Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Emeklilik, 20 Yıllık Fotoğraf Albümü, Vefa... İşte Kurum*

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.01.2021 11:57:00

16 Eylül 2001 tarihinde TAYSAD’da işe başlayan Mali İşler Sorumlusu Ergin Altun, 31 Aralık 2020 günü itibariyle görevini devretti. TAYSAD ailesi olarak tüm üyelerimiz adına Ergin Altun’a mutlu, sağlıklı bir emeklilik yaşamı diliyoruz.

Dönemin Yönetim Kurulu Musaip Üyesi Hüsnü Yeşiltaş’ın tavsiyesi ile TAYSAD’a iş başvurusu yaptım. O dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktar’dı. Henüz dernek binamız TOSB içinde inşa edilmemişti Kozyatağı’ndan TOSB’daki barakalara yeni taşınmış, hızla gelişmekte olan TOSB içinde faaliyet gösteriyordu.

TAYSAD’a ilk geldiğimde barakaları görünce şaşırmıştım. Büyük bir organize sanayi bölgesi içinde, özveriyle faaliyetlerini sürdürüyordu. Görevimi Sevgi Özçelik’ten devraldım. İşin sorumluluğunu alıncaya kadar gereken oryantasyonu sağladı. 

TAYSAD’daki profesyonel hayatım boyunca çok iyi bir çalışma ortamım oldu. İşim ve çalışma arkadaşlarımla iyi bir iletişim sağladık. İlk başlarda sayımız çok azdı, yıllar içinde yeni arkadaşlar aramıza katıldı. İlk başlarda dönemin şartlarına göre çok az insanla her türlü etkinliği ve faaliyeti sürdürdük. Örneğin, genel kurulların çoğunu barakada gerçekleştirdik. Keza eğitim faaliyetleri o dönem katılımcı sayısı olarak da hızla gelişiyordu. 

TAYSAD’da ilklerin verdiği heyecanı yaşadık

TAYSAD’ın her yıl ivme kazanan, giderek genişleyen faaliyetleri beni her zaman çok etkiledi. Örneğin bir dönem CLEPA’nın Genel Kurulu’nu derneğimiz ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Sonra hem 30’ncu hem de 40’ncı yıl kutlamaları yapıldı. Bunlar benim için gurur kaynağı oldu. TAYSAD’da hep ilklerin verdiği heyecanı yaşadık. Gerek İstanbul’daki, gerekse İzmir ve Bursa’da gerçekleştirdiğimiz üye toplantıları sayesinde tedarikçilerde çalışan profesyonellerle iletişim halinde olduk, ilişkiler gelişti. Sadece dernek çalışanlarıyla değil üyelerimizle de büyük bir aile olmayı başardık. Sonra faaliyetlerimiz giderek içerik olarak da kapsayıcı oldu, Aftermarket, Bakım ve Mühendislik Konferansları ile faaliyetlerimiz hız kazandı. Tüm bunlar önemli organizasyonlardı, bu faaliyetleri TAYSAD’da yine bir avuç insan geçekleştirdi. Bu faaliyetlerin içinde yer almak beni her zaman mutlu etti. Bir sivil toplum kuruluşu olarak hem sektörümüzde hem de ülke çapında yaptığımız etkinlik ve faaliyetler her zaman derin ses getirdi.

TAYSAD’ın önemli bir geleneği var. Göreve gelen her yönetim kurulu, her gelen profesyonel kadro derneğe hep bir şeyler katmaya çalıştı. Her dönem bu gelişimi ve katkıyı görmek mümkündür. TAYSAD’ın çıtası her dönem yükseldi. İşte bu yüzden başarımızın sırrı bu gelenekten geliyor.

Gönlüm, TAYSAD’da çok daha uzun yıllar geçirmeyi istiyordu. Yaş ve sağlık koşulları olumsuz etkilemeye başladı. Bugün 67 yaşındayım, artık bayrağı yeni arkadaşlara devretmek gerekiyor. Bu kararı da istemeden aldım. 31 Aralık 2020 itibariyle 19 yıllık TAYSAD görevim bitti. 20 yıla yaklaşan TAYSAD hayatım boyunca beni her zaman destekleyen görev yaptığım çalışma arkadaşlarım ve yönetim ve denetim kurullarımıza teşekkür ediyorum. Üyelerimizin de her zaman başarılarını diliyorum. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.l

*Fatih Tamay’ın Ergin Altun’un görevi bırakması üzerine yazdığı sosyal medya mesajının başlığından alınmıştır.

 

 

Derneğİn hafızalarından bİrİ: Ergİn Altun

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca: “Mali İşler Yöneticimiz Ergin Altun’un görevden ayrılışı ilgili bir sosyal medya mesajı paylaştık. O duyuruya önceki dönemlerde TAYSAD’da çalışmış veya görev almış profesyonellerden, yönetim kurulu üyelerinden yorumlar geldi. O mesajları okuduğumda TAYSAD’ın klasik bir dernekten daha fazlası olduğunu gördüm. Hem derneğin profesyonelleri, hem de paydaşlar açısından daha fazlaymış. Ergin Bey bir çok arkadaşımız için sadece bir meslektaş değil bir ağbi, bir büyük anlamı taşıyormuş. Bunun her dernekte görülen bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bir çok dernek ve STK’da görülmeyen bir olgu daha var. Ergin bey, çok uzun zamandır derneğin hafızasını taşıyan iki kişiden biri. Diğeri ise Sevgi Hanım. Bunun görülmesi ve farkedilmesini derneğimiz ve profesyonellerimiz adına gurur verici buluyorum.”

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz