Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



“Satış Sonrası, Daha Fazla İnsan Odaklı Olarak Gelişecek”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 17.01.2019 16:05:00

Otomotiv ile insan arasındaki sinerjiyi daha da artıracak olan teknolojik evrimler, satış sonrasında da çok daha etkin bir şekilde yer alacaktır.

 

Anıl Köse

Canel Otomotiv
Ticaret Müdürü

 

Otomotiv, insan hayatını doğrudan etkileyen araçların başında gelmektedir. Merkezine insan yaşamını alan otomotiv sektörü, hem sıfır emisyon hedefi hem de güvenli ve konforlu bir yaşam için hızlı bir şekilde kabuk değiştirmekte. Elektrikli araçların, otomotiv pazarına hızlı girişinden sonra otonom araçları, birbirleri ile haberleşen araçları da piyasada kısa zamanda göreceğiz. Bununla beraber, insanların seyahat esnasında geçirdikleri zamanın kalitesiyle ilgili de beklentisi büyük olacaktır.
Otomotivdeki bu değişimle beraber, satış sonrası hizmetlerde, kullanıcıların beklentilerine göre hızlı bir değişim içinde olacaktır. İnsanı odağına alan ve deneyimlerine daha fazla önem veren, beklentileri karşılamaktan öte, onları yönlendiren bir yapı içinde değerlendirilmeli. Otomotiv ile insan arasındaki sinerjiyi daha da arttıracak olan teknolojik evrimler, satış sonrasında da çok daha etkin bir şekilde yer alacaktır.
Türkiye otomotiv tedarik sanayi konusunda oldukça gelişmiş ve stratejik bir noktada kendini konumlandırmıştır. Orijinal parçalarda teknik yeterliliğini ispat eden otomotiv tedarik sanayi, ithal parçalar içinde eşdeğer parça üreterek, kullanıcılara aynı kaliteyi daha uygun fiyatla ve yerli üretimle sunmaktadır. Eşdeğer parça üretiminde ise sürdürülebilir bir kaliteyi sağlanan tedarikçiler her zaman ön planda kalacak ve yerli üretiminin artmasıyla birlikte Türkiye hedeflediği noktalara çok daha hızlı ulaşacaktır.
Son dönemde yaşanan kur dalgalanmaları ve piyasalardaki belirsizliklerden dolayı ortaya çıkan finansman problemleri otomotiv sanayi paydaşlarını zorlamaktadır. Bu noktada devletin yaptığı vergi indirimleri piyasaya tekrar hareket getirmiştir. Bu vergi indiriminin kalıcı olması ve taşıt kredilerinde yapılacak teşviklerde piyasaların sürdürülebilir şekilde büyümesini destekleyecektir. Bu süreçte kısa vadeli borçlarını, uzun vadeli olarak yapılandırmak ve firma giderlerini kontrol altına almak firmalar için önem arz etmektedir.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz