Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Türk otomotiv sanayi Hindistan'a yöneldi

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 14:01:00

TAYSAD küresel ana sanayiler ile işbirliğinde gerçekleştirdiği “Tedarikçi Günü” organizasyonlarına, 2017 yılında hedef pazar olan Hindistan ile bir yenisini daha ekledi.

Etkinlik 26 farklı TAYSAD üye firmasından 36 temsilci ile tamamlandı. 4 Haziran 2017 tarihinde heyetin Pune’ye varışı ile başlayan etkinliğe, firma temsilcilerinin yanı sıra TAYSAD temsilcileri ve T.C. Ekonomi Bakanlığı temsilcileri iştirak etti. T.C. Ekonomi Bakanlığı Mumbai Başkonsolosu ve Ticaret Ataşesinin de katılım gösterdiği etkinliğe TATA ve MAHINDRA firmalarından satın alma bölüm direktörleri ve beraberindeki satın alma ürün direktörleri de katılım gösterdi.
Binek ve ticari araç üretiminde önemli grup şirketleri olan Hindistan menşeli MAHINDRA ve TATA firmaları heyet için başvuru yapmış firma bilgilerini inceleyerek, kendi ihtiyaçları doğrultusunda belirlediği firmalar ile birebir görüşmelerde bulundu.  MAHINDRA – TATA - CRESCENDO ve TAYSAD koordinasyonunda hazırlanan 3 günlük program süresince, TAYSAD üyesi Türk tedarik sanayi firmaları MAHINDRA ve TATA firmaları hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu.
Hintli ana sanayiler ise seçerek davet ettiği firmaları daha yakından tanıma ve satın almaya ilişkin detay konuları görüşme ve aynı zamanda Türk tedarik sanayiini tanıma fırsatı yakaladı.
Heyetin Hindistan’daki ilk günü, açılış töreni ile başladı. Törende sırasıyla T.C. Hindistan Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen, T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Melda Akoğlu Şişman açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. İlgili konuşmalarda Türk otomotiv sanayinin yetkinlikleri anlatıldı, heyetin her iki taraf için de verimli sonuçlar getirmesi temennisinde bulunuldu.
TAYSAD sunumunu yapan Genel Koordinatör Süheyl Baybalı, TAYSAD ve üyeleri hakkında bilgi aktarımında bulundu, sektör ile ilgili istatistiksel verileri dinleyiciler ile paylaştı.
Etkinlikte gerçekleştirilen detaylı Hindistan pazarı sunumunda, Hindistan’ın Pazar büyüklüğü, sektörel verileri ve satın alma stratejisi hakkında bilgi aktarımında bulunuldu. İlk gün programı içerisinde Hintli firmalar ile birebir toplantılar yapıldı.
İkinci gün programı MAHINDRA Genel Merkez ziyareti ile başladı. Karşılıklı sunumlar ile başlayan programın sabah kısmında ayrıca fabrika ve hatlar gezildi. Fabrika turu esnasında katılımcı Türk firmalara kendi ürün guruplarının hangi proseslerde yer aldığı ilgili proseslerde anlatılarak gösterildi. Gerçekleşen sunumlarla TAYSAD üyeleri MAHINDRA’nın küresel pazardaki konumu ve satın alma stratejileri hakkında bilgilendirildi. Programın ikinci kısmı MAHINDRA satın alma yöneticileri ile yapılan birebir iş görüşmeleri ile devam etti. Görüşmeler sonrasında MAHINDRA yöneticileri ve Türk yöneticiler yemekte bir araya geldiler.
İkinci gün öğleden sonra, TATA ve MAHINDRA’nın tedarikçileri ile Türk tedarikçiler arasında potansiyel işbirliklerine yönelik zamanlı ve birebir toplantılar gerçekleşti.
Heyetin üçüncü günü TATA MOTORS Genel Merkez ziyareti ile başladı. Karşılıklı sunumlar ile başlayan programın sabah kısmında ayrıca araçlar ile fabrika turu yapıldı. Öğle yemeği sonrasında programın ikinci kısmı TATA MOTORS Satınalma Yöneticileri ile yapılan ikili iş görüşmeleri ile sonuçlandı.
3 günlük programda süresince, MAHINDRA Satınalma Yöneticileri ile 42; TATA MOTORS  Satınalma Yöneticileri ile 35; Hintli ve Türk firmalar arasında işbirliği potansiyeli ve fırsatlarına ilişkin 288 iş görüşmesi gerçekleştirildi.
4-8 Haziran 2017 tarihleri arasında  26 TAYSAD üyesi firma ile gerçekleşen program ile Hindistan’ın otomotiv sektöründe potansiyeli yüksek bir ülke olduğu anlaşıldı,  bu potansiyel gerek yerleşik lokal ana sanayilerin (TATA ve MAHINDRA) ziyaret edilmesi ve yapılan görüşmeler, hem de Hindistan’da yerleşik global TIER 1 ve Ana Sanayiler ile katılımcıların yapmış olduğu görüşmeler ile yerinde deneyimleme fırsatı edinildi. Birçok katılımcı Türk firma lokal rakipleri de olmak üzere sektörde iş yapma potansiyeli olabilecek firmalar ile de görüşme imkanı buldu. Yapılan görüşmeler esnasında Hintli firmaların iş yapma kültürüne ilişkin ipuçları da edinildi.
Bu ziyaret; heyete katılım göstermiş firmaların Hindistan’daki firmaların satın alma giriş sürecini anlamaları ve takip etmelerinde önemli bir adım oldu. Katılımcılar, Hindistan pazarında ve tedarik sürecinin içinde nasıl var olacaklarını ve bu adımların nasıl olabileceğini yerinde gördü,  özellikle pazar stratejileri ile ilgili bilgi sahibi oldu.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz