Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Osman Sever: “Otomotiv ekosistemi büyük bir dönüşüm yaşıyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 1.11.2017 15:55:00

Dijital dönüşüm süreci ile birlikte üretim tesisleri ve ürünlerde bulunan yazılım altyapısının ve elektronik kullanımının artması bekleniyor. Otomotiv ana sanayiine girdi sağlayan tedarikçi firmalarda ciddi bir dönüşüm yaşanmasını beklemek yanlış olmayacaktır.

Dijital dönüşüm süreci ile birlikte üretim tesisleri ve ürünlerde bulunan yazılım altyapısının ve elektronik kullanımının artması bekleniyor. Otomotiv ana sanayiine girdi sağlayan tedarikçi firmalarda ciddi bir dönüşüm yaşanmasını beklemek yanlış olmayacaktır. Teknoloji geliştiren veya sağlayan firmaların otomotiv sanayiinde yeni roller üstlenmesi söz konusu olacaktır. Bu çerçevede otomotiv ekosisteminin tamamen bir dönüşüm yaşayacağı aşikar.
Dijitalleşme sonucu artık bir ülkenin yönlendirmesinden bahsetmek çok  mümkün değil. Teknoloji geliştirme ve marka kabiliyeti olan ülkelerin öne çıkacağını değerlendirmek  yanlış  olmayacaktır.  Türk otomotiv sanayii bugün ulaştığı noktada; mühendislik ve üretim becerisinin yanı sıra kalite ve verimlilik esaslarında küresel alanda kendisini ispat etmiş önemli bir oyuncu konumunda yer alıyor. Hızlı bir dönüşüm içinde olan dünyamız, gelişen teknoloji, artan müşteri beklentileri ve değişen tüketici ihtiyaçları çerçevesinde otomotiv sanayiini de bir dönüşüm eşiğine taşımış durumda. Endüstri 4.0 diye adlandırılan dijital dönüşüm süreci küresel platformda otomotiv sanayiinin kurallarının baştan yazılması anlamını taşırken bu dönüşüme ayak uyduramayan ülkeler rekabetçilikte geride kalacaktır. Ülkemiz ekonomisine sağladığı önemli katkı sebebiyle otomotiv sanayiimizin rekabetçiliğinin sürdürülebilir kılınması, dijital dönüşüm sürecinin başarı ile yönetilmesi önümüzdeki dönemde aşılması gereken en önemli eşik konumunda.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz