Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İletişim Kanalları Kuvvetli Kurulmalı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 19.08.2019 20:02:00

İletişim ve mailler iş hayatında başarının bence olmazsa olmazı. Cep telefonlarının hayatımıza girmesinin, getirdiği yükün yanında zaman kavramında tasarruf etmemizi sağladığına inanıyorum. Düzenli olarak maillerimi kontrol eder, mailleri ilgili klasörlerde arşivlerim. Gün sonunda göz atmadığım mail olmaması, özel hayatıma giderken kafamda soru kalmamasını sağlar.

 

Cengiz Konak

Adient Turkey Seating
Fabrika Müdürü

 

Yoğun geçen hafta içinin ardından hafta sonları ailem ve arkadaşlarım ile zaman geçiririm. Hafta sonları iki çocuğum ve eşimin dahil olduğu planlarım vardır. Günün erken saatleri benim için çok değerlidir. İş dışı yaşamda rahatlamak için yürüyüş yapmak ve bisiklet kullanmaktan zevk alıyorum. Tenis ve futbol oynamak, yüzmek, balık tutmak ve yelkenli ile seyahat etmek diğer etkinliklerimdir. Evde tamirat-tadilat işleri ile ilgilenmekten de zevk alırım. Kendi alet çantam vardır. Mekanik ve elektrikle ilgili orta düzey tamiratlarımı kendim yaparım. Bitkiler ile ilişkim çok iyi olmasa da evimde sebze yetiştiriciliğini de deneyimliyorum. İleride küçük bir sera ile birçok tür yetiştirmeyi planlıyorum.
Bugün emekli olmak için çok erken, ama bitkiler gelecek hayatımda ilgilenebileceğim hobim olabilir.
Gençlerle çalışmak ve kuşakları deneyimlemekten haz duyarım. Her nesil farklı bir altyapı ile iş hayatına başlıyor. Koçluk ve mentörlük vasıtasıyla gençlere fayda sağlayarak, onlarla karşılarına çıkabilecek engeller konusunda deneyimlerimi paylaşırım. Geleceğine dokunma fırsatı bulduğum her gencin iş hayatındaki başarılarını izlemek bana gurur veriyor. Gençlere önerim, sürekli öğrenme isteği taşımaları ve iş hayatında karşılarına çıkacak sorumlulukları almaktan hiçbir zaman kaçınmamalarıdır. Gelecekte çok fonksiyonlu kişilerin konfor alanlarının daha geniş olacağını düşünüyorum.
İletişim ve mailler iş hayatında başarının bence olmazsa olmazı. Cep telefonlarının hayatımıza girmesinin, getirdiği yükün yanında zaman kavramında tasarruf etmemizi sağladığına inanıyorum. Düzenli olarak maillerimi kontrol eder, mailleri ilgili klasörlerde arşivlerim. Gün sonunda göz atmadığım mail olmaması, özel hayatıma giderken kafamda soru kalmamasını sağlar. Maillerimi, telefon uygulaması ile genellikle günün her saati —en fazla 1 saatlik aralıklarla —kontrol ederim.
Zaman yönetiminde en önemli kavram iletişim kanallarının kuvvetli kurulması, varsayımlar yerine gerçekliğe dayanan iletişim metotlarının tercih edilmesidir. İş hayatında çoğunlukla kademeleri kullanmayarak doğrudan sonuç odaklı ilerlemeyi tercih ederim. Toplantılarda kendi notlarımı almanın, belirli periyotlarda not defterimde geri dönerek gerçekleşme durumlarını kontrol etmenin başarımı artırdığını düşünürüm. Her tekrar hafızamı tazeler ve geriye dönük herhangi bir eksik kalmaması için bana destek olur.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz