Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Benteler Genel Müdürü Çağatay Dündar: “Hafif sistemler öncelikli meselemizdir”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 2.11.2017 11:56:00

Dünyanın farklı bölgelerindeki büyük araç üreticileri ile çalışıyoruz. Uzun yıllara dayanan deneyim ve tecrübemizle, e-mobilite için zorunlu olan bileşenleri kapsayan geniş bir portföyümüz var. Ürün portföyümüzün yüzde 85’i motor seçiminden bağımsızdır.

Elektro-mobiliteyi bir fırsat olarak görüyoruz
Otomotiv sektöründe elektriğin kullanımı sürekli gelişme gösteriyor ve bu gelişim sürdürülebilirlik, emisyonların azaltılması ve hafif araç üretimi gibi trendlerle güç kazanıyor. Biz elektro-mobiliteyi bir fırsat olarak görüyoruz. Çünkü sahip olduğumuz uzmanlık ve ürünler, süspansiyon, hafif araç üretimi, malzeme sağlamlığı ve güvenlik alanlarında kullanılmaktadır. Örneğin, şasimizin sağlamlığı çok beğeniliyor, çünkü elektrikli ulaşım ile ilgili tüm fikirlerin ortak bir noktası var: Sürmek için sağlam bir kasaya ihtiyaçları var.
e-mobilitenin tüm bileşenlerini üretiyoruz
Tüm ürünlerimizde, temelde elektrikli ulaşım özelliklerinden faydalanıyoruz. Şu anda bile mühendislikten tasarıma, simülasyon ve optimizasyondan üretim ve hizmetlere kadar e-mobilitenin tüm bileşenlerini üretiyor ve bunları entegre ediyoruz. Dünyanın farklı bölgelerindeki büyük araç üreticileri ile çalışıyoruz. Uzun yıllara dayanan deneyim ve tecrübemizle, e-mobilite için zorunlu olan bileşenleri kapsayan geniş bir portföyümüz var. Ürün portföyümüzün yüzde 85’i motor seçiminden bağımsızdır.
Genel olarak ağır aküler nedeniyle hafif sistemler öncelikli meselemizdir. Örneğin, burada çok hafif, buna rağmen dayanıklı bir akü depolama sistemi geliştirdik. Bu sistemle, aracın ağırlığını azaltıp elektrikli ulaşıma katkı sunduk. Bugün bile, dünyanın en büyük elektrikli araç akü depolama sistemleri üreticilerinden birisiyiz. Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinin seri üretimli üçlü akü depolama sistemlerini biz yapıyoruz.
Ayrıca, yolcuların güvenli ve korunmuş bir şekilde seyahat ettikleri sürüş mekanlarına ait konseptleri unutmamak gerek. Dolayısıyla, yüksek güvenlikli emniyetle ilgili yapısal bileşenler de burada kullanılmaktadır.
Pazarda motor ve egzoz sistemleri portföyümüzün sürekli geliştiğini ve bu büyüme trendinin sürekli artacağını görüyoruz. Çünkü, Almanya’daki araçların çoğu yanmalı motorlu araçlar olmaya devam edecek. BENTELER’in akü soğutmayla ilgili ilk ürünleri akülü arabalar (BEV) ile ilgili olarak müşterilerin beğenisine sunuldu bile.
Uzun yıllardır dünyanın önde gelen ilk 10 araç üreticisiyle işbirliği yapıyoruz.
Elektrikli ulaşım bizim için büyük bir fırsat olacak. Çünkü, şu anda bile akü tablaları gibi yapısal bileşenler, çarpma yönetim sistemleri, şasi modüllerinin montajı ve termal yönetim alanında uzmanlık sahibiyiz. Uzun yıllardır dünyanın önde gelen ilk 10 araç üreticisiyle işbirliği yapıyoruz. Hafif yapılar, malzeme sağlamlığı ve güvenlik konularında sahip olduğumuz uzmanlıktan ve ürünlerden faydalanıyorlar.
Daha somut ifade etmek gerekirse, Benteler Automotive müşterilerine elektrikli araçlar konusunda Benteler Elektrikli Tahrik Sistemleri gibi sistem çözümleri sunuyor. Bu ürün elektrikli araçlar konusunda ağırlığın optimize edildiği ve ölçeklenebilir şasi çözümüdür ve tek bir üründe sahip olduğumuz tüm deneyimi bir araya getirmektedir.
E-mobilite için özel olarak tasarlanan bu ürün müşteri ihtiyaçlarını karşılayan çeşitli fonksiyonları entegre etmektedir. Müşterilerimiz, hızlı gelişim sayesinde uzun yılları kapsayacak yeniliklerden istifade ediyor. Ayrıca güçlü bir ortak, tanınmış ve deneyimli bileşen, sistem ve modül tedarikçisi olan BENTELER ile birlikte sahip oldukları know-how’ı geliştiriyorlar. Elbette ki, akü depolama sistemleri, elektrikli dingil sistemleri veya termal yönetim çözümleri, bunun yanında çelik veya alüminyum gibi farklı malzemelerin kullanımı gibi özel çözümler de sunuyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz