Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yapay Zekalı Kamera’ya Büyük Ödül

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.03.2021 13:59:00

Büyütech-Forsight projesi, otonom araçlarda Lidar teknolojisi (ışık algılama ve mesafelendirme) yerine geçip üst düzey üç boyutlu algılama yapan, yapay zeka işlemcisine sahip, çok düşük güç tüketiminde ve gelişmiş sürücü destek sistemlerini bünyesinde barındıran yeni nesil akıllı kamera sistemi sunuyor.

OİB’in düzenlediği otomotivin geleceği tasarım yarışmasındaki projemiz de bu problemin çözümü olarak ortaya çıktı. Tübitak ve AB tarafından desteklenen otomotiv için özel olarak tasarlanan 3 boyutlu akıllı kamera projemiz araçların kameralar yardımı ile dünyayı insanların algıladığı gibi algılamasını sağlayan bir çözüm. Geliştireceğimiz sistemler sayesinde otonom araçların en büyük engeli aşıp daha erişilebilir hale gelmesini ve gündelik hayatımızın bir parçası olmasını hedefliyoruz.
Türkiye’de bu alanlarda girişim ekosistemi yeni yeni oluşmakta. Özellikle otomotiv gibi zorlu bir alanda yenilikçi çözümler geliştirmek isteyen girişimcilerin desteklenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. OİB tarafından düzenlenen Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nı bu kapsamda ülkemiz için oldukça önemli görüyoruz. Desteklenen projelerin yalnızca maddi olarak değil, manevi olarak da desteklendiği, görünür olmalarının sağlandığı bir ortam oluşturulmuş, girişimler için görünür olabilmek oldukça önemli.
Yarışma süreci bizim için oldukça ilginç oldu. Ekibimizin çok başarılı, geliştirdiğimiz projenin bu alanda ülkemizdeki en yenilikçi projelerden birisi olduğunu ve dünyada bu alandaki ana problemlerden birisini çözdüğünü biliyorduk, yarışma süresince de bu konu üzerinde durduk. OİB tarafından önce Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda ardından da İTÜ Big Bang sahnesinde büyük ödüle uygun görüldük. Hem yarışma sürecinde hem de sonrasında olan destekleri için OİB’e buradan teşekkür etmek isteriz.

 

Büyütech olarak 9 yıldır yalnızca kamera, görüntü işleme ve yapay zeka teknolojileri üzerine çalışan bir ekibiz. 2013 yılında Türkiye’nin ilk akıllı kamerasını geliştirdik, 2019 yılında da 120 ülkede çalışan 50.000’den fazla kameraya ulaştık. 2020 yılının başında da TOGG ile olan iş birliğimiz sayesinde otomotiv ve otonom teknolojiler sektörlerine yöneldik. Şu anda otomotiv alanında Türkiye’deki çeşitli OEM’ler ile geri görüş kamerası, çevresel görüş kamerası, ayna kamerası konularında aktif olarak çalışıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz