BU SAYIDA INFOGRAFİK ARŞİV KÜNYE
Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Yeni Teknolojik Ürünler Stratejik Hedeflerimiz Arasında

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.05.2022 10:06:00

Ürünlerimizi Elektrikli araçlar için de üretebilmek stratejik olarak en önemli hedeflerimiz arasında. Bu hedefler doğrultusunda da önemli adımları yakın geçmişte atmış durumdayız.

 

Tuğkan MERT
AKA Otomotiv
Ticari Genel Müdür Yardımcısı

 

Günümüzde yoğun olarak kullanmaya alıştığımız, gerek binek gerekse ticari benzinli ve dizel araçlar için mevcutta üretmekte olduğumuz Torpido Traversi, Motor Beşiği, Salıncak kolu, Aks veya Cam Kaldırma Mekanizmaları gibi ürünlerimizi Elektrikli araçlar için de üretebilmek stratejik olarak en önemli hedeflerimiz arasında. Bu hedefler doğrultusunda da önemli adımları yakın geçmişte atmış durumdayız.


Başta TOGG olmak üzere çeşitli yabancı müşteriler için de bu ürün gamlarında mühendislik çalışmalarımıza ve geliştirmelerimize devam etmekteyiz.

Portföyümüzde yeni 3 elektrikli araç müşterimiz bulunmakta. Bu projelerimizde prototip imalat süreçlerinin sonuna gelmiş, seri imalat süreçlerinin de yatırımlarını yapmaktayız.


Şu an görüşmekte olduğumuz ve potansiyel iş birliği senaryolarını değerlendirdiğimiz 2-3 müşterimiz daha bulunmakta. Yakın zamanda bu projelerimizin imzalarını da atmak için sabırsızlanıyoruz.


Elektrikli araç projelerini yakından takip ediyoruz
Marketteki bilinirlik seviyemizi arttırmaya yönelik marka ve pazarlama çalışmalarımıza hız verdik. Hem referansımız olan ana sanayilerin desteği hem de 66 yıllık tecrübemiz vesilesi ile yeni potansiyel müşteriler ile iletişimimiz üzerine çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Aynı zamanda mevcut müşterilerimizin elektrikli araç projelerini ve çalışmalarını da yakın takip ediyor ve mühendislik desteği sağlıyoruz. İlave olarak çeşitli danışmanlık ve araştırma firmalarından market analizleri ile stratejilerimizi destekliyoruz. Bu noktada özellikle vurgulanması gereken biz yan sanayilerin ileri mühendislik kabiliyetlerinin gelişmiş olması, ürünü sadece üreten değil aynı zamanda tasarımını ve validasyon testlerini de yapan ve hatta mühendislik spesifikasyonlarını da yazabilen yetkinlikte olmasıdır. Yatırımlarımız ve istihdamlarımız bu doğrultuda devam etmektedir.

 

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA YÖNELİK ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ

5 yıl sonrasını öngördüğümüzde şu anda yüzde 25 mertebelerinde olan ihracatımız yüzde 60 seviyelerine çıkmakta. Bunun neredeyse tümü Elektrikli Araçlar sayesinde artmakta. Bu rakama yerli pazardaki elektrikli araçları da dâhil değerlendirirsek üretmiş olduğumuz ürünlerimizin yaklaşık yüzde 30-35'i elektrikli araçlara ait parçalarımız oluşturuyor olacak.

 

Ürünlerimizin tümü ve tüm alt parçaları Global IMDS sistemine tek tek işlenmektedir. Doğaya zararlı ya da geri dönüştürülemeyen hiçbir ürün kullanılmamaktadır. Teknolojik birikimimizi kullanarak alüminyum, çelik ve plastik alternatifler ile hibrit ürünler oluşturarak fayda/maliyet ve ağırlık azaltma kriterleri doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Önümüzdeki 3 yıllık süreci kısa vade yatırımlar dönemi olarak değerlendirirsek, bu süreçte almış olduğumuz devlet teşviklerimiz, kendi öz sermayemiz ile yaptığımız yatırımlar ve bunları destekleyen akademik yayınlarımız ile arzu ettiğimiz noktada olacağımıza inancımız tamdır. Sadece ürün özelinde değil, bunun beraberinde bir imalatçı olarak çevreye olan etkimizi kadromuzda bulunan çevre mühendisi ve danışmanlık aldığımız çevre firmaları ile de güçlendirmiş bulunuyoruz. Tüm süreçlerimiz ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi gerekliliklerine adapte etmiş durumdayız.

Gelecek yalnız yürünmez: Tedarik zincirinden değer ortaklığına
26.12.2025
Alternate Text
Tier 1 değil, Tier 0.5 olmak gerekecek: Parça değil sistem yaklaşımı, doğrudan maliyet değil farklılaşma
26.12.2025
Alternate Text
Yapay zekâ ile tasarımdan teste, saatlerden dakikalara: Ortak kullanımlı araçlar ve sürdürülebilir ürünler öne çıkacak
26.12.2025
Alternate Text
Demiri Dijitalle Dövmek: Mobilite Çağında Üretimin Yeni Kodları
26.12.2025
Alternate Text
Kırılgan Zeminde Başarı: Çeviklik, Esneklik, Teknoloji
26.12.2025
Alternate Text
Dijital İkiz, Akıllı Otomasyon, Veri Odaklı Karar: MAY Fren'in Teknoloji Üçgeni
26.12.2025
Alternate Text
"Yeşil döküm" ve Özel Endüstri Bölgesi ile geleceğe hazırız
26.12.2025
Alternate Text
Bilgiye ulaşan değil, bilgiyle beceri gösteren kazanacak
26.12.2025
Alternate Text
Dönüşümün eşiğinde: Elektrifikasyon, yapay zekâ ve akıllı mobilite çağında kolektif gücün rolü
26.12.2025
Alternate Text
2025'te 5 TÜBİTAK , 2026'da 10 Proje Hedefi: Karakaya86, tüm süreçlerinde yapay zekâ ve akıllı mobilite kullanıyor
26.12.2025
Alternate Text
Elektrifikasyondan yapay zekâya: Sektörün güvenilir mühendislik ortağı
26.12.2025
Alternate Text
Elektrifikasyon ve Akıllı Mobilite Çağında Malzeme Dönüşümü
26.12.2025
Alternate Text
Otomotivden savunmaya: Dual Use ile sanayinin kolektif dönüşümü
26.12.2025
Alternate Text
Metal yorgunluğu mu, Yoksa iş modelinin eskimesi mi? Dijital Rönesans İçin Sanayinin Yeni Kodları
26.12.2025
Alternate Text
Mobilite devrimi, tedarikçiyi stratejik partner yapıyor
25.12.2025
Alternate Text
Üreticiden İnovasyon Liderine Dönüşüm
25.12.2025
Alternate Text
Türkiye için yeni bir sermaye modeli
25.12.2025
Alternate Text
Mobilitenin geleceğini TAYSAD üyeleriyle birlikte inşa ediyoruz
25.12.2025
Alternate Text
Mobilite Devriminde Tedarikçilerin Yeni Rotası
25.12.2025
Alternate Text
Geleceğe Ortak Yatırım: Mobilite Devriminde Hukukun Yeni Rolü ve Tedarikçilerin Stratejik İhtiyaçları
13.12.2025
Alternate Text
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz