Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Değişim, İlerlemenin Kaçınılmaz Parçası

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 18.03.2021 11:02:00

Girişimci şirket kültürünü benimsemiş, kurum – girişim iş birlikleriyle yenilikleri bünyesine katabilen, otomotiv dışındaki yenilikleri girişimlerle sektöre sokan öncülerden olan ve tüm bu çalışmaları, otomotiv endüstrisinin istekleri ve standartlarına çekmeyi başaranlar, kazanan şirketler olacaktır.

 

Egemen ALPAY
F+ Ventures
Genel Müdürü

 

Girişim kuran ve kendi alanlarında uzman “A takımları”na yatırım yapıyoruz.
Farplas ve dönüşüm merkezimiz Fark Labs çatısı altında girişimlere; teknik destek, hızlandırma programı, kaynak desteği, insan kaynağı desteği ve network desteği olmak üzere 5 farklı boyutta destek vermekteyiz.


Erken aşama fikirleri olan genç arkadaşlarımız için, erken aşama teknoloji bazlı girişimlerin sanayi ve yatırımcı bakış açımızla desteklendiği ve TÜBİTAK’tan hibe alarak ekosisteme kattığımız Think BİGG programını başlattık. TÜBİTAK BİGG programının tek yetkili sanayi uygulayıcı kuruluşu olarak, bu programda otomotiv sektöründe bir ilki başararak Ford Otosan, BRISA, CAVO ve Okan Üniversitesi’ni de partnerlerimiz arasına alarak sanayi – üniversite – girişim etkileşimini artırdığımız, sektörün girişimlerle etkileşimini artırdığı ve doğru çözümler üzerine çalışan, sürdürülebilir girişimlere destek olduğumuz bir program başlattık.
En az MVP aşamasına gelmiş, daha ileri aşamadaki girişimler için, bize özgün “Better Future Path” girişim gelişim programını başlattık. Büyüme aşamasına gelmekte olan bu girişimlerin elinden tutarak uzmanlığımızı paylaştığımız, kendi ihtiyaçlarına göre eğitimler, erken aşama yatırım ve pazara açılma fırsatları sunarak geleceği dönüştüren girişimleri destekliyoruz.


Bunlara ek olarak 2016 yılından beri aktif bir fon ile girişimlere yatırım yapıyoruz. Şimdiye kadar Türkiye, Avrupa ve Amerika’daki girişimlere, 8 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Girişim kuran ve kendi alanlarında uzman “A takımları”na yatırım yapıyoruz. Bu şekilde geleceklerini yaratmaları için desteklerden hem öğreniyor hem de getirisi yüksek yatırımlar gerçekleştiriyoruz.


2021 yılında, F+ Ventures’ın ikinci fonunun kurulması çalışmalarını yürütmekteyiz. F+ Ventures II. fonunun sadece Farplas tarafından değil, farklı yatırımcılar tarafından da fonlanarak, tüm firmaların hem yatırımcı olduğu hem de girişimcilik alanında neler olduğunu en ön sıradan takip ettikleri bir fonun parçası olmalarını hedeflemekteyiz.

 

GİRİŞİMLERLE YAKIN ÇALIŞIYORUZ

Start-up’lar ile farklı boyutlarda çok çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. 4 üretim tesisinde ve de diğer kardeş kuruluşlarımızda her aşamada girişimlerle yakın çalışarak, şirketteki yenilikçi kültürümüzü, girişimci bakış açısıyla da geliştiriyoruz.

ORTAK AR-GE PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Üretimimizin bir parçası olan, yeni kompozit malzemeler, geri dönüşüm plastik ve katkı maddeleri üzerine çalışan girişimlerle beraber, Endüstri 4.0, IoT, AI, Big Data konularında yenilikçi çözümler sunan birçok girişimle bugüne dek, ortak Ar-Ge projeleri, pilot projelerin yürütülmesi, ürün validasyonunun yapılması, bünyemizdeki laboratuvarlarda test desteği ve birlikte ürün geliştirme çalışmaları yaptık ve de aynı zamanda müşteri de olduk.



 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz