Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



TAYSAD’ın “İş Mükemmelliği Projesi” ile Yılda 5.3 Milyon TL’lik İyileşme Sağlandı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 24.01.2021 12:01:00

Türk otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi olan TAYSAD, 5’inci verimlilik projesi olan İş Mükemmelliği Grup 3 Projesi’nin gelişim ve değerlendirme toplantısını katılımcı firmalarla birlikte sanal platformda gerçekleştirdi. 

TAYSAD, 5’inci verimlilik projesi olarak yürüttüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Tebliği (UR-GE) kapsamında desteklediği İş Mükemmelliği Grup 3 Projesi’nin gelişim değerlendirme toplantısını katılımcı firmalarla online ortamda gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Ocak 2020’de başlatılan projenin birinci etabı kapsamında, katılımcı firmalar 5.3 milyon TL tutarında iyileşme sağladı. Katılımcı firmaların projeden sağladığı faydanın gün geçtikçe arttığını belirten TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, yaptığı değerlendirmede İş Mükemmelliği Grup 3 Projesi ile israfların azaltılarak maliyetlerin iyileştirilmesini sağlamaya çalıştıklarını vurguladı. Kanca, “Sürecin sonunda projeyi başarıyla tamamlayan firmalar, küresel piyasa koşullarında daha güçlü, esnek ve dayanıklı yapıda rekabet edebilecek ve tedarik zincirinde elde edilen kazançlarla, gerek mevcut yatırımların, gerekse gelecek yatırımların geri dönüşümünü artırabilecek. Firmalar proje sayesinde; kalitesizlik maliyetinde azalma, stok devir oranında artış, proje yönetiminde ve iş güvenliğinde iyileşme sağlayacak” açıklamalarında bulundu. 

“Şirket yönetimlerinin bu projelere destek olması gerekiyor”

Projeyi tüm katılımcı üyelerin yüksek sinerji, takım çalışması, firmaların kendi içerisinde karşılıklı bilgi alışverişiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Kanca; “Pandeminin etkilerine rağmen, kısıtlamalara rağmen projemizin ilk dönemini başarıyla gerçekleştirdik. Şirket içerisinde büyük  dönüşümler çok kolay olmuyor. Mutlaka bir yerlerde tıkanıyor. O yüzden dışarıdan bir gözün koç olması, hakem olması çok fayda sağlıyor. Bu dış hakem şirket içerisindeki tartışmaları azaltıyor, doğrusu budur diyor ve herkes o doğrunun peşinden gidiyor. Bu tür projelerin başarılı olmasında en önemli etken, tepe noktanın bunu destekliyor olması. Şirket yönetimlerinin bu projelere destek olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

PROJENİN HER FAZI BİR GELİŞİM AŞAMASI

TAYSAD İş Mükemmelliği UR-GE Grup 3 Projesi’nin uygulama çalışmalarını yürüten ve proje hakkında bilgi veren İdealkoç Genel Müdürü Ömer Faruk Tezcan ise “Proje birbirine bağımlı 3 fazdan oluşuyor. 1’inci faz temel eğitim. Yalın araçları nasıl kullanırız? Bu araçlar ne işe yarar? Hangi durumda hangi araç kullanılır ya da kullanılamaz konusunda eğitimler ve danışmanlıktan oluşuyor. 2’inci faz, bu süreçte yetiştirdiğimiz arkadaşların, iç danışmanların ve proje liderlerinin, firmanın geri kalan tarafına çalışmaları yaygınlaştırması ve paralelinde de ürün geliştirme süreçleri ve mavi yaka organizasyonlarıyla alakalı çalışmaları kapsıyor. 3’üncü ve son faz ise, artık icraatta bir noktaya gelindiğinde bunun topyekûn bir hareket haline gelmesi ve hedeflerle yönetim dediğimiz modülün devreye alınmasından oluşuyor” şeklinde konuştu.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz