Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Hobi Olarak Başladım, Marka Haline Getirdim

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 20:06:00

Hobi olarak yaptığım ve marka haline dönüştürmüş olduğum bir aktivitem var, “Kanaviçe”. Başlarda büyüklerimizden kalan mirası yani el sanatlarını yaşatmak ve paylaşmayı amaçlamıştım.  Böylece “Kavala Kızları” markası doğdu.

 

Selda Güroğlu

Standart Yay San. ve Tic. A.Ş.
Kalite Sistem Müdürü

 

Yoğun iş temposu içerisinde biraz olsun kabuğumuzdan sıyrılmak, hayatı farklı açılardan yaşamak çoğu zaman gerekli hatta aslında ihtiyaçtır.
Ben başta uçak kazası raporu, kriminal konulu olmak üzere belgesel serilerini takip etmek ve doğa yürüyüşleri gibi aktivitelerim için de planlamamı yapar, hususi zaman ayırırım.
Hatta doğa yürüyüşleri ile ilgili İz Tv tarafından gerçekleştirilen “Şehre Nefes Molası” belgesel çekimlerine de katılmış, yaşantıma motivasyon anlamında katkı sağlamışımdır.
Ayrıca profesyonel iş yaşamım haricinde hobi olarak yaptığım ve marka haline dönüştürmüş olduğum bir aktivite daha var, “Kanaviçe” Başlarda büyüklerimizden kalan mirası yani el sanatlarını yaşatmak ve paylaşmayı amaçlamıştım. Böylece biraz olsun suni zevklerden ve endüstriyel ürünlerden uzaklaşmış olacaktım.
Daha sonra bu fikri emeklilik hayatımda neden butik bir atölye haline getirmeyeyim diye kendime sordum ve böylece “Kavala Kızları” markası doğdu. Markam, Türk Patent Enstitüsü tarafından da tescil edildi, ileride kanaviçe haricinde diğer natürel ürünlerle birlikte atölyemi genişletmeyi planlıyorum.
Gelelim neden “Kavala Kızları” sorusuna? Aslen Kavalalı 3. kuşak mübadilim.  Dedemin, ninemin memleket özlemini bir nebze olsun dindirmek; içinde bizim ailemizin olduğu bir anı bırakmak istedim.
Böylece kanaviçe aşkı mübadele hikayesinden markaya dönüşmüş oldu. Artık içinde derin anıları, vefayı ve sevgiyi barındıran manevi bir emanet… Diliyorum ki ileride “Kavala Kızları” daha çok güzel şeylere imza atacaktır.
İyi bir aktivite planı hazırlıyorum
Bir Kalite Yöneticisi olarak mesleki anlamda “Planlama” gerçekleştireceğimiz faaliyetlerin temelini oluşturur.  İş hayatımda sahip olduğum bu yaklaşımı özel hayatıma da yansıtarak iyi bir aktivite planı hazırlıyorum. Böylelikle hem işim için zamanı verimli kullanıyorum, hem de hobilerimle motivasyon biriktiriyorum.
Ruhumuzu da beslemek gerekli
Öncelikle gerek mesleki gerek kişisel anlamda kendimizi geliştirmek ve öğrenmek için hiçbir zaman dur demeyelim çünkü öğrenmenin sınırı yok…
Kendilerine gerekli olan bilgiyi almak için yöntemler geliştirmelerini ve bu bilgiyi iş hayatına uygulamaları için öneri ve fırsatlar yaratmalarını tavsiye ederim.
İş hayatımızda başarıyla ilerlerken ruhumuzu da beslemek gerekli, yani ilgi alanlarımızı keşfetmek, planlamak ve vakit ayırmak çok önemli.
Mailleri kontrol etme alışkanlığı
Maillerimi sık sık kontrol ediyorum. Elbette e-mail haricinde de iletişim yöntemleri var ancak e-mail günümüzde en sık kullanılan görsel ve işitsel yöntem olduğu için daha fazla tercih ediyorum.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz