Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Türk ve Japon ortaklardan 200 milyon TL’lik yatırım

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 2.11.2017 08:47:00

İnci Holding, global akü devi Japon GS Yuasa ile ortaklığının ikinci yılında yeni fabrikasının temelini attı. Üç yılda 200 milyon TL yatırıma ulaşacak İnci GS Yuasa, üçüncü fabrikanın tamamlanmasıyla üretim alanını 60 bin metrekareye genişleterek akü üretim kapasitesini yılda 7 milyona çıkartacak. Yeni yatırımla birlikte yüzde 25’lik ek istihdam sağlanacak.

İnci Holding ve GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa, Türk ve Japon ortaklarının katıldığı törenle Manisa’da yeni akü fabrikasının temelini attı. 120 milyon TL’lik yatırımla hayata geçecek olan yeni akü fabrikası 18 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Toplam üretim alanı 60 bin metrekareye ulaşacak olan İnci GS Yuasa, 5 milyon olan akü üretim kapasitesini 7 milyona çıkaracak. Yeni fabrikayla birlikte İnci GS Yuasa istihdamı da yüzde 25 artacak. Ortaklığının ilk üç yılında 200 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirecek olan İnci GS Yuasa, 2020’ye kadar 250 milyon TL’lik yatırım hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılan yeni akü fabrikasının 2018 yılının Ekim ayında üretime başlaması planlanıyor.
Neşe Gök: Manisa’dan dünyaya ulaşacağız
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “İki yıl önce imza attığımız ortaklığımız bugün gördüğünüz gibi temellerini sağlamlaştırıyor. Aküde dünya markası olan GS Yuasa ile yeni akü fabrikamızın temelini atıyoruz. Fabrikamız en yeni teknolojiyle üretim yapacak; lojistiği, yetişmiş insan gücü, yatırıma uygun yapılanmasıyla gururumuz olan Manisa’daki fabrikadan dünyanın en az 80 ülkesine Türk malı ürünler ihraç edilecek. Ege’mize kazandıracağımız bu yatırım, bu topraklara sevdamızın, şirket kültürümüz olan Türkiye için üretme kararlılığımızın ve gelecek hedeflerimizin somut ifadesidir.” dedi.
Furukawa: Türkiye’deki bu yatırımımız bizi bölgede büyük bir güç yapacak
GS Yuasa Başkan Yardımcısı Akio Furukawa ise “Türkiye’deki bu yatırımımız bizi bölgede büyük bir güç yapacak ve bizim için önemli bir kilometre taşı olacak. Bu yolculukta inovatif özellikleriyle ürünümüze ve İnci GS Yuasa çalışanlarına güvenimiz tam. Yeni fabrikamızda, en son teknolojiyi kullanarak, dünya çapında talebin artacağı öngörülen start-stop ve otomotiv ana sanayi (OEM) için aküler üretmeyi planlıyoruz. Tesisin sadece akü performansını ve kalitesini değil ayrıca üretim süreçlerindeki güvenliği de artıran ve etrafındaki çevrenin korunmasına önem veren yeni, gelişmiş teknolojiye sahip bir fabrika olması öngörülüyor” diye konuştu.
Yuji Hashimoto: Türkiye yükselen
bir yıldız
İnci GS Yuasa Direktör Vekili Yuji Hashimoto ise “Türkiye’yi bölgesinde yükselen bir yıldız olarak görüyoruz. Yeni fabrikamız aslında bu yükselişe olan güvenimizi temsil ediyor. Pergelimizin sabit ayağını Türkiye’ye koyarak uzanabildiğimiz her ülke için merkez olma hedefimiz bulunuyor. Gelişmiş teknoloji ürünü aküler üreterek hem yerel hem de ihracat ağımızı genişletmeyi planlıyoruz. Yeni fabrikanın daha parlak bir geleceğe giden yolda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.” dedi.
Cihan Elbirlik: Sektöre damga vuran bir oyuncu olacağız
Türk ve Japon konukları ağırlayan İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, iki yıl önce ortaklık anlaşmasına imza atarken ‘beş yılda 250 milyon TL’lik yatırım’ hedefiyle yola çıktıklarını, bugüne kadar olan yatırımlar ve yeni fabrika projesiyle bu hedefin 2000 milyon TL’lik kısmını ilk üç yılda gerçekleştireceklerini söyledi.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz