Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tırsan Treyler Ar-Ge Koordinatörü Tugay Yılmaz: “Yenilikçi çözümlerle bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarını da karşılıyoruz”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 18.06.2017 11:04:00

Tırsan için Ar-Ge merkezi küresel rekabetçilik için çok önemli stratejik bir oluşumdur. Adapazarı fabrikamızda kurulu sektörünün ilk Ar-Ge merkezinde geliştirdiğimiz inovatif ürünlerimiz ile yüksek teknolojiye sahip gelişmiş ülke pazarlarında rekabet etmekteyiz.

Tırsan, 55’den fazla ülkeye bünyesinde bulundurduğu 3 farklı marka ile ürün üreterek taşımacılık çözümleri sunmaktadır. Avrupa’nın en geniş ürün gamına sahip treyler üreticisi olan Tırsan, en son teknolojiyle üretilen ürün gamı ve özel çözümleri ile adından söz ettirmektedir. Tırsan farklı coğrafyalar ve farklı taşımacılık modelleri için çözümler geliştirmektedir. Taşıma verimliğini artıran, toplam sahip olma maliyetini en aza indiren ürünleri ile Tırsan farklı pazarlarda yüksek rekabet gücü ile öne çıkmaktadır.
Tırsan Adapazarı fabrikamızda bulunan Ar-Ge merkezimizde yürüttüğümüz tasarım ve geliştirme faaliyetlerimizle yarattığımız, müşteri odaklı, özgün teknolojiler ile sadece ülkemizde değil dünyada da rekabetçi ürünler tasarlayıp üretmekteyiz.
Yenilikçi çözümlerle, sadece bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarını da karşılayan, müşteri odaklı, inovatif, çevreci ürünler tasarlayarak yarattığımız değerlerin global rekabette bizi bir adım öne çıkardığını düşünüyoruz.
Rekabetin yoğun yaşandığı otomotiv sektöründe, tasarım yapılırken ürün fonksiyonu ve maliyeti her zaman birlikte düşünülmelidir. Ürün tasarımı yapılmaya başlamadan önce maliyet tasarımı ‘’Design to Cost’’ çalışması yapılıp, hedef maliyete göre o fonksiyonu yerine getirecek ürün tasarlanmalıdır. Aynı zamanda hali hazırdaki ürünler için yeniden maliyet tasarımı ‘’Re-Design to Cost’’ çalışmaları ile tasarımlar gözden geçirilmeli ve ürün fonksiyonuna bir zarar vermeden hatta geliştirerek maliyet iyileştirmeleri yapılmalıdır.
Ayrıca sürekli bir şekilde rakip ürün benchmarkları yapılarak, aynı ürünün nasıl daha az maliyetle yapılabileceği konusunda yeni tasarımlar geliştirilmelidir. Ancak bu sayede rekabetçiliğimizi korur ve ürünlerimizi geleceğe taşıyabiliriz.
Bu arada yeni malzemeleri, inovasyon ve teknolojileri yakından takip ederek, daha kaliteli ve daha az maliyetli ürünleri kullanmak da her zaman önceliğimizde olmalı ve bu çalışmaları rutin proseslerimizin bir parçası haline getirmeliyiz.
Tüm bu çalışmalar yapılırken, müşteriler ile diyaloğumuzu çok iyi seviyede tutmalı ve iyileştirmeler konusunda onları sürekli bilgilendirmeli, onlara önerilerde bulunmalıyız. Eğer müşterinin verdiği teknik resimler ile çalışıyorsak, yukarıda belirttiğimiz işlemleri uygulayarak müşterilerimize bunları önermeli, onaylarını almalı ve onlarla iyileştirmeleri paylaşmalıyız. Bizlerin bu türden proaktif çalışmaları sayesinde, müşterilerimizin bize olan bağlılıkları önemli ölçüde artacaktır.
Tırsan için Ar-Ge merkezi global rekabetçilik için çok önemli stratejik bir oluşumdur. Adapazarı fabrikamızda kurulu sektörünün ilk Ar-ge merkezinde geliştirdiğimiz inovatif ürünlerimiz ile yüksek teknolojiye sahip gelişmiş ülke pazarlarında rekabet etmekteyiz.
Tırsan’da inovasyon, araştırma geliştirme faaliyetleri içerisinde sistematik bir yaklaşım olarak ele alınmaktadır. Bu yaklaşımın sonucu olarak da müşterilerimize; yenilikçi, verimli, çevreci ürünler sunmaktayız. Tırsan Ar-Ge gücü ile geliştirilen yenilikçi ürünler ve teknolojilerle global ölçekte birbirinden önemli ödüller alan bir treyler üreticisidir. Bu ödüllerden en önemlilerinden biri de, 2016 yılında yapılan, IAA – Ticari Araçlar Fuarı kapsamında düzenlenen Trailer Innovation yarışmasında aldığımız birincilik ödülüdür.  Tırsan, kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri ile yarışmada ‘Güvenlik’ dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Ödül, Tırsan tarafından geliştirilen bitüm taşıma operasyonunda güvenlik konseptinin ve konseptin treyler üzerindeki uygulamasının, treyler mühendisliğinin iş güvenliğine sağladığı yenilikçi katkısı dolayısıyla verildi.
Tırsan, bu faaliyetlerin diğer önemli çıktılarından biri olan patent ve endüstriyel tasarım başvurularında sadece bulunduğu sektörde değil tüm ülke sıralamasında da üst sıralarda yer almaktadır.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz