Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



CBI, Ford'un Mustang fabrikasına fren gönderecek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 18.06.2017 10:40:00

Chassis Brakes International (CBI), Tofaş Fiat, Ford, Toyota'nın yanı sıra Renault'nun 2019 başında çıkaracağı yeni Clio 5 modelinin frenlerini de üretmeye başlayacak.

Verimlilik ve maliyet avantajı sayesinde OEM’lerin yurt dışında yaptırdıkları frenlerin üretimini Türkiye fabrikasına kaydırmayı başaran CBI, Tofaş Fiat, Ford, Toyota’nın yanı sıra Renault’nun 2019 başında çıkaracağı yeni Clio 5 modelinin frenlerini de üretmeye başlayacak. Toyota’nın CHR aracı için Japonya’ya dahi fren gönderen CBI, Transit ve Mustang’in üretildiği Ford fabrikasına da Ağustos ayından itibaren fren yollayacak.
Chassis Brakes International (CBI), dünyanın önemli fren ve fren parçaları üreticileri arasında yer alıyor. Bursa’da 20 bin metrekare alana kurulu tesislerinde 260 çalışanla üretim yapan CBI, otomotiv ana sanayi üreticilerine ve çeşitli satış sonrası kanallarına; disk frenler, kampana frenler ve otomatik park freni gibi orijinal ekipman üretimi yapıyor. CBI Bursa fabrikasının en önemli özelliği ise yurt dışında devam eden OEM projelerini Bursa fabrikasına alma başarısı. Verimlilik ve maliyet avantajı sayesinde İtalya fabrikasının işlerini Bursa’ya kaydırmayı başaran CBI Bursa, ayrıca Fiat’ın Alfa Romeo araçlarının İtalya, Sırbistan, Polonya’da üretilen ürünlerini de transfer etti. Fiat Ducato, Alfa Romeo Mito, Fiat 500 gibi modellerin de frenlerini üretmeye başlayan CBI Bursa fabrikası, Ford, Tofaş Fiat ve Toyota’nın yanı sıra Renault’yu da üretim ağına katacak. CBI Genel Müdürü Ahmet Yağcı, mevcut fabrikalarının yüzde 50 daha büyüme kapasitesi bulunduğunu, devreye girecek yeni projelerle çalışan sayısının 283’e ulaşacağını, hedeflerinin Bursa’da ikinci bir CBI fabrikası açmak olduğunu söyledi.
Türkiye ekonomisinin son yıllarda yakaladığı pozitif yöndeki büyüme alışkanlığı, geçtiğimiz yıl yaşanan jeopolitik sorunlar ve küresel ekonomideki dalgalanmalardan ötürü birtakım sıkıntılarla karşı karşıya kalsa da, 2017 yılının başından itibaren ihracat anlamında yine önemli atılımlara tanıklık ettiğini ifade eden Ahmet Yağcı, bu süreçte hem istihdamın arttığını, hem de sektörün küresel ölçekteki büyüme ivmesinin devam ettiğini belirtti.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz