Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Standart Profil Kaliteden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Volkan Deveci: “Müşterinin olduğu her yerde var olmak gerekiyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 15:22:00

Standard Profil Grubu olarak sürekli gelişim en temel ilkemiz. Hep birlikte öğrendikçe, geliştikçe ve özel yeteneklerimizi parlattıkça daha da ileriye gideceğimize inanıyoruz. Bu anlamda çalışanlarımızın ve yönetici kadromuzun gelişimleri için birçok projeyi hayata geçirdik.

Teknolojik süreçleri takip etmek bizim için biryaşam biçimi
Teknoloji her geçen gün farklı çalışma modellerini de beraberinde getiriyor. Tüm teknolojik süreçleri takip ederek, sektörel gelişmeleri uygulamak artık Standard Profil’in olmazsa olmazı.
1977 yılından bu yana otomotiv sektörü için sızdırmazlık profili üretiyoruz. Türkiye’de Düzce ve Manisa’nın yanı sıra; Bulgaristan, İspanya, Fas, Güney Afrika, Meksika ve Çin’de konumlanan 12 fabrika, ABD ve Avrupa’da 11 satış ve mühendislik ofisini, İstanbul’daki Genel Merkezimizden yönetiyoruz. Dünyanın dört yanına dağılmış 8 bin personelimizin koordineli çalışabilmesi, müşterilerimize sektörün trendleri yönünde hizmet verebilmek adına birçok dijital teknolojiyi, çoğu zamanda ilk kullanıcısı olarak bünyemize katıyoruz.
Tüm fabrikalarımız 2017 itibarıyla SAP’ye geçişini tamamladı. Bu sayede üretim ve tedarik anlamında ortak bir dile geçtik. Grup olarak özellikle satın alma operasyonlarında yaşanan son gelişmelerin takipçisiyiz. Bu anlamda E-İhale ve E-Tedarik sistemlerini kullanıyoruz.
Anlık iletişim, telekonferans ve video görüşmeleri için mevcut santral ve telekonferans sistemleri ile entegre çalışan Skype for Business sistemini kullanıyoruz. Servis Masası, Kalite ve Döküman Yönetim Sistemi gibi ortak uygulamalarımıza tüm fabrika ve ofislerimizin kesintisiz, hızlı, güvenli ve ekonomik biçimde erişebilmesi için bulut sistemine geçişimizi de tamamladık.   
“Lead the Way” Liderlik Programı
Standard Profil Grubu olarak sürekli gelişim en temel ilkemiz. Hep birlikte öğrendikçe, geliştikçe ve özel yeteneklerimizi parlattıkça daha da ileriye gideceğimize inanıyoruz. Bu anlamda çalışanlarımızın ve yönetici kadromuzun gelişimleri için birçok projeyi hayata geçirdik. Son olarak Lead the Way adını verdiğimiz liderlik gelişim programımızı Türkiye’de başlattık. Düzce, Manisa ve İstanbul lokasyonlarımızdaki tüm yöneticilerimizin katıldığı, 9 ay süren ilk programımız ilk mezunlarını verdi. Mavi yaka çalışanlarımız için ise hem mesleki hem de bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak programlar sunmaya çalışıyoruz. Bu anlamdaki Mavi Yaka Liderlik Programımızın pilot çalışmasını ise İspanya Fabrikamızda başlattık. Buradaki tecrübelerimizle diğer fabrikalarımızda da 2017 yılı içinde yaygınlaştıracağız.
Ürün ve hizmetlerde farklılaşmak
Tasarımdan üretime, depolamadan teslimata kadar müşterilerimize tam hizmet tedarikçisi (FSS) olarak komple bir hizmet veriyoruz. Bünyemizdeki tecrübeli mühendislik ekibi ve kalıphanemiz sayesinde, müşterilerin ihtiyaçlarına çok hızlı yanıt verebiliyoruz. Bu kapsamlı hizmeti, global yapılanmamız ile müşterilerimizin olduğu her yerde verebilmemiz de yine bizi farklılaştıran özelliklerden.
Bunun yanı sıra, tüm süreçlerimizin kalbinde Ar-Ge çalışmalarımız yatıyor. Şu anda tüm Grup bazında beyaz yaka çalışanlarımızın yüzde 14’ü Ar-Ge Merkezlerimizde çalışıyor. Düzce, Manisa ve İspanya’daki Ar-Ge Merkezlerimiz üniversiteler, müşterilerimiz ve tedarikçilerimizle birçok projeler geliştiriyorlar. Otomotiv sektörünü yakından takip edip, müşterilerimizin beklentilerinin ötesinde gelecek ihtiyaçlarına yönelik müşteriye özel çözümler üretiyoruz.
Yeni nesiller yapılan yatırımlar
Standard Profil Grubu olarak sürdürülebilirliğin önemine inanıyoruz. Bunun için de yeni teknolojiler, inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarımızın yanı sıra, iş ortamında çeşitlilikleri kucaklayacak çözümler üretmeye çalışıyoruz.
Bu bağlamda her fabrikamızda farklı çalışmalarla yeni nesiller için daha anlamlı bir dünya bırakmaya çalışıyoruz. MOSB ile ortak yürüttüğümüz “Zihinsel Engelliler için Korumalı İşyeri” projesi kapsamında Manisa 3-ZEKİ fabrikamızı açtık. Burada çalışan 8 zihinsel engelli arkadaşımız, Audi ve VW kapı fitillerimizin klipslerini takarak üretimimize ve süreçlerimize değer katıyor.
Yine aynı şekilde, işitme engelli vatandaşlarımızın meslek edinebilmeleri ve aktif olarak üretimde çalışabilmeleri için Düzce fabrikamızda “Konuşan Eller” projesini başlattık. İşitme engelli çalışan sayımız hızla artarken, onlarla daha rahat iletişim kurmak isteyen diğer çalışanlarımız için de işaret dili eğitimlerimizi başlattık.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz