Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İnovasyon Platformu TECHSQUARE

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 18.03.2021 10:59:00

KoçSistem’in teknoloji odaklı ileri aşama Start-up ve Scale-up'lara yönelik girişimcilik ve inovasyon platformu olan Techsquare, bu vizyonu hayata geçirmek amacı ile 2018 yılında kuruldu.

 

Mert ESENLİ
KoçSistem
Kıdemli İş Geliştirme Yöneticisi

Start-up iş birlikleri, yeni nesil ürün, servis ve çözümlerin pazara ve müşterilere ulaştırılmasında önemli bir hızlandırıcı etki yaratmaktadır. Start-up iş birlikleri sayesinde firmalar, müşterilerine yeni nesil inovatif çözümleri ulaştırabilirken aynı zamanda Start-up'ların çevikliğinden de yararlanabilmektedirler. Aynı zamanda kurum içi girişimcilik ve inovasyon kültürünün geliştirilmesi açısından da değerli bir misyon üstlenilmektedir.


Oldukça geniş paydaş ve alt sektör ağı olan ve geniş bir ticari ekosisteme sahip otomotiv sektörü için de bu iş birlikleri çok önemlidir. Otomotiv sektörü; mobiliteden, elektrikli yeni nesil araçlara, üretim/montaj hattı inovasyonlarından, yapay zekâ ve nesnelerin internetine kadar birçok farklı teknolojiyi içinde barındırmaktadır. Ayrıca üretim, tedarik, sigorta, enerji, sağlık gibi farklı dikey sektörler ile de yoğun kesişim noktaları bulunmaktadır. İşte böyle bir ekosistemde farklı değer önerileri olan startuplar ile teknoloji ve hizmet odaklı iş birlikleri, sektör oyuncularına rekabette farklılaşmaya ve operasyonel verimliliğe yönelik fırsatlar sunmaktadır.
KoçSistem’in teknoloji odaklı ileri aşama Start-up ve Scale-up'lara yönelik girişimcilik ve inovasyon platformu olan Techsquare, bu vizyonu hayata geçirmek amacı ile 2018 yılında kurulmuştur. Burada KoçSistem ve TechSquare markası olarak bizim görevimiz, temel olarak girişimleri müşteri ile buluşturmak ve dolayısıyla büyümelerine destek olmaktır. Müşteriye gidiş sürecimizde iş ortaklarımız ile beraber ortak ürünleşme, pazar yaratma ve stratejik konumlanma çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında KoçSistem’in teknolojik yetkinlikleri ve bilgi birikiminin transferi, ticari ve teknik mentorluk, eğitim süreçleri ve altyapı gereksinimlerini sağlama gibi desteklerimiz bulunmaktadır.


TechSquare olarak otomotiv sektörü de dahil olmak üzere birçok farklı hedef sektöre yönelik projeler yürütülmektedir. İş ortaklarımız ile başta IoT, Analitik, Endüstri 4.0, Yapay Zeka, İş Çözümleri gibi odaklarda, sektöre yönelik; üretim hatlarında simülasyon ve dijital ikiz, gerçek zamanlı konum takibi (RTLS), makine parkurlarının titreşim ölçümü ve kestirimci bakım, satış ve satış sonrasına yönelik dijital iletişim ve görüntülü canlı destek, akıllı park sistemleri, akıllı iklimlendirme ve kapalı alanlarda hava kontrolü, otomatik makine öğrenimi ve analitik, maliyet tahminleme çözümlerini müşterilerimiz ile buluşturuyor ve yüksek fayda sağlıyoruz.

 

18 STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ

Şimdiye kadar 500’ün üzerinde Start-up çözümü değerlendirmemizden geçmiş ve bunların arasında ticari potansiyeli ve inovatif etkisi yüksek olan 18’i ile stratejik iş birliği yapılmıştır.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE YÖNELİK PROJELER

TechSquare olarak otomotiv sektörü de dahil olmak üzere birçok farklı hedef sektöre yönelik projeler yürütülmektedir. . İş ortaklarımız ile başta IoT, Analitik, Endüstri 4.0, Yapay Zeka, İş Çözümleri gibi odaklarda sektöre yönelik çözümler sunuyoruz.

Türkiye ekonomisinde çok büyük bir yeri olan ve inovatif teknoloji indeksi her geçen gün artan Türkiye otomotiv sektörünün global ölçekte daha da gelişme, öncü teknolojiler ve hizmetler sunan noktaya gelme yolculuğunda bu ekosistemin öneminin farkındayız. KoçSistem ve TechSquare markası ile tüm sektöre ve Start-up'lara destek vermeye ve katma değer yaratmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz