Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Kamil Başaran Norm Holding CEO’su oldu

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.12.2017 08:15:00

Holding yapılanmasını başarıyla tamamlayan Türkiye’nin bağlantı elemanları pazarının önde gelen firmalarından olan Norm Holding, deneyimli yöneticilerden Kamil Başaran’ı da CEO’luk görevine getirdi.

İki binin üzerinde çalışanı ve yıllık yaklaşık 94 bin ton üretim kapasiteyle sektörünün öncü kuruluşu Norm Holding, 3 yıl boyunca TOFAŞ CEO’su olarak görev aldıktan sonra son 2 senedir Norm Grubu’nun Yönetim Kurulu Danışman Üyesi olan Kamil Başaran’ı CEO olarak görevlendirdi. Başaran, Holding Yöneticileri ile Swiss Otel Büyük Efes’te bir araya gelerek, Holding yapılanması ve gelecek hedefleri ile ilgili de bilgi verdi.
Gelecek hedeflerine liderlik edecek
Ford, Volkswagen Group, AUDI, Porsche, Tesla, Jaguar, Land Rover, Fiat, Renault, Mercedes Benz Türk, Daimler Kamyon, MAN, Toyota, BMC, Türk Traktör, Volvo, Scania, PSA gibi otomotiv devleriyle çalışan Norm Holding’te CEO’luk koltuğuna oturan Başaran’ın şirketi gelecek hedefine taşıyacaklarına inandıklarını belirten Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, “Uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yaptığı şirketlerde kendini kanıtlayan ve 2 yıldır da Norm Grubu bünyesinde Yönetim Kurulu Danışman Üyeliği görevini başarıyla yürüten Kamil Başaran’a CEO’luk görevini verdik. Kamil Başaran, iş hayatının büyük bir kısmını otomotiv sektörü içerisinde geçirmiş bir isim. Biz de, dünya otomotiv devleriyle çalışan bir şirketler grubu olarak bu sektörde pazarımızı daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Başta bu hedef olmak üzere sayın Başaran’ın Norm Holding’i gelecek hedeflerine taşıyacağına, yalnızca bir yönetici değil bir lider ve takımdaş olacağına inancımız tam” dedi.
Kamil Başaran, orta eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra 1979 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makine Mühendisliği bölümünden lisans, 1983 yılında Cologne University of Applied Science Fachhochschule Makina Konstrüksiyon Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı. 1984 yılından 2004 yılına kadar kesintisiz olarak Tofaş bünyesinde farklı kademelerde görev alan Başaran, daha sonra üstün başarıları sebebiyle Fiat’ın İtalya’daki uluslararası organizasyonuna atanmıştır. 2007-2012 yılları arasında Üstünberk Holding’de CEO olarak görev alan Başaran, 2012-2015 yılları arasında TOFAŞ Grubu’nda CEO olarak bulunmuştur. 2015 yılında NORM Grup, bünyesinde görev almaya başlayan Başaran, evli ve iki çocuk babasıdır. Başaran, ileri derecede İngilizce, Almanca ve İtalyanca bilmektedir.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz