Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Başkurt Otomotiv Genel Müdürü Mehmet Kılavuz: “Eski ve yeni kuşakların birlikteliği yeniliklere uyum sürecini hızlandırıyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 15:39:00

Yeni üretim teknolojilerine yatırım yapmak her zaman gerekliydi, şimdi buna birde yaratıcı ürünler geliştirmek eklendi.  Bundan sonra Ar-Ge çalışmalarına daha fazla bütçe ayırmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz.

Dijital teknolojiler verimliliği artırmaya katkı sağlıyor
Dijital teknolojilerin  yaygın kullanımı ile tüm süreçlerin etkin olarak denetlenmesi ve  her şeyden önce hatasız olarak yürütülmesini sağlamaktayız. Siparişin alınmasında satış sonrası hizmetlerin yürütülmesine kadar tüm süreçler için dijital teknolojiler verimliliği artıran ve hatasızlaştıran araçlar olarak değerlendirilmekte ve kullanılmaktadır.
Çalışanların ve yöneticilerin liderlik becerilerini geliştirmek
Önceliğimiz şirket içi eğitimler ve workshoplardır. Dış eğitimler ile de açığımızı kapatıyoruz.
Ancak liderlik  vasfının gelişimi için en etkili aracın şirket içinde yapılan görevlendirmeler ve yetki delegasyonu olduğunu gördük ve bu yönde daha fazla adım atıyoruz.
Rakiplerden farklılaşmak
Müşterinin taleplerini tam olarak algılamaya çalışıyor ve buna göre çözüm üretiyoruz. Bazen müşteri ile ortak tasarım ekipleri de oluşturulmaktadır. Ortak tasarım ekipleri çok iyi sonuçlar verdi. Tercih edilme oranımız  artmaya başladı.
İş süreçleri yeniden tanımlanıyor
İş süreçlerinde  dijital teknolojilerin  daha fazla  yer alacağını hepimiz biliyoruz. İnsan makina ve makina makine arasında kurulacak iletişim ve etkileşim bağları sanırım iş süreçlerinin yeniden tanımlanmasını gerektirecek. Şirketimizin tüm çalışanları ve hatta tüm toplum bu sürece ayak uydurmak zorunda. Bizde kendi payımıza düşeni şirket olarak zaten yapıyoruz.
İş hayatına yeni katılan kuşaklar farklı yetişiyorlar ve farklı düşünüyorlar. Eski ve yeni kuşakların birlikte çalışması yeniliklere adaptasyon sürecini hızlandırıyor, bunu görüyoruz.
Gelecek nesillere yatırım yapmak
Kendini yenileyen, dışarıdan etkileşime gerek kalmadan iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını başlatan bir şirket yapısı oluşturma hedefimiz var. Bu kültüre sahip insan kaynakları yetiştirmek ve geliştirmek istiyoruz.
Yaratıcı ürünler geliştirmeli
Yeni üretim teknolojilerine yatırım yapmak her zaman gerekliydi, şimdi buna birde yaratıcı ürünler geliştirmek eklendi.  Bundan sonra Ar-Ge çalışmalarına daha fazla bütçe ayırmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz