Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Gelecek ne gösteriyor?

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 30.12.2022 11:32:00

Sektördeki baş döndürücü değişim son 100 yılda olduysa, sonraki 100 yılın neler getireceğini hayal edebiliyor muyuz?

Yüz yirmi yıl önce, şehirlerde ulaşımı sağlayan atların yerini araçlar aldı. Eyer ve at nalı yapımına olan talep önemli ölçüde düştü; sayısız şirket hazırlıksız yakalandı ve başarısız oldu. Bugünün otomotiv üreticileri de, at nalı üreticilerinin yaşadığı riskle karşı karşıya.
 
Otomotiv sanayisinin evriminde bir dönüşüm sürecinin içinden geçiyoruz. Önümüzdeki belki 10 yıl içinde otomotiv üreticilerini bir "mobilite aracı tedarikçisi" modeline doğru değiştireceği bir noktada duruyoruz.
 
Otomotiv sanayisi, en iyi uygulamalar ve teknolojik inovasyon üretiminde uzun süredir öncü rolünü sürdürüyor. Gerçekten de sektör, çığır açan iyileştirmeler ve tüm üretim ortamı için standardı belirleyen yeni nesil üretim yöntemleri ile tarihin öncüleri arasında yer alıyor.
 
Daha önce rakip olarak görülmeyen bir sürü otomotiv girişimcisi sektörde yeni nesil araçlar için tasarımlar yapıyor, üretime hazırlanıyor. Yani 100 yıllık deneyime sahip olmak, otomotivin kuralları değiştikçe fark yaratamaz bir noktaya geliyor. Günümüzün yeni dönüşümü alternatif yakıtlı araç ve parça üretmek ve mobilite çözümleri sunmaya doğru evriliyor.
 
Sıfır emisyon, sıfır sahiplik, araç paylaşım modelleri yavaş yavaş şehirlerde egemen olmaya başlıyor. Belki de bunların yerini 10 yıl sonra yalnızca sıfır kaza, tam otonom ulaşım modelleri alacaktır.
 
Bugün, otomotiv üretimini şekillendirmeye yardımcı olan tüm değişiklikler, metodolojiler ve gelişmeler arasında en büyük etkiye sahip olan dönüşümleri yakalamak ve sürdürülebilir olmayı geçmişimizden aldığımız derslerle yeniden ele almalıyız.
 
Otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren işletmeler için geleceğe hazır teknolojilere ve yeniliklere yatırım yapmak, bu benzeri görülmemiş dönemde uzun vadeli başarı için çok önemli hale geliyor.
 
2022'nin son günlerinde yeni yılınızı kutluyor, sağlıklı ve sürdürülebilir bir iş hayatı diliyorum.
 
SEVGİ ÖZÇELİK
TAYSAD Genel Sekreter Vekili
 
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz