Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Emaş Plastik İK, İdari İşler ve IT Müdürü Burak Türkyılmaz: “Kurumsal sürdürülebilirlik sadece şirketimiz için değil, dünyamız için de önem taşıyor”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 12:08:00

Şirketler, 2000 yılından itibaren kurumsal stratejilerini oluştururken artık bununla aynı düzlemde dijital stratejilerini de çalışıyor. Şirketlerin dijital stratejinin kurumsal stratejiye giderek daha da yaklaştığını görüyoruz. Şirketlerin yönetiminde geleceğin dinamiklerine karşı esnek olmalı ve ihtiyaçlarımıza göre bu dinamiklerin gerektirdiği dönüşümü gerçekleştirmeliyiz.

Değişimin aşırı hızlandığı bir çağda yaşıyoruz. Asıl önemli olan değişimin hangi istikamette ve nereden geleceği değil, ne kadar etkili olduğudur. İş dünyasındaki eğilimlerde de radikal değişim var. İş yapma biçimleri hızla değişiyor. e-dönüşüm, dijitalleşme diyoruz, aslında bir sanallaşma var. İnsanların eskiden fiziksel üretim sahaları vardı; fiziksel işyerleri, depoları, dükkanları, vitrinleri, lojistik ağları vardı. Şimdi ise her fiziksel nesnenin bir de sanal ortamda eşdeğeri var. Kurumsal web siteleri, e-ticaret, sanal sevkiyat sistemleri, sanal abonelik üyelik sistemleri, bulut, kısacası herkes her işlemini sanallaştırıyor. Çünkü hem hacim olarak bir artış getiriyor hem daha ekonomik işlemler yapmalarını sağlıyor. Doğru zamanda doğru adımlar atmayı önemsiyoruz ve “Endüstri 4.0’’diyoruz, başka kavramlar konuşuyoruz. Yazılım, altyapı ve donanımda iyi duruma gelen bir ülkenin önünde açılan yeni fırsat penceresidir. Bu altyapı ve donanımın verimlilik üreten beyni yazılımlardır. Yazılım olmadan yapılan yatırımların hiçbir anlamı yok. Bu sebeple grup şirketlerimizin tamamında sistem ve otomasyonun bütün enstrümanlarını kullanıyoruz.
Emaş Plastik A.Ş. olarak rakiplerimizden farkımız; 40. yılın verdiği tecrübe ve güven ile sektörde kalıcı olan, bir gün değil her gün müşterisinin yanında olan, müşteri memnuniyetini ilke, müşteri mutluluğunu gaye edinmiş bir firma olmamızdır. Hiçbir şey bizi kalitemizden ödün vermeye zorlayamaz. Firmamız ISO TS 16949/ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile Avrupa normlarında üretim yapmaktadır. Ürünlerimiz hem TSE, hem de CE belgelidir.
Sanayinin her dalına yayılmış olan mühendislik plastiklerinin kullanıcılarına ihtiyaçları olan malzemenin; istenilen kalitede, istenilen miktarda, istenilen maliyet seviyesinde teminini sağlamak temel amacımızdır. Bu amacı gerçekleştirmek için iş ortaklarımızla (tedarikçilerimiz, çalışanlarımız, müşterilerimiz ve paydaşlarımız) beraber çalışıp, dünya standartlarında üretim ve hizmet sağlayarak, ’’Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’’ sloganı ile tüm şirket çalışanlarımızla birlikte ülkemizin bu konuda akla gelen ilk şirketi olmak için çalışıyoruz.
Emaş Plastik kuruluşundan bu yana çevre, insan, teknoloji, gelişim, devamlılık ve üretkenlik temalarını ön planda tutmuştur. Çevresel, ekonomik ve sosyal faktörlerin dünyadaki ekolojik ve sosyokültürel yapıları etkilemeye başlaması, Emaş Plastik ve Grup Şirketlerinin sağlam temeller yaratarak gelecek nesillere teslim edilmesi “Stratejik Planlama”sının bir parçası olmasına sebep olmuştur. Emaş Plastik, şirketin sağlıklı bir şekilde sürdürebilirliğini sağlamak için mükemmelleştirme faaliyetleri gösterirken sadece “çevre, iş sağlığı, sosyal sorumluluk” konularında değil, imalata yönelik kurumsal “Sürdürülebilirlik” çalışmaları da yapmaktadır. Rekabetin yoğun olduğu dünyamızda; pazarın taleplerini karşılamak, marka imajını mükemmelleştirmek, riskleri azaltmak, çalışan memnuniyetini sağlamak, şirketimizin vizyonunu güçlendirmek için ana kriterler olmuştur. Bu sebeple, “Kurumsal Sürdürebilirlik” yaklaşımımız sadece şirketimiz için değil, dünyamız için de önem teşkil etmektedir.
Şirketler, 2000 yılından itibaren kurumsal stratejilerini oluştururken artık bununla aynı düzlemde dijital stratejilerini de çalışıyor. Şirketlerin dijital stratejinin kurumsal stratejiye giderek daha da yaklaştığını görüyoruz. Şirketlerin yönetiminde geleceğin dinamiklerine karşı esnek olmalı ve ihtiyaçlarımıza göre bu dinamiklerin gerektirdiği dönüşümü gerçekleştirmeliyiz. Yeni kuşaklar, özellikle de günümüzde iş hayatında aktif olarak rol almaya başlayan Y ve Z kuşaklarıyla ihtiyacımız olan doğru iletişimi kurabilmek için onların hayatının merkezinde olan teknolojik ve dijital uygulamaları, çalışacakları ortamda da bulunmalarını sağlamalıyız.
Şirketlerimizde liderlik becerilerinin gün yüzüne çıkarılması ve şirketimizin gelişiminde kullanılması için yetkinlik analizleri, performans değerlendirme, problem çözme ve probleme yaklaşım gibi konuların yanında şirketlerimize ait problem olarak tanımladığımız konu başlıklarından seçilmiş olduğu projeler ile çözüm üretmelerini sağlayarak gelişimlerini sağlıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz