Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



“Otomotivin Geleceğini Takip Ediyoruz”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.01.2019 10:25:00

Kişisel mobilite, paylaşılan mobilite gibi kavramların getirdiği yeni iş modellerini görmeye başladık. Yapılan çalışmalara göre 2030 yılında satılan her 10 araçtan bir tanesi paylaşımlı araç olacaktır ve ihtiyaca göre araç tercihi yaygınlaşacaktır.

 

Adnan Naci Faydasıçok

Faydasıçok Holding
Yönetim Kurulu Başkanı

 

Teknolojinin gelişimi ile birlikte otomotiv sanayinde de hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Otomobil, gelecekte sürücü ve yolcuların çeşitli dijital medya ve hizmetleri tüketebilecekleri, yolculuk boyunca otonom sürüşün kendilerine sağlamış olduğu boş zamanı değerlendirebilecekleri bir platform haline gelecektir.
Kişisel mobilite, paylaşılan mobilite gibi kavramların getirdiği yeni iş modellerini görmeye başladık. Yapılan çalışmalara göre 2030 yılında satılan her 10 araçtan bir tanesi paylaşımlı araç olacaktır ve ihtiyaca göre araç tercihi yaygınlaşacaktır.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken otomobil satışları artmaya devam edecektir. Bireysel araç satışlarında düşüş beklenebilir ancak paylaşılan araç satışlarındaki artış bu düşüşü dengeleyecektir. Global araç satışlarındaki artışın bir diğer itici gücü ise orta sınıfın alım gücünün makroekonomik büyüme ile artacak olmasıdır.
Diğer bir önemli faktör ise hibrit ve elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşmasıdır. Elektrikli araçlara yönelim emisyon kuralları, daha düşük pil maliyetleri ve şarj altyapılarının gelişimi ile hızlı bir şekilde güçlenmektedir. Yapılan tahminlere göre 2030 yılında elektrikli araçlar toplam araç satışlarının %10 ile %50’sine denk gelecektir. Araçlarda kullanılan parçaların hafiflemesiyle birlikte alternatif malzemelere yönelim de artacaktır.
Otomotiv sektörüne yönelik üretim yapan tüm firmalar açısından bu gelişmeleri yakından takip etmek önem arz etmektedir. Bizler firmalarımızda Ar-Ge çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, üretim sistemlerimizi ve iş süreçlerimizi otomotiv sanayindeki dönüşümlere entegre etmekteyiz. IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemine sahip sıcak haddelenmiş vasıflı çelik çubuk üretimi yapan Hasçelik ve soğuk işlem görmüş vasıflı çelik çubuk üretimi yapan Hasparlak firmalarımız birçok OEM projesi içerisinde yer almaktadır. Otomotiv sanayinde katma değer yaratmaya yönelik yatırımlarımız, dijital dönüşüm çalışmalarımız ile eş zamanlı olarak devam etmektedir. Otomotiv sanayinin geleceğinde yer alabilmek için müşterilerimizin hızla değişen beklentilerini karşılayabilmek ve hatta beklentilerin ötesine geçmek zorundayız.
Bu çerçevede TAYSAD’ın yürüttüğü projeleri, eğitimleri, üniversite-sanayi iş birliklerini, resmi kurumlar ve ana sanayi ile ilişkilerini, sosyal sorumluluk projelerini çok değerli buluyoruz.  Yapılan bu çalışmalar ile otomotiv tedarik sanayinde küresel ölçekte rekabetçi konumumuzu korumaya devam edeceğiz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz