Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi




Otomotivde Geleceğin Trendlerini Yakalamanın Yolu Start-up’lardan Geçiyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.07.2024 12:36:00

Türkiye otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi olan TAYSAD, bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Tedarik Zinciri Konferansı ile sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Dönüşüm temasıyla düzenlenen etkinlikte çok sayıda sektör profesyoneli, tecrübe ve öngörülerini paylaştı.

TAYSAD, yeni uygulama ve düzenlemelerin yanı sıra sektördeki değişimin ele alındığı sektöre örnek çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi olan TAYSAD, bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Tedarik Zinciri Konferansı ile tedarik sanayicileri ile sektörün öncü isimlerini bir araya getirdi.
 
“Kullanıcı Beklentileri ve Teknoloji, Endüstriyle Birlikte Tedarikçileri de Dönüştürüyor” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Togg CEO’su Gürcan Karakaş, “Burada en önemli nokta fikri mülkiyeti ülkemizde mi? Özgünlüğü bizde mi? Bizi bağımsız ve özel kılan konum o. Dolayısıyla fikir mülkiyeti sizde ise o zaman çok hızlı bir şekilde hareket edersiniz. Çok hızlı ürün geliştirebilirsiniz. Kullanıcı beklentilerinin gelişmesi ve bağlantılı teknolojilerle birlikte otomotiv farklı bir alana doğru gidiyor. Biz tedarikçilerimizin önemli bir bölümünü TAYSAD üyesi, TAYSAD’la beraber çalışmış ve bu ülkede teknoloji geliştirmiş şirketlerden seçtik. Yapay zekâ, siber güvenlik ve bunun her türlü türevini bilmemiz lazım. Enerji çözümlerinin her türlü hizmet boyutundan anlamak lazım. Otomotiv sektörünün dışında peki nerede bu bilgiler, teknolojiler ve iş modelleri? Hepsi ağırlıklı olarak start-up’larda. Bu start-up’lara da baktığımızda 15 kişilik-20 kişilik şirketler, bazıları daha da küçük ama fikirleri mükemmel. Onları bir araya getirebilmek oldukça önemli. Yani biz 1000’in üzerinde start-up’ı inceledik ve 33 tanesinin fikirlerini değerlendirmeye aldık. Onlarla beraber ekosistemi yavaş yavaş oluşturmaya başladık” diye konuştu.
 
İyi uygulama örnekleri incelendi
Konferansın ilk bölümünde, Digitopia CEO’su ve TRAI Kurucusu Halil Aksu “Yapay Zekâ Çağında Dijital Başarıya Hazır mısınız?” başlığıyla, Norm Digital’den Yazılım ve Yapay Zekâ Direktörü Prof. Dr. Deniz Kılınç ise “Dijital Dönüşüm Sürecinde İşletmelerin Yapay Zekâ Yol Haritası” isimli sunumuyla katılımcılarla görüşlerini paylaştı. Konferansın öğleden sonraki bölümü, PwC’den Kıdemli Direktör Luc Van Ostaeyen’in “Lojistikte Maliyet Optimizasyonu” başlıklı sunumuyla başladı. Ardından İyi Uygulama Örneği bölümünde Standard Profil Grup Endirekt Satınalma Direktörü İrfan Can Karakurt ve Nuvolog CEO’su Abdullah Cansu’nun katılımıyla “Uçtan Uca Lojistik” masaya yatırıldı. Diğer İyi Uygulama Örneği ise, Maysan Mando Satınalma Süpervizörü Ahmet Demir ve Maysan Mando Satınalma Uzmanı Erdi Mihalıçlı’nın sunumuyla “Fiyat Eskalasyon Anlaşmalarının Dijitalizasyonu” oldu. Konferansın kapanış konuşmasını ise, TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Hacıoğlu Şengül gerçekleştirdi.
 
Konferansın platin sponsonsorluğu Proservice, gümüş sponsorluğu Nuvolog, bronz sponsorlukları CEVA, Climease, Seeburger, Xometry ve stant sponsorluğu IFS tarafından karşılandı. 
Teknolojiyle birlikte insan odaklı dönüşüm
25.08.2026
Alternate Text
Otomotiv sanayinde bütüncül dijital dönüşüm
24.08.2026
Alternate Text
Veriyi karara, kararı değere dönüştürmek
24.08.2026
Alternate Text
RTC'nin dijital dönüşüm yolculuğu: Yapay zekâ çağında dijital dönüşüm: Teknolojiden stratejik değer yaratmaya
24.08.2026
Alternate Text
Veriyi toplamak yetmiyor: Üretimde yeni eşik sürekli iyileştirme
24.08.2026
Alternate Text
Özler Plastik'te beş işletme tek dijital omurgada buluştu
24.08.2026
Alternate Text
Tahminden ölçüme, ölçümden büyük veriye: Endüstrinin dijital sınavı
24.08.2026
Alternate Text
Bitmeyen bir yolculuk: Dijital mükemmellik
24.08.2026
Alternate Text
Hazır paketlerin ötesinde: Kendi dijital ekosistemini geliştiren bir fabrika
24.08.2026
Alternate Text
2030 hedefi: tüm fabrikalar akıllı dijital fabrikaya dönüşecek
24.08.2026
Alternate Text
Kros Otomotiv'de hedef: Sapmayı oluştuğu anda görünür kılmak
24.08.2026
Alternate Text
Kormas'ta dijitalleşme: Sekiz farklı imalat süreci tek dijital yapıda
24.08.2026
Alternate Text
Metal kaplama proseslerinde dijital gelişim
23.08.2026
Alternate Text
Veri artık raporlama değil, üretimin bir parçası
23.08.2026
Alternate Text
Geleceğin fabrikası, bugünün kararlarıyla kurulur
23.08.2026
Alternate Text
Hazır sistem yetmeyince kendi yazılımını yaratan fabrika
23.08.2026
Alternate Text
Dijitalleşmede asıl soru: Veri kararı buluyor mu?
23.08.2026
Alternate Text
Veriden yetkinliğe: Birinci Otomotiv’in dijital dönüşüm yolculuğu
22.08.2026
Alternate Text
Dijital dönüşümde rekabetin yeni anahtarı: Güven, veri ve sürdürülebilirlik
22.08.2026
Alternate Text
Alpplas'ta dijitalleşme ve sürdürülebilirlik aynı yol haritasında ilerliyor
22.08.2026
Alternate Text
Üretim artık sadece çalışmakla kalmıyor, kendisini sürekli geliştiriyor
22.08.2026
Alternate Text
Yapay zekâyı satın almak yetmez, kurum kültürünü dönüştürmek gerekir
22.08.2026
Alternate Text
Yapay zekâ çağında kazananlar: Teknolojiyi satın alanlar değil, soruyu doğru soranlar
22.08.2026
Alternate Text
Dijitalleşme bir teknoloji meselesi değil, bir inanç meselesi
22.08.2026
Alternate Text
Distribütörden mobilite sağlayıcısına: Sektör yeniden konumlanıyor
21.08.2026
Alternate Text
Üretimde lideriz, şimdi sıra yazılımda
21.08.2026
Alternate Text
Hukuk, teknoloji ve yönetişimin kesişiminde yeni bir kurumsal mimari
12.08.2026
Alternate Text
Dijitalleşmeden yapay zekâya: İş dünyasının kırk yıllık dönüşümüne tanıklık
10.08.2026
Alternate Text
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz