içinden bir spin-off çıkarabilecek mikro girişimciliğin de yeni trend olacağına inanıyorum..

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz