Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



HEMA Otomotiv ve HEMA TRW Genel Müdür Yardımcısı İskender Ulusay: “Yurt dışı yatırımlar gücümüze güç katıyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 6.02.2018 10:55:00

Hindistan’da montaj ve test hattımızın olması bize sadece düşük işçilik ve düşük fiyata alt parçaları satın almamızı sağlamıyor, bunun yanı sıra yılda 600 bin adet traktör üreten bir ülkede pazarda söz sahibi olma şansı tanıyor.

Yeni tesis ve yeni hat yatırımlarımız
Hindistan şu an grubumuzun ürünleri için büyük bir pazar oluşturmaktadır. Bu pazarda bulunmak, payımızı arttırmak, müşteri ve rakiplerimizin bu ülkedeki üretim tesislerinin varlığı sebebiyle yurt dışındaki ilk üretim tesisimiz 2016 yılında devreye girmiştir. Bu tesisimizde çeşitli aks ve Hidrolik lift montajı yapılmaktadır. Fabrika kurulum faaliyetlerinde müşteri ve tedarikçilerimizden aldığımız geri bildirimler ‘’HEMA’’nın marka olarak dünyada tanınır hale geldiğini ve şu an Hindistan’daki üretim ile gücüne güç kattığıdır. Hindistan’da montaj ve test hattımızın olması bize sadece düşük işçilik ve düşük fiyata alt parçaları satın almamızı sağlamıyor, bunun yanı sıra yılda 600 bin adet traktör üreten bir ülkede pazarda söz sahibi olma şansı tanıyor.
Tesisimiz Hindistan’da endüstriyel faaliyetlerin yoğun olduğu Pune şehrinin Chakan Sanayi bölgesindedir. Bölgede otomotiv ve traktör gibi birçok ana sanayi bulunmaktadır. Bölge hem lojistik, hem de vasıflı insan gücü açısından oldukça avantajlıdır. Hindistan faaliyetleri genel olarak grup şirketlerinin de gelecekte daha rekabetçi olmasını sağlayacak bir adımdır.
Yurt dışı temsilcilik ve ofislerimiz
Chicago, USA:  Dünyanın önde gelen firmaları ile rekabet eden Hema Endüstri sürekli yeni teknolojiye yatırım yaparak üretim kalitesini ve verimliliğini arttırmakla beraber sürdürülebilirliğinin kesintisiz olarak devam etmesi açısından proaktif bir yaklaşım izleyerek ABD ‘nin Illinois eyaletine bağlı Chicago kentine 30 dakika mesafedeki Elk Grove Village yerleşim yerinde “Hema Driveline and Hydraulics Inc.” ismiyle Mayıs 2017 itibariyle Satış & Pazarlama ofisini açmış bulunmaktadır.
Dünya çapında bilinen otomotiv, traktör ve iş makinası üreticileriyle çalışan Hema Endüstri, kaliteye ve müşteri memnuniyetine verdiği önem ile hizmet verdiği sektörlerde önemli bir OEM tedarikçisi haline gelmiştir. Bu düşünceden yola çıkarak kurulan Amerika Ofisi, mevcut ihracat payının artırılmasını, şirketin portföyüne yeni müşteriler, distribütörler katmayı ve müşteri isteklerine göre yeni teknolojik ürünler meydana getirmeyi hedeflemektedir.
Amerika pazarındaki mevcut müşterileri John Deere, CNH, Caterpillar, JLG gibi büyük firmalar olan şirketin Georgia eyaletinde bulunan deposuna ek olarak Illinois eyaletinde ofisle birlikte edinmiş olduğu depo müşterilerine daha cazip iş fırsatları yaratması açısından büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Pune, Hindistan: Hindistan’ın finans merkezi olan Mumbai’de kurulan satın alma ofisimiz 2009 yılında faaliyete geçmiş olup, gelişen Hindistan pazarından ülkemiz ve şirketimiz için maksimum kazanç, kalite ve ileriki yıllar için Hindistan Pazarına kapı olması amacı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. 2016 yılı ikinci yarısı itibari ile HEMA DRIVELINE Ön Aks ve Hidrolik Kaldırıcı fabrikasının PUNE’de kurulmasından sonra Hindistan Satın alma Ofisi de fabrikaya taşınmış olup, Hem Türkiye hem de Hindistan fabrika için satın alma faaliyetlerini sürdürmektedir. 2016 yılı sonu itibari ile Hindistan satın alma cirosu 12 milyon Euro olup (Türkiye için), maksimum fayda sağlayacak çalışmalarını sürdürmektedir.
Hangzhou, Çin: Zhejiang eyaletinde bulunan Hangzhou şehrinde faaliyet gösteren ofisimiz 2013 yılında kurulmuştur. Çin, globalleşen dünyamızda gerek ekonomik gerekse siyasal alanda gün geçtikçe güçlenerek söz sahibi ülkeler arasında kendine önemli bir yer edinmekle kalmamış, aynı zamanda bu ülkeler arasında büyük bir rol sahibi olmuştur.
Çin’de bulunan ofisimizin iki ana hedefi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, ülkemizde OTOMOTİV, TRAKTÖR ve ENERJİ sektörlerinde faaliyet gösteren holdingimize bağlı şirketlerimiz için, Çin’de yüksek kalitede ve rekabetçi fiyat olanakları sunan firmaları bularak iş geliştirme olanaklarını araştırmaktır. İkinci hedefimiz ise Türkiye de ürettiğimiz ürünler ile dünya nüfusunun yüzde 19’nu oluşturan bu büyük pazarda söz sahibi olabilmek için yeni pazar araştırmaları yapmak ve mevcut müşterilerimiz ile ilişkilerin devamlılığını sağlamaktır.
Yurt dışı lojistik merkezlerimiz
Müşterilerimize daha iyi hizmet etmek, istenildiği anda ürün vermek, ulaşım masraflarını minimize etmek, maliyetleri düşürmek üzere İngiltere, ABD ve Brezilya’da lojistik merkezlerimiz vardır.
Lojistik merkezlerimizde JIT (just in time) prensibiyle çalışmakta müşterilerimizin üretim hatlarına düzenli biçimde malzeme vermekteyiz. Bu merkezlerimiz sayesinde ürün gecikmesi, yüksek fiyatlarla ürün gönderme, müşteri üretim hatlarını aksatma gibi negatif etkileri ortadan kaldırmış bulunmaktayız. 2018 yılında da benzer şekilde lojistik merkez yatırımlarımız artarak devam edecektir.
İngiltere: Ülkenin Suffolk bölgesinde yer almaktadır. İlk noktadan varış noktasına kadar NVOCC, freight forwarding, project forwarding, haulage, depolama ve gümrükleme alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.
Brezilya: Ülkenin Curitiba bölgesinde yer almaktadır. Menşei ülkeden kargo alımından itibaren gümrükleme, depolama ve dağıtım süreçlerini de içeren tüm işlemler hizmetler verilmektedir.
ABD: Ülkenin Georgia eyaletinde yer almaktadır. Ürünlerin depolanması ve müşteriye teslim faaliyetleri yapılmaktadır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz