Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Otomotiv Eğitimi İçin İşbirliği

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 8.03.2019 08:33:00

TAYSAD, üniversite öğrencilerinin otomotiv tedarik sanayinde çalışan üst düzey yöneticileri ile iletişimini sağlayarak öğrencilerde otomotiv sektörü hakkında farkındalığı artırmak amacıyla Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi ile seçmeli ders alanında işbirliği yapıyor.
 

TAYSAD’ın Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Bölümü bünyesinde öğrencilere yönelik düzenleyeceği otomotiv seminerlerinde sektöre ilişkin genel bilgilendirme, otomotiv sektörünün yapısına ilişkin ürün, dizayn, çevre, süreç yönetimi, yarının dünyasında otomotiv sektörünün yapısı ve işleyişi, küresel gelişmeler, dijitalleşme stratejileri, sınır ötesi şirket birleşmeleri, OEM işbirlikleri, yatırım fizibiliteleri gibi konu başlıkları sektörün üst düzey yöneticileri tarafından paylaşılacaktır.
İşbirliği kapsamında TAYSAD tarafından verilecek eğitim, üniversite öğrencilerinin nitelikli bir istihdam alanı olan otomotivde çalışan profesyonellerle iletişimini sağlayarak perspektif kazandırmak ve akademik çevrede otomotiv sektörü farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Sektörümüzün ihracat odağında Almanya’nın olduğunu düşünürsek, Almanca İşletme Bölümü mezunu öğrencilerin nitelikli ve donanımlı insan kaynağımız için katma değeri yüksek olacaktır.
Eğitim, 2019 bahar dönemi ve Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Fakültesi’nin akademik takvimiyle belirlenen, takip eden bahar dönemlerinde haftada üçer saat olmak üzere 14 haftalık bir süreci kapsıyor. Seminerler, Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Fakültesi’nin derslikleri ve TAYSAD Kampüste düzenlenmektedir. TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen derslerin sonrasında üye kuruluşlarımızdan Autoliv, CAVO, Benteler ve A Raymond’a saha ziyaretleri düzenlenecektir. Programın kapanış haftasında ana sanayiye Ford Otosan Gölcük Fabrikası’na ziyaret planlanmaktadır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz