Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Hatko İş Analisti ve Denetleyicisi Ayşegül Gülseren Şeker: Ölçebildiğimizi Yönetebileceğimizi Biliyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2019 06:37:00

Nesnelerin interneti ve analitik sistemler ön plana çıkıyor. Otomasyon sistemleri ve sensörler ile elde ettikleri büyük verileri anlamak, analiz etmek ve enformasyona dönüştürmek, hız kazanabilmek ve maliyetleri düşürebilmek için oldukça önemli. Hız kazandıracak çözümler oluşturabilmek yine verimli bir bilgi yönetim sistemi ile gerçekleştirilebilir.

Hatko Electronics olarak biz güncel ve güvenilir bilgiyi karar alma süreçlerinde etkin kullanabilmek ve iş sürekliliğini sağlayabilmek için; gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik ilkeleri ile bilgi yönetim sistemlerimizi sürekli geliştirmeyi hedefleyen bir işletmeyiz.
Bilgi Yönetimini, şirket içi ve şirket dışı her türlü organizasyon verilerini toplayıp, kayıt altına alıp işleyerek yararlı bilgiye dönüştürmek ve doğru zamanda, doğru kişilerin istenilen her yerden ulaşabilir olmasını sağlamak olarak tanımlayabiliriz. Bilgi yönetimini birbiri ile bütünleşik B2B (Business to Business), B2C (Business to Customer), B2E (Business to Employee) gibi 3 alanda değerlendirmek mümkün.
Bizim ağırlıklı olarak odaklandığımız; kurum ile çalışanlar arasında (B2E) ve kurum ile müşteri arasında (B2C) bilgi yönetim sistemleridir. Bu nedenle bir üretim firması olarak temel veri sistemimiz olan, kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemimizi geliştirmek için sürekli yatırımlar yapıyoruz.
Ancak iyi bir bilgi yönetim sistemi organizasyonun müşterileri, iş ortakları, tedarikçileri, bayileri ve çalışanlarının beraberce bütünleşik olarak dizaynı ile en verimli hale gelebilir. Bu anlamda ERP’nin yetersiz geldiği konularda ek olarak farklı entegre sistemler ile bilgi yönetim sistemimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Büyüyen bir organizasyon olarak bilgi yönetim sistemlerine olan ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Çünkü ölçebildiğimizi yönetebileceğimizi biliyoruz.
Endüstri 4.0 ile ortaya çıkan dijital dönüşüm rüzgarları, otomotiv sektöründe de yeni nesil teknolojik ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Machine Learning, IoT (Nesnelerin interneti) ve analitik sistemler ön plana çıkıyor. Otomasyon sistemleri ve sensörler ile elde ettikleri büyük verileri anlamak, analiz etmek ve enformasyona dönüştürmek, hız kazanabilmek ve maliyetleri düşürebilmek için oldukça önemli. Hız kazandıracak çözümler oluşturabilmek yine verimli bir bilgi yönetim sistemi ile gerçekleştirilebilir. Verimli bir bilgi yönetim sistemi de ancak bütünleşik bir yapıda tüm süreçlerin dijitalleşmesiyle sağlanabilir. Bu nedenle otomotiv ekosisteminde bulunan tüm firmaların, ekosistemin bir parçası olarak kalabilmeleri için, bu bütünleşik yapıyı sağlayabilecek dijital dönüşümü desteklemesi ve dönüşüme ayak uydurabilmesi gerekmektedir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz