Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tırsan 2. Ar-Ge Merkezi'nin Temelini attı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 13.12.2017 08:41:00

İlk Ar-Ge merkezini 2009 yılında açan Tırsan, treyler sektörünün Dünya’da en yüksek test kapasitesine ve en yüksek teknoloji donanımına sahip olacak 2. Ar-Ge Merkezi’nin temellerini de attı.

Toplam 16.600 m2 kapalı alandan oluşacak ve 150 araştırmacı mühendisin çalışacağı tesis, Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda oluşturulacak üretim alanına sahip olacak. Tesis devreye girdiğinde; her 3 ayda yeni bir ürün platformu geliştirilecek,  prototiplerini kendi bünyesinde üretebilecek ve 8 milyon kilometreye eş değer ömür testi uygulanabilecek kapasiteye sahip olacak. Aynı zamanda Uluslararası sertifikaların testlerini kendi bünyesinde yapabilecek.
Türkiye’nin sektördeki ilk ve tek Ar-Ge merkezini 2009 yılında hizmete alan Tırsan, treyler sektörünün Dünya’da en yüksek test kapasitesine ve en yüksek teknoloji donanımına sahip olacak 2. Ar-Ge merkezini de açıyor. TOSB içinde yer alacak yeni Ar-Ge merkezinin temel atma töreni 21 Ekim’de gerçekleşti.
“Herkesten daha iyi yapacağız”
Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemize ve ülkemizin geleceğine güveniyoruz ama her şeyden önce sektörün 40 yıldır lideri olarak bu görev bize düşüyor. Tırsan olarak çok büyük ve cesur bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Yeni yapılacak A-Ge Merkezimizde, treylerlere her türlü iklim ve yol koşullarında yüklü ve yüksüz testler yapılacak” diyen Nuhoğlu, bu zamana kadar Türkiye’de üretilen treylerler uluslararası testler için başka ülkelere gönderiliyordu. Global ölçekte rekabetçiliğimizi sürdürmemiz için bundan sonra uluslararası testleri, kendi bünyemizde yapacağız” dedi.
Yatırım yapacaksanız Ar-Ge’ye yapın
“40 yıldır bu işin içindeyiz.  40 yıldır pazar lideriyiz ve sürekli yatırım peşindeyiz. Adapazarı merkezimizde son 5 yılda 53 milyon Euro yatırım gerçekleştirdik. Şu anda Adapazarı’nda süren yatırımın miktarı 87 milyon TL.” diye konuşan Nuhoğlu, Türkiye’deki mühendislik kalitesinin kanıtlanmış olduğunu, bu sektörde yetişmiş 10 bine yakın mühendisin, 40 Ar-Ge merkezinde çalıştığını belirterek, markaları Ar-Ge ve iş gücü gelişmiş, katma değer ve gelecek üreten merkezlerin yatırımına davet etti.
Bu ürünler, gelişim için Türkiye'ye mal olmuştur
Tırsan’ın sadece son iki yılda 120 patent aldığını ve bunun 50 tanesinin uluslararası olduğunu söyleyen Nuhoğlu, “Bu bir emektir. Bu emeğe saygı göstermek gerekiyor. Tüm çalışanlarımızı canı gönülden alkışlıyorum. Bu ürünler bu geliştirmeler Tırsan’ın geleceğidir,  Tırsan’ın Türkiye’ye mal olmuş değerleridir. Tırsan’da üretilen her ürün artık Türkiye’nin ürünü oldu. Bunu yaratan inanılmaz organize olmuş bir ekip var.” dedi.
Geleceğe hazırız
Teknolojideki ve değişimdeki hıza işaret eden Çetin Nuhoğlu, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde göreceğimiz değişimler, insanoğlunun var olduğu 100 bin yıllık değişimden çok daha fazla olacaktır. Yapay zeka, nesnelerin interneti gibi gelişimlerle süreç çok hızlandı.
Ben biliyorum ki yaşadığım 40 yılın bir başka 40 yılını daha yaşamayacağım. 1977’de yola çıktığımız 6x2 araçlar vardı, artık bambaşka ürünlerimiz var. Daha farklı hizmet sunmanın sonuçlarını yaşıyoruz” diye konuştu.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz